Faye & Dustin

Pure & elegant Wedding - Dustin en Faye houden zich in het dagelijks leven bezig met grafisch ontwerp. Hun trouwdag was dan ook het ideale moment om zich helemaal uit te leven met de styling en ze maakten er een pareltje van. Alle, maar dan ook àlle details werden zorgvuldig bedacht en pasten perfect in het totaalplaatje: zachte tinten, pure materialen, een Italian touch en veel groen.


Zaterdag 18 juni 2016 , Strijbeek

foto's door Renske Meinema

Dustin heeft samen met Faye een kleine onderneming met geboortekaartjes en andere eigenwijze ontwerpen: STUDIO DRAAK. “Creativiteit stroomt door ons bloed. Faye en ik gaan er helemaal voor om alle details te laten aansluiten op het desbetreffende thema. Bijna obsessief, maar zeker niet minder leuk. Omdat ik grafisch ontwerper / art director ben van beroep is niets te gek. We mochten helemaal los op onze eigen huwelijksdag en tijdens het feest in Rotterdam. Alle grafische elementen zijn van eigen hand.”


Venue

Na hun verloving in Rome begonnen Dustin en Faye met de zoektocht naar een locatie, liefst eentje in het buitenland. “We besloten toch in Nederland te trouwen, zodat alle familie en vrienden aanwezig konden zijn. Maar dan wel op een on-Nederlandse plek, dat was prioriteit. We zochten naar Italiaanse sferen, vanwege het aanzoek en onze liefde voor dat land. De grootste inspiratiebron voor locaties en aankleding was Pinterest. Daar vond Faye Orangerie d’Heerstaayen in Strijbeek. We waren op slag verliefd. Na een locatiebezoek waren we er in één keer uit… dit is onze trouwlocatie.


Favorite memory

Dustin: “Het moment dat ik Faye zag in een jurk waarvan de sleep steeds langer en langer leek. Ik hoopte op een bijzondere jurk waarin haar rug zichtbaar was… en mijn wens is uitgekomen. Een ander geweldig moment was ‘s avonds tijdens het feest in Rotterdam, toen Faye met haar vriendinnen in het geheim een flashmob had voorbereid. Met die dans verraste ze niet alleen mij, maar ook haar vriendinnen, want die hadden geen idee dat ze stiekem óók de dans had geoefend en spontaan meedeed. Daarnaast in het algemeen dat iedereen zoveel – extra – moeite heeft gedaan speciaal voor ons. Je proefde de liefde in de lucht.

Faye: “Het moment dat ik de trap afkwam en Dustin met tranen in z’n ogen stond. Dat raakte me. Het was een betoverend moment. De sfeer over de hele dag heeft diepe indruk achtergelaten: iedereen leek opnieuw verliefd en intens gelukkig. Dat heeft echt een prachtige stempel op de dag gedrukt. Er is zelfs een nieuw huwelijksaanzoek uit ontstaan en er zijn – nog geen klein jaar later – hééééél veel baby’s op komst… Inclusief die van onszelf :-).” Yippie!

"We wilden persé alleen bloemen uit de tuin van het domein, aansluitend op de natuurlijke omgeving. Het bruidsboeket was gevormd rondom een grote Protea, de eyecatcher. Zwaar, maar zeer de moeite waard voor zo’n uniek stuk. De boeketten heeft Faye zelf gemaakt met haar vader Roy. klein, landelijk en veel groen. Haast een klein pakketje zelfgeplukte veldbloemen.

"We zochten naar een romantische sfeer en zeker geen stijve ceremonie. Met 120 gasten op zo’n intieme locatie is dat zeker gelukt. De aankleding moest simpel, puur en romantisch zijn. Mede dankzij de geweldige hulp van Marijke de Wit van Domaine d’Heerstaayen was dat spot on."

De ruimte van de ceremonie voelde als buiten door de natuurlijke plantengroei binnen.

"We hadden onze eigen slager die ter plekke Italiaanse ham sneed en bij het diner was de laatste verrassing een Italiaanse ijskar.

