Anke & Jochen

Bohemien Garden Wedding - Anke en Jochen droomden van een relaxed tuinfeest met lekker eten, vrienden, familie en goeie muziek. Het moest vooral heel persoonlijk worden. De hele dag kon – thank god voor het prachtig weer! – buiten doorgaan. Het werd een bohemian-inspired feest, met eerst een ceremonie onder een treurwilg en daarna een diner aan een gigantisch lange tafel waar alle gasten samen aan konden zitten.


Zaterdag 27 juni 2015 , Sijsele

foto's door Kemizz


“Iedereen aan het gemeentehuis kreeg en zakje zelfgemaakte confetti. “Supereasy, koop wat vloeipapier, zakjes om de confetti in te doen en wahsi-tape om de zakjes toe te plakken. Ik had ook speciale uitdrukfiguurtjes gekocht (grote bollen, palmbomen). We kwamen samen met wat vriendinnen en perforeren maar!”


Venue

“We hebben eerst naar locaties gezocht met een mooie tuin en waar we onze eigen inbreng hadden qua catering en aankleding. Na enkele teleurstellingen en reeds volgeboekte venues, kregen we het idee aangereikt om het feest in de tuin van vrienden te houden. Dat impliceerde wel dat we alle voorzieningen zelf moesten regelen en in orde brengen: tent, verlichting, tafels, stoelen, sanitair, parking … en wat gedaan met slecht weer? Het was zeker niet de makkelijkste of meest voor de hand liggende keuze maar op die manier werd het echt ons feest.”

De ceremonie ging door onder een prachtige oude treurwilg. Het gangpad werd aangekleed met vintage tapijten, er werden witte linten in de boom gehangen en 2 peacock chairs werden versierd met bloemen voor het bruidspaar. “Dankzij de zachte wind, het mooie weer en de versiering van Hotel Chevalier, werd de dag nog net iets magischer.”


Favorite memory

“Het is een cliché, maar het was gewoon zo’n leuke dag, we hebben 24u lang superhard genoten. Ook het moment van de ceremonie was zalig, ik kon niet stoppen met lachen, iedereen blij, mooie muziek en woorden van mensen die we graag zien en alles onder een zomerzon. Parfait. Dat gevoel bleef nog hangen gedurende de hele avond en nacht. Ook wanneer onze vrienden een videomontage met bijhorend gecomponeerd nummer brachten zal ons altijd bijblijven.”


Advice

"De dag zelf heb ik alles los gelaten en kon ik echt 100% genieten van begin tot eind! Eet ook genoeg ‘s morgens zodat je geen appelflauwte krijgt tegen de middag – wat mij wel overkwam bij het eerste glas cava.

Bij het bruidsjurk shoppen, luister naar jezelf en vertrouw je eigen gevoel. Het had me enkele nutteloze afspraken bij bruidswinkels bespaard. Hoewel zo’n uitje wel eens tof is. Ik heb wel geleerd om niet te veel vriendinnen mee te nemen naar een afspraak: soms is het moeilijk om voor jezelf te weten wat je wil, dus een overvloed aan advies is te veel van het goede.

Probeer ook echt prioriteiten te stellen wat je écht belangrijk vindt en je eigen ding te doen.”

"Een vriend – die tevens de uitnodiging heeft ontworpen en stuk voor stuk met de hand gezeefdrukt – van ons maakt pins (pincepins) en had als verrassing voor ons voor alle genodigden een pin gemaakt van onze namen in het lettertype van onze uitnodiging. Het is een heel persoonlijke attentie die veel voor ons betekende. Iedereen kon eentje meenemen als aandenken en spelde hem meteen op. Top!”

de openingsdans was ‘Latch’ in de versie van Sam Smith, gevolgd door de versie van Disclosure om het feest in te zetten.


Style Guide

FOTOGRAAF: KEMIZZ

BLOEMEN & HAARTSTUKJE BRUID: HEI SISTER

GRAFISCH ONTWERP: EYECANDY

BRUIDSJURK: LAURE DE SAGAZAN @ LOVE SWEET ETC

SCHOENEN: ANCIENT GREEK SANDALS

KOSTUUM BRUIDEGOM: CAFÉ COSTUME

MAKE-UP & HAAR: EVA TRAPPENIERS

WEDDING PLANNER: HOTEL CHEVALIER

CATERING: LOES & KRIKKE

FEESTLOCATIE: PRIVATE TUIN IN SIJSELE

DJ: VRIENDEN ‘BACK 2 BACK 2 BACK’

TENT: GN PRODUCTS

ZANG CEREMONIE: WILLOW

JUWELEN: LASSO