Daphné & Terry


Nazomeren in de herfst. 2018 was het jaar van de eeuwige Indian Summer, dat ondervonden ook Daphné en Terry. In hun felrode oldtimer cabrio reden ze naar de splinter-nieuwe feestlocatie en hielden een ceremonie in de tuin. Ze dineerden onder een plafond van bloemenslingers én ze durfden de openingsdans gewoon over te slaan (yes, hooray voor trendsetters!). Ze bewijzen met hun styling dat less is more wel degelijk kan op een trouwdag.


13 oktober 2018, Drongen

foto's door Stijn Willems Photography

Een 10-jarig samenzijn vieren met een trouw, dat hebben we al vaker gehoord. Ook Daphné en Terry wachtten op hét ideale moment om hun vrienden en familie uit te nodigen op hun huwelijk. Ze gingen ongeveer een jaar van tevoren aan de slag: een jurk zoeken, uitkijken naar locaties, en ze begonnen te dromen van hun big party.


"Hoewel we graag ons feest overdag hadden gehouden, ging het ’s avonds door. De locatie leende zich er meer toe en in oktober mag je er niet van uitgaan dat je stralend weer hebt. Een tuinfeest geven zou dus een groot risico vormen, vandaar dat we ervoor kozen om in een zaal te trouwen, Whale in Drongen. Supermooi! De wettelijke trouw vond eerder die week plaats."


"We pinden ons niet vast op een kleurenschema en gingen uit van ‘less is more’. Op die manier werden we niet geforceerd om alles binnen een bepaald thema te doen passen, maar konden we ons feest gewoon organiseren op de manier waarop we ook zelf in het leven staan. Niet al te veel poespas dus!"the dress

"Het idee was om een jurk te laten ontwerpen, een vriendin van me werkt bij Kenzo in Parijs, maar ik vond het te moeilijk om from scratch een jurk te kiezen. Ik kon me moeilijk inleven in iets wat enkel op papier stond, dus ik besloot om dan toch maar eens wat jurken te gaan passen. Ik ging langs bij The Ivory Club in Antwerpen (leerde ik kennen via Instagram). Het gevoel zat meteen goed: zowel de jurken als de ontvangst door Stéphanie voldeden helemaal aan mijn verwachtingen. Het leuke aan de winkel is dat er geen typische bruidsboetiek sfeer hangt, het is allemaal heel fashionable, laidback, persoonlijk. Mijn beslissing lag heel snel vast: het werd een kleed met lange mouwen, open rug en zonder decolleté."


venue

"Via via kwamen we te weten dat de eigenaar van Sir Catering een nieuwe feestzaal had geopend in het Gentse: Whale. We gingen kijken en waren meteen verkocht, we konden ons perfect inbeelden hoe ons feest er zou uitzien. We zouden boven eten, beneden dansen. De zaal is niet klassiek (zoals zovele zalen) en er waren voldoende opties om het feest ook naar buiten te trekken (hoewel dat natuurlijk nog heel onzeker was gezien de weersvoorspellingen in oktober)."Binnen in de zaal werden slingers met groene en witte bloemen opgehangen, ze bedekten precies het hele plafond! Zo dineerden ze samen met hun gasten onder een hemel van bloemen en groen. Er stonden overal glazen potten met kaarsen (= instant sfeer!).


"Het was een fantastische Indian Summer dit jaar. Op onze trouwdag was het 24 graden, we lieten onze ceremonie dus doorgaan in de tuin. Gasten konden plaatsnemen op houten bankjes met schapenvellen, de tuin op zich zorgde voor genoeg sfeer en onze bloemist versierde het gangpad met prachtige bloemstukken. Ze ontwierp een grote, groene wand als backdrop."Gipskruid en eucalyptus, always a winner! Zeker met een zomer die op z’n einde loopt, vallen deze groene details nog nét binnen het seizoen.
diy

"Ik zette, lang op voorhand, mijn mama aan het werk om oude konfituurpotten te verzamelen die als kaarsen- en bloemenpotjes konden dienen. Dat is nog altijd het mooist, en helemaal gratis! Terry is grafisch ontwerper en maakte onze uitnodigingen en ander papierwerk."


favorite memory

“De ceremonie was het hoogtepunt van de dag. Je bent best zenuwachtig wanneer je alle gasten ziet toekomen, je wéét gewoon dat ze speciaal voor ons daar waren. Maar eens je naar voren wandelt door het gangpad en vooraan gaat zitten, is het genieten. Het is supertof om al je beste vrienden en familie leuke dingen te horen vertellen, het vloog zo snel voorbij!"


