Evelien & Ruben


Summer wedding on a rainy day - E&R namen de touwtjes in handen en organiseerden zélf hun feest van A tot Z. Lijstjes lover Evelien trok de styling door van de save the dates tot in de bedankingsgeschenkjes. 2018 was een topzomer, maar uitgerekend op hun trouwdag gingen de hemelsluizen open. Benieuwd hoe ze dit aanpakten? Plan B tot the rescue!


25 augustus 2018, Merksplas

foto’s door Floor Bogaerts Photography

“Ruben en ik houden jaarlijks een kerstfeestje met ons tweeën (een extra party in die periode never killed nobody, denken we dan). We wisselden cadeautjes uit en na een prachtige pyjama kreeg ik totaal onverwacht een ring cadeau. De meest onvergetelijke kerst  ooit!”een extra paar sneakers om te dansen, goed plan!


Highschool best friends groeiden uit tot sweethearts dus dus ook tot man en vrouw, met een eigen huis en alles erop en eraan. Niet meer zonder elkaar kunnen, noemen ze dat dan!


“Ik ben zot op lijstjes. Hoe meer, hoe beter! Onze eigen trouw plannen vond ik dan ook zalig. Ik hield alles netjes bij in een schrift, werkte met een heuse tijdlijn en verzamelde tips ’n tricks en beelden die ik vond op Pinterest en Instagram. Onze fotografe legden we als eerste vast, en toen is de bal aan het rollen gedaan. De zaal en catering volgden al snel, kleinere details konden iets langer wachten. Maar ik had het dus allemaal goed onder controle!”
“Onze dag had een redelijk klassieke indeling. Bij een trouwfeest hoort een officieel, wettelijk gedeelte, dat vond in de voormiddag plaats. We gingen lunchen met familie en trokken daarna naar de feestzaal. De ceremonie zou voor ons het hoogtepunt van de dag worden, aangezien het ons de kans gaf onze liefde te tonen aan iedereen (in het stadhuis blijft het toch altijd een beetje zakelijk). We keken er echt heel hard naar uit om te zien en horen wat onze vrienden en familie allemaal hadden voorbereid. Het was een momentje om even stil te staan en na te denken over hoe graag we bij elkaar zijn. Aansluitend volgde het diner en het dansfeest, een echte fuif! Dansen (en drinken) tot in de vroege uurtjes dus.”


the dress

“Ik vond mijn kleed van Cermo in Zoersel. Ze hielden een trunkshow van Rembo Styling, de volledige collectie van dat merk was gedurende één weekend te passen. Ik was nieuwsgierig en ben met mijn mama gaan kijken, niet met de intentie een kleed te vinden, wel om ideetjes op te doen. Tot mijn grote verbazing vond ik dat weekend mijn kleed al, het ‘this is it’ momentje had ik dus ook écht!”venue

“Het plan was om het feest klein en intiem te houden. Omdat we zelf erg grote families, vriendengroepen en veel dichte collega’s hebben, stond de teller al snel op 150 + 100 extra gasten. Een kleine zaal was dus absoluut geen optie. We kenden de kapel in Merksplas, eenmaal we eens binnen piepten was er voor ons geen weg meer terug. Er waren zo veel opties! We konden de zaal helemaal personaliseren, en vooral, en was plaats genoeg om al onze gasten een plekje te geven. De omgeving is er bovendien prachtig. We droomden al van een ceremonie is een aanliggende graanschuur. Door een plaatselijk event moesten we dat laatste plan schrappen, en gelukkig maar, we hadden regen op onze trouwdag en we waren blij dat we veilig en knus in ‘onze’ kapel zaten!”


