Elisabeth & Witse

Meant to be krijgt bij W&E wel een hele aparte betekenis. Het stond in de sterren geschreven dat ze ooit zouden trouwen. Niet in een voorgekauwde zaal met smaakloze aankleding, wel op een domein met landhuis middenin de natuur waar ze volledig carte blanche kregen. Het werd een prachtige, warme dag, met lange tafels onder de bomen, een heerlijke BBQ en bloemen aan het plafond. Picture perfect!

28 juli, Domein Roosendael, St-Katelijne-Waver

foto's door Mathias Hannes 


lovestory


“Het was de zomer van 2009 (ik was een jonkie dus) en ik was net een hele dag met 50 zesjarige Wolfkes van de scouts naar de Zoo van Antwerpen geweest. Op de overvolle trein terug naar Genk stapte er een héle knappe jongen onze wagon binnen. Ik was letterlijk starstruck en begon te blozen. Door alle drukte in de overvolle wagon kreeg ik de kans niet zijn aandacht te grijpen. Hij stapte weer af, ik zag mijn crush wegwandelen. Geen naam, geen nummer, niks, nada, noppes. Dag vreemde (knappe) man die ik waarschijnlijk nooit meer zou terugzien!”

"Datzelfde jaar was ik samen met vriendinnen op onze jaarlijkse “septemberreis”: een roadtrip van Portugal naar Spanje. Op een avond waren we op stap in Salamanca en rond half 3 ’s nachts stond daar plots – echt waar – diezelfde knappe jongen van op de trein voor mijn neus! Witse herkende me – uiteraard – niet maar ik hem wel – of wat dacht je! ;-) We hebben wat gebabbeld, gedanst, gelachen,… niet gekust maar wél nummers uitgewisseld (een ezel stoot zich geen twee keer…). Witse heeft die nacht in een zatte bui verkondigd dat wij “meant to be” waren en wilde heel graag nog eens afspreken in België.


8 jaar later heeft hij me in Berlijn ten huwelijk gevraagd. Meant to be it was. :-)"


planning


"Na de verloving hadden we besloten dat we graag in de zomer of vroege herfst van 2018 zouden trouwen dus heel veel tijd was er niet meer. We hebben eerst een budgetplanning gemaakt en zijn daarna quasi onmiddellijk beginnen zoeken naar een locatie, een fotograaf en een cateraar. Vervolgens zijn we aan de hand van onze locatie, samen met factorie, een concept beginnen uitwerken om het feest tot in de puntjes uit te werken. Het thema? Zomers, feestelijk en kleurrijk."

Elisabeth en Witse wilden graag een groot feest met al hun vrienden – en dat zijn er veel – en tegelijkertijd toch ook een superrelaxte, persoonlijke trouw met een chille vibe… en dat is helemaal gelukt! Alle factoren samen – de locatie, het weer, het concept, de decoratie, het eten,… – hebben hun dag méér dan perfect gemaakt.

locatie


"We zijn enthousiast begonnen met het internet te doorzoeken maar daar kwamen we eigenlijk alleen de “standaard” feestzalen tegen. Bijna overal waren we gebonden aan een cateraar of aan tal van andere regels en dat wilden we absoluut niet. Punt. We zochten heel specifiek naar een locatie waar we volledig ons eigen ding konden doen, zonder verplichtingen. Uiteindelijk zijn we beginnen rondvragen aan vrienden, collega’s en kennissen en dat was een gouden zet."

Via een goede vriendin kwamen ze uiteindelijk bij “Domein Roosendael” in Sint-Katelijne-Waver terecht gekomen. Een prachtig domein, middenin de wilde natuur. Geen geknipte buxushagen, geen fonteinen, … maar wel een prachtige oprijlaan met kasseien, over een gracht om dan aan te komen bij het Landhuis in authentieke staat met een reusachtige plataan ervoor, een heerlijke grasweide en een bos errond.


"Deze locatie was PERFECT voor ons trouwfeest! We mochten er volledig ons eigen ding doen qua aankleding, catering, trouwceremonie, … én het grootste pluspunt: al onze vrienden konden blijven slapen! Op die manier konden we een stevig feestje bouwen, zonder BOB’s en mét een kater-ontbijt de volgende dag."

styling & DIY


Voor de uitwerking van het concept deden Elisabeth en Witse beroep op Eva en Anouk van factorie. Geen overdaad aan decoratie, maar wel de juiste accenten op de juiste plaatsen.

Om in het Landhuis de lelijke lampen discreet weg te werken, kozen ze voor een overload aan bloemen aan het plafond. Geslaagd! Er werden overal kaarsen geplaatst en op de lange tafels buiten zetten ze houten boomschijven met kleine, kleurrijke vaasjes.

Voor de ceremonie kozen ze voor een macramé backdrop van Wonderweddings.

"We hebben onze save-the-date en trouwuitnodiging zelf ontworpen en Witse heeft de grafische uitwerking gedaan. Daarnaast heeft hij ook zelf de backdrop van de photobooth, de buitentoog, ons trouwbankje van de ceremonie, … gemaakt! Al zeg ik het zelf, het resultaat mocht er zijn!"


favorite memory


"Toegegeven, ik heb genoten van elke seconde… Alles was perfect – imperfect! Maar als ik dan toch één moment moet kiezen dan kies ik voor onze openingsdans. Vanaf de eerste tot de laatste seconde heb ik kippenvel gehad! We hebben gedanst alsof we alleen op de wereld waren; dit moment mocht eeuwig blijven duren. Genieten! Al heeft dat glaasje wijn op voorhand ook wel wonderen gedaan. :-)"

“If I ain’t got you” van Alicia Keys
advice

"Alles komt goed. Er komt zoveel stress kijken bij het organiseren van een trouwfeest. Maar alles komt altijd goed!"

LEVERANCIERS


FEESTLOCATIE: Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver

FOTOGRAAF: Mathias Hannes

BLOEMEN: Bloemonday

GRAFISCH ONTWERP: bruidegom

BRUIDSJURK: JPC Collection

SCHOENEN: LolaCruz

JUWELEN/RINGEN: Studio Collect (oorbellen & armband), Juwelier Ruys (verlovingsring en trouwringen)

MAKE-UP & HAIR: STEV Hair & Make-up

KOSTUUM BRUIDEGOM: Café Costume

WEDDING PLANNER: factorie

CATERING:Tømmer

DESSERT: Patisserie Charlotte

DJ: DJ Vlem

KERK/CEREMONIE: eigen concept + Wonderweddings

ZANG/MUZIEK CEREMONIE: Freya, Simon & Hendrik Schreurs (zang & gitaar), Charis Vandenbossche (viool)meer artikels voor jou


Zo creëer je een Urban Jungle op jullie trouwfeest!

Wat zet je allemaal op een trouwuitnodiging?

Zó vind je de perfecte verlovingsring!

Margot & Sebastiaan trouwden op historische locaties in hartje Antwerpen.kies hier je favoriete leveranciers