Anne-Catherine & Michaël

Een surprise wedding van twee interieurspecialisten die elkaar, alsof het in de sterren geschreven stond, ontmoetten op het vliegtuig richting Stockholm. Dat het er allemaal mooi en stylish uitzag, is vanzelfsprekend. Anne-Catherine had een duidelijke visie en kon heel wat materiaal recupereren van stylingopdrachten. Een huwelijk waarbij het kostenplaatje netjes in 't oog werd gehouden door de prioriteiten scherp te houden, we like! Vrienden en familieleden werden onder het mom van een verjaardagsfeestje naar Antwerpen gelokt. SURPRISE!


18 mei 2019, Antwerpen

foto's door Irmy Photography

"Ik heb Michaël leren kennen op het vliegtuig naar Stockholm. Ik vertrok naar een interieurbeurs, waar hij toevallig ook naartoe ging. Als twee total strangers raakten we aan de praat en nadien stuurde hij me een berichtje op Instagram, louter praktisch, om samen als interieurlovers de beurs te ontdekken. Ik had hem op voorhand niet gezegd hoe lang ik zou blijven op de beurs, stel dat zijn gezelschap écht zou tegenvallen, kon ik er steeds vanonder muizen :-). Die vrees was gelukkig ongegrond. Van het één kwam het ander, we spraken nadien nog een paar keer af in Antwerpen en het werd al gauw duidelijk dat we echt superveel raakvlakken hadden. Alsof we hetzelfde leven leidden, op een tiental kilometer van elkaar. Toeval bestaat dus wel degelijk, en kijk nu, twee jaar later zijn we gewoon man en vrouw."

"Ik had vroeger nooit echt de behoefte om te trouwen. Tót ik Michaël ontmoette. Ik wist al vrij snel dat hij de man van mijn leven is, tijdens onze eerste dates leek het alsof we elkaar al jaren kenden. Los van de gemeenschappelijke interesse in interieur en design, hebben we heel veel raakvlakken. We spraken dus al vrij snel over 'trouwen', ik wist dus maar al te goed dat hij de grote vraag op een dag ging stellen. Wat ik echter niét wist, is dat hij ook voor een ring zou zorgen. Hij smeedde, achter mijn rug, een plannetje met Jennifer van Elliot & Ostrich Jewellery. Hij koos een ring uit de collectie en liet hem customisen voor mij. Het werd een goudgele ring met een mooie, marquise diamant. Ook voor onze trouwringen werkten we met Jennifer samen. Ze is de zus van m'n beste vriendin, dus ik ken haar al langer en vertrouw haar volledig. We ontwierpen zelf onze ringen en zijn nog steeds elke dag blij met het prachtige resultaat!" (hier lees je meer over Elliot & Ostrich)

"Onze overvolle agenda's lieten het niet toe om een gigantisch feest te organiseren. We openden net een interieurwinkel (Tillborg in Brasschaat), ik publiceerde een tweede interieurboek en had véél opdrachten lopen, twee (plus)tienerdochters waarmee ik graag voldoende tijd kan doorbrengen, ... iets met veel hooi en een vork. Bovendien zouden we het niet over ons hart krijgen om een groot budget te spenderen, we investeren het liever in één van onze vele projectjes. We zouden het dus kleinschalig houden, maar wel met de allure van een echt trouwfeest."


Onze datum lag uiteraard al maanden op voorhand vast. Michael werd in die periode 40, ik 30, en we vroegen dus aan onze vrienden om de datum vrij te houden voor een groot verjaardagsfeest. Niemand verwachtte dat ik daar ineens in een wit jurkje zou opdagen.The Dress

"Ik kocht al in januari een jurk online, op hoop van zegen, want online shoppen houdt uiteraard altijd risico's in. Als bij wonder zat het kanten kleed dat ik in het stadhuis zou dragen als gegoten. Voor het feestje 's avonds droeg ik een lossere, kortere jurk. Ik weet niet of ik ooit duizenden euro's aan een kleed zou kunnen spenderen. Je draag het tenslotte maar één dag, ik zou met dat geld dan liever extra decoratie voorzien. Maar zeg nooit nooit, wie weet houden we binnen een paar jaar een groot feest, met alles erop en eraan."


The Venue

In de voormiddag trok het koppel naar het Felix Pakhuis (de tijdelijke vervanger voor het Schoon Verdiep in het stadhuis dat momenteel gerenoveerd wordt) met aansluitend een brunch voor de dichte familie in Story Urban Deli Shop op 't Eilandje. Anne-Catherine kleedde de tafels eenvoudig aan, feestelijk maar zonder overbodige toeters en bellen. De bloemen zouden ook later op de dag nog dienst doen. Voor hun surprise party 's avonds kozen ze voor Pilar op het Antwerpse Zuid.


"Daar was onze eerste date, en daar vroeg Michael me ten huwelijk. Lang moesten we dus niet nadenken over de locatie. Bovendien is de zaak zeer mooi ingericht en is de ligging ideaal, op het bruisende Zuid, met een groot terras buiten, ideaal voor een street party."STYLING

De styling werd eenvoudig maar verzorgd gehouden. Anne-Catherine stelde zelf (onder andere gedroogde) bloemen samen, recupereerde vaasjes van voorbije stylingopdrachten en het grote bord uit plexiglas dat 's ochtends werd gebruikt, werd ook 's avonds op het grote terras geplaatst. Ze maakte armbandjes met het opschrift 'liefde' voor al hun gasten, een originele thank you gift en voorzag ook bellenblazers voor na de ceremonie, een ideetje van fotografe en vriendin Irmy.

FAVORITE MOMENT

"Hoewel ik de hele dag zelf netjes had georganiseerd en niets aan het toeval had overgelaten, is Michaël er in geslaagd me te verrassen. Hij liet een gigantische bruids/verjaardagstaart maken bij de beste bakker in Antwerpen en omstreken, Dellafaille. Een klein gebaar, maar zo werd ik dus zelf tóch ook een beetje verrast op ons feest. We gingen echt met een voldaan gevoel naar huis, we werden de hele dag omringd door onze beste vrienden en dichte familie, 't was een fantastische dag."


STYLE GUIDE

locatie: Story Urban Deli Shop & Pilar Hotel, Antwerpen

fotograaf: Irmy Photography

kleed: H&M, bridal collectie (enkel online verkrijgbaar)

costuum: Suit Supply

juwelen: Elliot & Ostrich

hair: Bjorn @ Difference Hairdressers

make-up: zelf verzorgd

styling: Anne-Catherine (Clo Clo) met assistentie van Madeline Antwerp

welkomstbord: Touch of Gold