De zaal werd ingedeeld in twee delen met in het midden de toog met daarboven veel groen en lampjes. Het ceremonie/aperitief/dansgedeelte had houten tafeltjes en DJ-tafel en witte krukjes. In het andere deel stonden vijf lange tafels met witte klapstoelen. Een leuk contrast tussen het donkere en industriële karakter van de kapel en het zomerse, frisse van de aankleding.De bloemen waren eenvoudig: rozen aangevuld met wat groen in vaasjes. Meer hoeft dat soms niet te zijn!


diy

“De uitnodigingen ontwierpen we samen met Ruben’s broer. Ze vormden de basis voor onze styling. Van save the date tot bedankingskaartje zat er één lijn in. Ons E&R logo kwam overal in terug, op de bellenblazen voor de kindjes, in de servetringen op de tafels, op ons gastenboek, cadeaudoos (van Ikea, zelf gepimpt), enzovoort. We maakten zakjes met bloemblaadjes voor onze ceremonie, ook met ons logo in wax. Met wat restjes van de uitnodigingen knutselden we de tafelindeling in mekaar. Eigenlijk is dat helemaal niet zoveel moeite, je moet gewoon goed nadenken in welke details je leuke accenten (praktisch) kan laten terugkeren. Je gasten zullen het zeker opmerken!”


The Bride Side tip: je uitnodigingen zijn zó belangrijk, ze zetten de toon voor de rest van jullie trouwdag. Het is het eerste wat jullie gasten van jullie te zien krijgen en het schept meteen verwachtingen. Trek de lijn van je uitnodigingen (sfeer, kleuren, materialen, lettertypes, …) dus door in de rest van je feest!als thank you gift kregen de gasten een flesje Vedett mee naar huis, de lievelingsdrank van Ruben, mét foto op van het koppelfavorite memory

"De ceremonie, we keken er echt hard naar uit. We schreven de ceremonie zelf, onze schoonbroer praatte het geheel aan elkaar. We lieten vrienden en familie aan het woord zodat het ook voor ons nog een verrassing bleef. Ook onze getuigen bereidden een stukje tekst voor en als afsluiter spraken Ruben en ik onze geloften uit. De muziek werd verzorgd door Endless Road, ik kende de zangers van mijn middelbare schooltijd, we mochten doorgeven welke nummers we mooi vonden, zij deden de rest. De grote lijnen van onze ceremonie tekenden we dus zelf uit, maar de invulling was ook voor ons een grote verrassing.”


"Onze gasten hadden een flashmob voorbereid. Net na het eten begon mijn getuige ineens te dansen, en al snel volgden er enkele vriendinnen. In een mum van tijd stond de hele zaal mee te dansen, zalig! Ik had er stiekem van gedroomd, en tóch stonden we met onze mond vol tanden. Het was de ideale start van een topfuif!”advice

“Spendeer voldoende tijd en aandacht aan de gastenlijst: het is júllie feest. Je wilt je tenslotte toch enkel laten omringen door mensen die jullie graag zien? Nodig dus geen gasten ‘uit beleefdheid’ uit, het zal de sfeer niet ten goede komen. Het aantal gasten bepaalt trouwens ook het kostenplaatje, denk er dus goed over na! Schrappen, schrappen, schrappen!”

“Focus je niet op het weer. Belgische zomers zijn nu eenmaal erg onvoorspelbaar. We hadden een prachtige zomer in 2018, maar toch besloten ze hierboven de hemelsluizen open te zetten, we hadden dus veel regen op onze trouwdag. Iets waar je op voorhand voor vreest, en toch moet je het kunnen loslaten die dag. Plan B ligt dus best klaar bovenaan in de schuif!”

hun openingsdans: James Bay met If I ain’t got you (een cover van Alicia Keys)


ook 's nachts is de kapel indrukwekkend verlicht!
style guide


FEESTLOCATIE: de Kapel, Merksplas

FOTOGRAAF: Floor Bogaerts

BLOEMEN: Bloemen Patio, Geel

GRAFISCH ONTWERP: HT Graphics

BRUIDSJURK: Rembo Styling, Cermo in Zoersel

HAARSTUKJE: zelf gemaakt met verse bloemetjes

JUWELEN/RINGEN: ringen Rembrandt Jordan, oorbellen en armband Swarovski

MAKE-UP ARTIST: Instituut Zenza

HAAR: Hair By M

KOSTUUM BRUIDEGOM: Tod-b

CATERING: Entre Deux Côtes

DJ: DJ Jan V

CEREMONIE: schoonbroer Wannes

ZANG/MUZIEK CEREMONIE: Endless Road