Alien & Louis

Cosy Winter Wedding - Alien en Louis zijn erg sportief en houden van de natuur. Dat werd meteen ook het thema voor hun huwelijksdag. Ze toverden het interieur van de Art Cube in Gent om tot een bos en maakten van dit winterhuwelijk een warm en gezellig feestje.


Zaterdag 18 februari 2017 , Gent

foto's door Trouwen in Beeld


Alien had een goed beeld van hoe alles eruit moest zien: “We hebben eerst nagedacht over het concept en de zaken die we essentieel vonden op ons huwelijksfeest: originaliteit, losse sfeer en een goeie party. Daarnaast hadden we ook al een paar concrete ideeën zoals een drankje aanbieden aan de kerk, een avondfeest met lange tafels, een diner met foodsharing-concept enzovoort.”


Het natuur-thema werd doorgetrokken tot in de details. de groene vestjes, de bloemen in het haar en zelfs aliens make-up en oorbellen.


Alien wandelde de kerk binnen op de tonen van ‘Here Comes the Sun’ van The Beatles.

"De kerk was versierd met krentenbomen die wij enkele maanden voor het huwelijk zelf uitgehaald hadden, en vervolgens binnen hadden laten kiemen.“

Het ringendoosje werd gevuld met mos, een knipoog naar het natuurthema.Favorite memory

“Voor mij persoonlijk was de misviering een van mijn favoriete herinneringen, omdat die heel persoonlijk en bijgevolg emotioneel was. En ook het dansfeest, omdat alle stress dan weg was. Voor Louis was het dansfeest het leukste.”


Venue

De weddingplanner was voor Alien en Louis een must-have voor de organisatie. “Dankzij hem vonden we ook de locatie. Het voordeel aan de Art Cube was dat we de zaal zelf konden inrichten. Bovendien zijn er verschillende delen, zo is er bijvoorbeeld een soort ‘cafeetje’ in de zaal waar we het dansfeest hebben laten doorgaan. Op die manier moest iedereen van tafel en ontstond er een goeie party”.

De zaal was versierd met een grote print van een bos – een prachtig eyecatcher! “We creëerden een sfeer alsof we in het bos aan het eten waren. Er waren vier lange tafels waar de genodigden zaten. Ook wij als koppel zaten tussen de genodigden, er was geen ‘eretafel’.” De zwevende bloempotjes en veldbloemen zorgden voor een vleugje romantiek.


Ook het eten was bijzonder: zowel het hoofd- als nagerecht was foodsharing. Heel leuk. Ieder kreeg een eigen bord met steak, maar de groentjes en patatjes kwamen in potjes op tafel. Iedereen kon zichzelf bedienen. Dit zorgde voor een hele losse sfeer.


de openingsdans was Layla van Eric Clapton


Advice

“Wees goed voorbereid en begin tijdig met de organisatie. Zorg zeker dat het huwelijksfeest is zoals je het zelf wil.”


Style Guide

FOTOGRAAF:  MAARTEN VANDEWALLE @ TROUWEN IN BEELD

BLOEMEN KERK: KURT VERCAMER

BLOEMEN ZAAL: DE SOMEVIELE 

GRAFISCH ONTWERP: DRUKKERIJ VANDENBULCKE

BRUIDSJURK: SADONI @ JPC ANTWERPEN

SCHOENEN: ZALANDO

MAKE-UP: DELFIEN VANNESTE

HAAR: ANNE VAN DAMME

KOSTUUM BRUIDEGOM: HUGO BOSS @ PARALLAX

CATERING: COEUR CATERING

DJ:  ERIC YAMAZAWA

FEESTLOCATIE:  ART CUBE, GENT

WEDDING PLANNER:  JOERI STEYAERT // CEREMONIE: KERK HULSTE //  MUZIEK CEREMONIE: TESSA DE VREESE EN DIETER DERUYTER // VERVOER: THE LONDON CEREMONY BUS