Dorien & Philippe

Oh, Toscane. Een omgeving die voor zich spreekt, en tóch zijn Dorien en Philippe er in geslaagd het domein waar ze trouwden tot een next level feestlocatie om te toveren. De keuze van hun outfits, bloemen, tafelstyling, jurken van de bruidsmeisjes en grafische vormgeving pasten perfect in het Zuiderse plaatje. Dit is een destination wedding zoals het hoort: in intieme kring de voetjes onder tafel schuiven en feesten tot de zon weer opkomt. Ciao bella!


7 juli 2018, Castello di Gabbiano, Toscane, Italië

foto's door Kreativ Wedding

"De vonk sloeg over tijdens onze studententijd. Ook al studeerden we allebei in het buitenland, de ene in Nice, de andere in Londen, kon de liefde ons niet tegenhouden. We hebben de transportsector dus flink gesponsord destijds! Voor het huwelijksaanzoek in het prachtige Positano aan de Amalfikust had Philippe 2 pogingen nodig, de eerste keer toen hij mijn hand stevig vastpakte, voelde ik de spanning in de lucht hangen en werd ik plots heel zenuwachtig zodat ik mijn hand weer wegtrok. Kort daarna slaagde hij wel in zijn missie."


jurken voor de bruidsmeisjes (van Mr. Self Portrait) alsof ze speciaal werden ontworpen voor de locatie

"We zijn allebei levensgenieters en reizen graag. In plaats van een groot, klassiek feest in België, hebben we gekozen voor een intiem feest met enkel onze beste vrienden en familie. We zijn zo dankbaar dat ze allemaal zijn afgereisd naar onze droomlocatie. We vonden het dan ook belangrijk dat ze zich konden ontspannen, het was tenslotte een beetje vakantie voor hen. De sfeer was super relaxed en losjes, zo hebben we het graag!"
the dress

"Om eerlijk te zijn had ik toch wat schrik om een jurk te zoeken. Het aanbod van moderne trouwjurken wordt (gelukkig) steeds groter waardoor ik toch wat keuzestress had. Ik reisde naar Parijs om de volledige collectie van Rime Arodaky te kunnen bekijken én paste mijn jurk zelfs nog een keer in New York, om tóch 100% zeker te zijn van m'n stuk. Ik mocht nooit een foto nemen van mijn kleed tijdens een passessie (dat gebeurt wel vaker in bruidswinkels, om te voorkomen dat bruiden hun kleed ergens anders laten namaken), waardoor ik dus enkel een beeld in mijn hoofd had van de jurk. Best vervelend!"


dé jurk van Rime Arodaky: modern en toch ook romantisch met de fijne kanten details. Én met blote buik, heel erg 'in' nu.venue

Verliefd en verloofd in Italië en Dorien en Philippe moesten dus niet lang nadenken over de locatie voor hun destination wedding. Ze houden van het lekkere eten en fantastische wijnen, heerlijke klimaat en zuiderse sfeer. Temidden van wijnvelden kozen ze voor een oud kasteel op een prachtig domein, goed bereikbaar voor vrienden en familie (niet onbelangrijk!). Het kasteel was helaas al volgeboekt op hun gekozen datum, dus besloten ze hun huwelijk een jaartje uit te stellen om tóch maar op hun droomlocatie te kunnen trouwen. Een goede zet van het koppel, je hoeft je voor niets of niemand te rushen wanneer je aan het plannen gaat.

styling

De themakleur was nude, aangevuld met zachte en vuile tinten van roze. De stijl werd in letterlijk ieder element doorgetrokken, van de uitnodigingen tot de jurken van de bruidsmeisjes. Loes van Wildflowers en Wodka verzorgde de bloemen, voor haar een grote uitdaging want het was niet alleen haar eerste destination wedding ooit, bovendien waren de werkomstandigheden allesbehalve ideaal. Verse bloemen en Italiaanse warmte zijn geen al te goede vrienden maar het eindresultaat was prachtig. Het geheel oogt romantisch met een tikkeltje drama. favorite memory

"Het voorlezen van onze geloften was zonder twijfel het mooiste en speciaalste moment van het weekend. Ook al waren alle blikken op ons gericht, toch leek het alsof we eventjes alleen op de wereld waren. De woorden kwamen recht uit het hart, en ook wat onze vrienden en familie vertelden, was prachtig en erg emotioneel. Toen we onze voetjes onder tafel schoven samen met onze gasten, viel er een enorme druk van onze schouders, alles viel in z'n plooi en we konden écht genieten van het diner. Wat volgde was een heerlijke, lange nacht onder een blote hemel met verfrissende night swim met onze gasten."


"We worden vandaag nog steeds aangesproken over ons trouwfeest, onze vrienden hebben elkaar allemaal beter leren kennen in Italië en hadden zelf ook een toffe vakantie, twee vliegen in één klap!"


Als openingsdans kozen ze voor Nothing Really Matters van Mr. Probz. Ondanks alle danslessen deden ze gewoon hun ding en dat ging méér dan goed!


advice

'Kies je leveranciers goed uit. Zorg ervoor dat je niet enkel een professionele klik hebt, maar dat je het ook op persoonlijk gebied met elkaar kunt vinden. Dat maakt het plannen eens zo aangenaam!"

"Neem decoratiemateriaal mee vanuit België, het is best moeilijk als je alles ter plaatste moet vinden. Een heuse verhuis dus, maar achteraf kan je al het materiaal gemakkelijk doorverkopen aan (lokale) wedding planners, denk aan een backdrop, vazen, linnen enzovoort."

"Je hebt véél in de hand op je trouwdag, maar aan het weer moet je je toch gewoon overgeven. Wij hadden, tegen alle verwachtingen in, een grijze dag met véél wolken en zelfs wat regen. Daar houd je natuurlijk geen rekening mee wanneer je in Italië gaat trouwen. Onze gasten hebben zelfs schietgebedjes gedaan, en we hebben onze ceremonie met een kwartiertje moeten uitstellen door de regen. Gelukkig kwam de zon aan het einde van onze ceremonie door de wolken piepen, een geschenk uit de hemel!"


style guide


fotograaf: Kreativ Wedding

locatie: Castello di Gabbiano, Toscane, Italië

jurk: Rime Arodaky

make-up & hair: Le Visage

bloemen: Wildflowers & Wodka

grafisch ontwerp: Letters & Styling en Joyce Celine

kostuum: Hackett

dj: Michael More

ceremoniespreker: Mint Weddings