"Onze – letterlijk en figuurlijk – grote vriend Michiel Sloff deed mee aan ‘Heel Holland Bakt 2015′ en werd de beste kerstbakker van Nederland. Wie anders dan hij kon een prachtige taart maken? Hij heeft die in de bakkerij van meester patissier en boulanger Robèrt van Beckhoven voor ons gemaakt. Ook de taart was prachtig door eenvoud. En zoooo lekker!”

"Er was geen specifieke dresscode, we hebben ervoor gekozen onze gasten een kleurenpalet mee te geven. Achteraf zeer geslaagd. Zo ontstond er een mooi gevarieerd beeld, maar op alle foto’s doen de kleuren zeker hun werk voor een prettige, eenduidige sfeer. En we vroegen alle dames een jurk aan te doen omdat Faye gek is op jurken: dress (!) to kill. En werkelijk alle dames droegen een jurk. Geweldig!”

De uitnodigingen, menukaarten, het eten en de ijskar bij het nagerecht kregen subtiel een Italiaanse touch mee.


Advice

“Omdat je zoveel dingen wilt regelen, gaat er altijd iets mis op een bruiloft. Maar let it happen, want het lost zichzelf op en eigenlijk kan er niets fout gaan, want er zijn geen vastomlijnde regels. Je vrienden en familie ontzien je enorm en zelfs een ‘foutje’ wordt een mooie herinnering.


Is er iets wat je op voorhand had willen weten, voor je aan het plannen begon?

“Nee. Het laten gebeuren – en dus op jullie eigen manier – is een van de mooiste elementen. We hadden een redelijk korte voorbereidingstijd, maar dat maakt sparen en ideeën bedenken alleen nog maar spannender. En intenser.


Op het eind van deze dag trokken Faye en Dustin nog naar hun geliefde Rotterdam voor een volgend feest. “De burgerij, midden in het centrum van de stad is voor ons omgetoverd tot een geweldige plek met het perfecte formaat voor het aantal gasten. Het feest is geen seconde stilgevallen en iedereen wilde nog lang niet naar huis. We zijn gek op feestjes, dus ook de aankleding daar is met veel liefde verzorgd met veel hulp van onze vriendin Pamela Vriend en Fleur Menke van Opfleuren voor de bloemen.

Op dat feest hebben we bewust niet gekozen voor een professionele fotograaf. Door alle props en onze eigen hashtag #fdnewlyweds hebben mensen zelf heel veel foto’s gemaakt. Zo hebben we van de avond een heel andere, intieme en écht eigen serie foto’s.”

"Om toch onze wens om in het buitenland te trouwen ‘waar te maken’ hebben we tijdens onze huwelijksreis nog een wedding shoot gedaan in Indonesië, waar de roots van Faye liggen. En extra bijzonder… met een kleintje in de buik van Faye. De lokale fotograaf Kadek hebben we gevonden via Instagram.Style Guide

FOTOGRAAF: RENSKE MEINEMA

BLOEMEN – BOEKET: OPFLEUREN ROTTERDAM

BLOEMEN CEREMONIE: MARIJKE DE WIT @ DOMAINE D’HEERSTAAYEN

GRAFISCH ONTWERP: STUDIO DRAAK

BRUIDSJURK NEDERLAND: LA SPOSA BY PRONOVIAS

BRUIDSJRUK BALI: JUSTIN ALEXANDER SIGNATURE

SCHOENEN: ST STUDIO

SLUIER & BONTJE FAYE:  FAMILIESTUKKEN

MAKE-UP & HAAR: ESMÉ RODING @ MORPHO VISAGIE

KOSTUUM BRUIDEGOM: CUSTOM MADE DOOR MISURA SARTORIA ROTTERDAM

BRUIDSTAART: MICHIEL SLOFF

DJ: DJ WILSZ

FEESTLOCATIE:  ORANGERIE ‘D HEERSTAAYEN – DOMAINE D’HEERSTAAYEN

WEDDING PLANNER: HET BRUIDSPAAR ZELF EN SUSANNE KENNIS

CEREMONIE: SANDRA BORG (VRIENDIN)