In hun Alfa Romeo Spider oldtimer reden Daphné en Terry naar de feestlocatie, het zalige zomerweer was perfect voor een ritje in de cabrio. Leuk detail, in deze auto vroeg Terry haar ook ten huwelijk!

“We hadden geen openingsdans. Het verplicht nummertje is gewoon niet aan ons besteed, we dansen op feestjes ook nooit samen, dus waarom zouden we het dan plots forceren? We beslisten dus pas een week op voorhand om dit onderdeel te laten vallen en daar zijn we blij om! Tijdens het aansnijden van de bruidstaart lieten we wel een van onze favoriete nummers afspelen (La Dolce Vita van Ryan Paris), en dat was meteen de aftrap van ons dansfeest."advice

"Leg een jaar op voorhand je zaal en jurk vast, de rest kan echt nog wel even wachten. Zeker wanneer je trouwt in het laagseizoen zijn de opties eindeloos. Zo vonden we pas eind augustus onze fotograaf en ook over onze bloemen dachten we slechts enkele maanden op voorhand na. Via via kom je vaak bij de beste leveranciers terecht, vraag dus gerust eens rond bij vrienden en familie of zij leuke bloemisten, dj’s, fotografen kennen."


"Hou ook wat budget vrij om te spenderen aan ‘vaklui’, mensen wiens job het is een trouwfeest te organiseren. Een wedding planner is écht geen overbodige luxe. Het bespaart je heel wat stress! Werk samen met professionals en heb er vertrouwen in, zij weten het écht wel beter dan jij zelf. Laat het gewoon allemaal gebeuren die dag en durf ook dingen los te laten, zo word je tenminste nog wat verrast op je eigen trouwdag."


"Zowel onze zaal, catering, bloemen, ceremoniebegeleider, en taartenbakker vonden we via via. Het leek op den duur alsof we onze trouw aan het organiseren waren met één grote vriendengroep. Leuk, want door vaak met elkaar samen te zitten en open te communiceren, weet je perfect van elkaar waar de verwachtingen liggen."

"Wij planden ons fotomoment nét voor de start van onze ceremonie, omdat dat nu eenmaal het best uitkwam in de planning. Ik was erg zenuwachtig om dat moment, mocht ik het opnieuw kunnen doen, koos ik een momentje uit waarop we allebei al iets relaxter waren."

The Bride Side tip: hou er rekening mee dat, wanneer je ceremonie pas later op de dag plaatsvindt, je best zenuwachtig kan zijn. Dat wil je natuurlijk niet merken op de foto’s. Er valt een pak stress van je schouders eens je vooraan in de kerk/ceremonie zit, denk er dus over na om pas nadien een kort fotomomentje in de plannen. Je zou er van versteld staan wat 10 minuten in magisch avondlicht kunnen doen, spontane foto’s zijn altijd de leukste!Daphné's bridal squad = goals!style guide

FEESTLOCATIE: Whale, Drongen

FOTOGRAAF: Stijn Willems

BLOEMEN: Bloemen Marge

GRAFISCH ONTWERP: Terry Kritis

BRUIDSJURK: The Ivory Club, Antwerpen

SCHOENEN: Prada

JUWELEN/RINGEN: Van Bignoot, Gent

KOSTUUM BRUIDEGOM: Café Costume

WEDDING PLANNER: Guus

CATERING: Sir Catering (eigenaar feestzaal Whale)

DJ: Jean le Rouge

VERVOER: rode Alfa Romeo Spider oldtimer, eigen bezit