Anke & Felix

Vintage Twenties Wedding - Anke en Felix wilden liefst in een tent tussen het groen trouwen, met een everzwijn aan ‘t spit en geen overtollige stijfheid. Met zo’n tuinhuwelijk heb je natuurlijk carte blanche en het werd voor bruid Anke al snel duidelijk dat ze een thema diende te vinden om zichzelf wat in te tomen.


Zaterdag 21 juni 2014 , Beveren foto's door Joshua Dhondt

”Felix heeft altijd een voorliefde gehad voor de reeks Poirot en ik vind de Art Deco stroming heel elegant en het hele interbellum heeft vanop een afstand iets romantisch.” Het koppel ging enthousiast aan de slag met hun vintage thema en gaven hun dochtertje ook een centrale rol in de trouwdag. 


Favorite memory

"Niet het leukste, maar wel het mooiste moment van de dag, was toen bij het geven van het ja-woord de stem van mijn man brak. Ook enorm mooi was de speech van mijn jongste zus, als mijn getuige. Het leukste moment:  de ontspannen namiddag met de volksspelen.

Het grappigste: de ‘erewacht’ van vrienden en de werknemer van Felix, in werkkledij met bladharken en een vlaag van graszaad.”Venue


“We zijn allebei echte ‘buitenmensen’, mijn man als tuinaannemer en ik als archeologe. De hele dag binnen doorbrengen op een mooie eerste zomerdag was voor ons geen optie. We delen de plaats waar we wonen graag met iedereen die ons dierbaar is, dus dit was een uitgelezen kans”. Het koppel ging ook bij de inrichting van de tent all the way met de twenties-sfeer. "Echte vintage is onontbeerlijk om de sfeer geloofwaardig te maken. Een belangrijk element was hierbij de retrotoog: de glas-in-lood raampjes en porseleinen tapkraan maakten het beeld dat ik trachtte te creëren volledig. De bloemstukken werden in oud servies geplaatst, de naamkaartjes waren handgeschreven en gedecoreerd, én het tafelpapier met zigzagpatroon, dat ik online had gezien, werd uit Amerika overgevlogen. Je moet er soms gewoon voor gaan als je dicht bij huis niks vindt dat echt volledig ‘het’ is.”“De meeste gasten hadden echt hun best gedaan om zich aan de dresscode te houden. Iedereen heeft immens veel plezier met elkaar te bekijken, te vragen waar zij die schoenen of die hoed hebben gevonden en er ontstaat meteen een gespreksthema om ook met wildvreemden over te praten. Iedereen is ‘verkleed’ dus iedereen beweegt net dat ietsje vrijer. Je zou er van versteld staan hoe ver men wilt gaan voor jou op je trouwdag.”Do it yourself

“Het is altijd leuk om nog eens zelf wat spulletjes in elkaar te mogen flansen, en het kader en thema lieten dit zeker toe. zo hebben ik en mijn zus Joke zelf de piñata in de vorm van een bij gemaakt. Ook het jurkje van onze dochter Linde werd door mezelf gemaakt. Iets 20’s vinden voor een 2-jarig meisje is immers niet zo simpel en zo kon ik een bloem van op mijn jurk hergebruiken om dat van haar wat te verfraaien.”


"Een enigszins uniek gegeven waren de volksspelen. Bij de jaren 20 dacht ik meteen aan een gezellige ‘dandy’ picknick in de tuin, gevolgd door croquet etc.. Zo ontstond het idee om volksspelen te organiseren voor een selecte groep vrienden en familie. Het was ook een ontspannen manier om de dag te vullen. Ik ben niet gedoopt en zag er dus maar niets in om voor de kerk te trouwen, bijgevolg hadden we de hele dag ‘vrij’ eens we de seculiere dienst er op hadden zitten. Er waren allerhande echt oude spelen, zoals kegelen, hoefijzerwerpen, croquet, een antieke flipperkast,… het moet gezegd worden, het was zeker memorabel!”

Advice

"Het allerbelangrijkste is dat jullie je beiden volledig in de plannen van jullie speciale dag kunnen vinden. Durf zeker enkele van je meest gekke, wilde dromen delen met je partner, je kan wel eens serieus staan kijken hoe enthousiast hij daarop inspeelt. Maak er echt een unieke beleving van. Het is tenslotte een dag die rond jullie draait en jullie persoonlijkheid mag er echt wel bij aanwezig zijn, zelfs de meest traditionele gasten bloeien helemaal open in een uniek kader. 

Het internet kan een enorme bron van informatie en inspiratie zijn. Zowel mijn haarstukje als het tafelpapier waren volgens mij noodzakelijk om het beeld te vervolledigen. Durf het aan om mensen aan te spreken, als je eenmaal die klik gemaakt hebt met een persoon kan je er van op aan dat ze er ook alles aan gaan doen om je dag nog mooier te maken.”


Openingsdans: One Day Like This van Elbow


Style Guide

FOTOGRAAF: JOSHUA D’HONDT

BLOEMEN: ANNICK MERTENS @ ONVERVBLOEMD

GRAFISCH ONTWERP: ELKE THUY

BRUIDSJURK: IAN STUART

DANSJURK: JENNY PACKHAM

SCHOENEN: WERNER KERN BRIDAL

HAARSTUKJE: AMANDA CAROLINE COUTURE

KOSTUUM BRUIDEGOM: CARLO PIGNATELLI

MAKE-UP & HAAR: ENADIA MAZZACCARO & CORALIE VERBRUGGEN @ FACE ME UP 

TENT: RENT-A-TENT

AANKLEDING TENT:SLS-GROUP

TOOG: TOOGPUNT

DJ: RANDY MAES

CATERING: COLONIA & TARTINO

CATERING DANSFEEST (RETRO CITROEN-BUSJE): GOOD-FOOD

DRANK:T SOETEHUYS

VOLKSSPELEN: DAPITO