Alice & Sebastiaan

Elegant Destination Wedding - Het huwelijk van Française Alice met ‘haar Nederlander’ Sebastiaan was een perfecte weerspiegeling van hun 2 culturen. Tijdloos, full of love, sober maar met oog voor detail, multicultureel en chic maar easygoing. Het feest vond plaats in een schattig Frans kasteeltje.


Zaterdag 30 mei 2015, Chantilly (Frankrijk)

foto's door Alice Mahran


De jurkjes van de bruismeisjes pasten perfect in de themakleur oranje, en werden gecombineerd met een gebroken wit jasje en gouden sandaaltjes. Ze kregen hetzelfde boeketje als de bruid en een bloemenkroon in gipskruid. De groomsmen droegen een donkerblauw pak, dat werd afgewerkt met een oranje strikje, gemaakt door de moeder van Alice.

Alice liet haar bruidsjurk ontwerpen door een vriendin, die werkt voor bridal designer Laure de Sagazan. Het was een unieke, op maat gemaakte jurk met kant uit haar hometown, Chantilly. Sophisticated sexy, prachtig gedetailleerd en heel stijlvol!

Het kerkelijk huwelijk gebeurde – geheel volgens traditie – in het geboortedorp van de bruid. In dit kerkje waren haar ouders en grootouders ook getrouwd. Alice werd door haar 3 broers begeleid naar het altaar, een zeer emotioneel moment.

Het huwelijksfeest ging door in een schattig kasteel, vlak naast een prachtig meer. Alice en Sebastiaan kwamen op het feest toe met een roeibootje.


Venue

Onze wereldreis gaf ons inspiratie voor de aankleding van de feestzaal. Alle tafels werden genoemd naar een land dat we bezochten. Op elke tafel stond een foto van ons tweetjes in dat land, de gasten kregen een nametag met een stukje van die foto en konden zo hun tafel vinden. De zaal werd verder aangekleed met bloemen, oranje accessoires, oude manden, en reisgidsen van alle landen waar we geweest zijn tijdens onze wereldreis.


Do it yourself

"We kochten de bloemen in hét land van de bloemen, Nederland, en maakten samen met de bruidsmeisjes, mama’s en grootmoeder alle boeketten. Ook de wedding favors waren Nederlands – Frans: er was homemade abrikozenconfituur en een zakje met stroopwafels.


Advice

“Wees georganiseerd en als je twijfelt of je het zelf wel kan, aarzel niet om iemand aan te nemen. Vraag ook hulp aan familie en vrienden. Stop met plannen en organiseren de dag zelf, en geniet er 100% van! Steel momentjes met jullie 2 om erbij stil te staan dat het jullie trouwdag is. Probeer ook voor de trouwdag leuke dingen te doen om te relaxen.”


Favorite memory

"Alle entrées die we maakten waren onvergetelijk emotioneel. En ook het weer was memorabel, op de dagen voor én na de trouwdag was het verschrikkelijk slecht weer, maar zaterdag was een prachtige zonnige dag.”

Voor hun openingsdans kozen ze voor 'Long Train Running' van The Doobey Brothers


Style Guide

FOTOGRAAF: ALICE MAHRAN

BLOEMEN: ZELF GEMAAKTE BOEKETTEN

BRUIDSJURK: CONSTANCE CHEVALIER

SCHOENEN: REPETTO

VIDEOGRAAF: FRITS FILM

FEESTLOCATIE:  CHANTILLY