Elisabeth & Niels

Outdoor Wedding- Bourgondische sfeer, een ceremonie in open lucht en gezelligheid waren dé key ingredients voor het huwelijk van Elisabeth en Niels. With a little help from their friends –and fams-, toverden ze de tuin van hun tante om tot de perfecte trouwlocatie. Met uitzondering van de fotograaf, kenden ze zelfs iedereen persoonlijk die eraan heeft meegewerkt. Met véél liefde… en dat zie je! Geniet van dit feel-good huwelijk!


Zaterdag 13 september 2014 , Stabroek

foto's door Speaking Through Silence

Favorite memory

“Het is moeilijk om er één moment uit te kiezen... De ochtend is me wel sterk bijgebleven. De voorbereiding, met de vrouwen… Iedereen die één voor één binnenkwam, uitkijkend naar de dag en ik, wachtend op mijn toekomstige. Met daarna het moment dat de deurbel ging en niels me voor het eerst zag.

Ook de ceremonie in de tuin was een fantastisch moment. De viering zat vol met persoonlijke speeches en werd supergoed aan elkaar gepraat door een dichte vriend. Meteen erna volgde het aperitief in de tuin en later gingen we tesamen met alle gasten aan tafel voor een heerlijke bbq.”


“De receptie was gezellig en gaf meteen de uitstekende aftrap van een zeer leuke dag. Het eerste glas heffen met een stralende zon op ons gezicht was een van de leukste momenten van de dag.”

Venue

Elisabeth en Niels zochten naar een locatie waar de omgeving mee het decor vormt. Eerst was er een ceremonie in de tuin, Daarna een feest in een halfopen stretchtent.

We waren er meteen uit dat we in een tent wilden trouwen en vonden de geknipte locatie bij een tante. Een stretchtent sprak ons meteen aan, ze speelt in op haar omgeving en creëert een bepaalde sfeer: iets ongedwongen, niet te stijf, maar zeker feestelijk.”

Ook de inrichting straalde een fresh & cosy nonchalance uit: lange tafels met witte tafellakens, witte stoelen, veel bloemen, groen en hout. “Het moest bij wijze van spreken lijken alsof we alles snel hadden opgezet”.


De sfeer werd doorgetrokken in de keuze van de bloemen. Het waren geen fijn opgestoken bloemstukken, maar eerder bloemen uit de wei, losjes in simpele vazen gezet. “Met dank aan onze vrienden en familie die een jaar lang glazen bokalen voor ons verzameld hebben.”


Do it yourself

De coördinatie en regie lag volledig bij Elisabeth en Niels, maar uiteraard konden ze de uitwerking ervan niet allemaal zelf klaarspelen.

“We hebben zelf de stijl gekozen, daarna de tent opgebouwd en ingericht, de decoratie gekozen, … maar steeds in samenwerking en met het goedkeurend oog van vrienden en familie. Hun feedback en ervaring waren super belangrijk voor ons.”

“We wisten zelf hoe onze dag er mocht uitzien en gaven onze ideeën door aan vrienden en familie, zij hebben het per-fect voor ons uitgewerkt! We geloofden sterk in hen en gaven hen alle vertrouwen. Hun betrokkenheid heeft er mee voor gezorgd dat het een fantastische dag werd.”

Houten kistjes met appels en peren als bedankje voor de gasten dienden mee als decoratie.
Advice

"Geef je eigen, persoonlijke touch aan je huwelijksdag! En dat niet enkel bij de keuze van de decoratie of je outfit, maar ook aan de dagindeling. Het is een belangrijke dag, durf je ding te doen!”


In het open middenstuk van de tent ‘hing’ de photobooth: een grote polaroid kader met het maïsveld op de achtergrond.

Openingsdans: Into My Arms van Nick Cave

“We hadden een dj-groepje van vroeger (met goede vrienden) gevraagd om een uurtje te draaien en een showke te maken! Ook dat werd gesmaakt! Show was het zeker, met kanonnen, opblaasbare dieren, slingers en allerlei hoofddeksels. Iedereen was in de mood en er werd goed gedanst.”


Style Guide

FOTOGRAAF: DIETER DECUYPERE @ SPEAKING THROUGH SILENCE PHOTOGRAPHY 

BRUIDSBOEKET & HAARSTUKJE: BLOEMEN GERBERA

OVERIGE BLOEMEN: VRIENDINNEN NANCY EN VERONIQUE

GRAFISCH ONTWERP: ARNE GELADI

BRUIDSJURK: ANNE-MARIE CLEIREN COUTURE

SCHOENEN: ALLEZ-Y

KOSTUUM BRUIDEGOM: CAFÉ COSTUME

MAKE-UP: KARA CLAEYS (VRIENDIN)

HAAR: ANITA HAIR AND COLOR STUDIO

CATERING: VEERLE GILLIS CATERING

DJ: DJ JEFFIUS

LOCATIE RECEPTIE: LA PIPE D’ ANVERS

LOCATIE CEREMONIE & AVONDFEEST: PRIVÉ

CEREMONIE: OLV ZANDER VLIEGEN

TENT: ALTIRO TENTEN

WEDDING PLANNER: HET BRUIDSPAAR ZELF

CEREMONIEMEESTER: VALENTIJN CRYNEN