Femke & Angelique

Bohemian Barn Wedding - Twee lieve dames met veel gevoel voor stijl en vooral véél liefde voor elkaar – die spat er van af op de foto’s. Hun trouwdag werd een romantisch ‘feest van de liefde’ met alle mensen die ze graag zien, zonder teveel verplichtingen, meer moest het eigenlijk niet zijn. En goeie muziek, dat was voor hen ook echt een must. Ze staken veel tijd en liefde in do-it-yourself details en dat maakt deze barn wedding tot een echt pareltje.


Zaterdag 17 september 2016 , Westkapelle

foto's door Melissa Milis


Favorite memory


"Om eerlijk te zijn (en dat klinkt waarschijnlijk cliché), hebben we beiden echt enorm genoten van de héle dag. Het was voor ons echt een stress-free gebeuren en ik denk niet dat er leukere dingen zijn dan gewoon een hele dag samen te zijn en te vieren met alle mensen die je graag ziet en vooral met diegene die je het liefst ziet. Als we dan toch enkele momenten moeten kiezen:

* De ceremonie was heel persoonlijk en emotioneel. We hadden de muziek gekozen, maar wilden echt graag dat die gespeeld werd door een band. Een oude kennis heeft dit voor z’n rekening genomen, hij met een machtige stem op contrabas en z’n vriend op piano, het was echt super.

* Het was de hele dag al redelijk bewolkt. Maar na de ceremonie gingen de deuren open om naar buiten te gaan en het was echt zo’n picture perfect moment. Een blauwe hemel, de zonnestralen die binnenkwamen in de ruimte en prachtige muziek op de achtergrond. Toen we naar buiten gingen, stonden al onze vrienden en familie daar om te juichen en bellen te blazen. Echt, super!"

Angelique en Femke hadden elk een eigen boeket met veldbloemen, maar wel met een eigen touch, zodat ze toch samen pasten maar wel elk hun eigen ding hadden. De bruidsmeisjes hadden ook een boeketje met gipskruid.


Venue

“We waren het er redelijk snel over eens dat we graag in een schuur wilden trouwen. Na wat opzoekwerk online, zijn we een dagje gaan rondrijden in de streek om verschillende hoeves te bezoeken. Deze schuur sprong er voor ons beiden echt uit. Het is een ongelooflijk mooie ruimte met het authentieke karakter van een schuur en errond een prachtig domein. Bovendien voelden we ons direct op ons gemak bij de mensen van de zaal. Ze wonen vlakbij en hebben ons trouwens ook echt geholpen met de voorbereidingen.”

"Wat betreft de aankleding zijn we voor een hele simpele approach gegaan, sereen maar met heel veel groen, hout en mooi licht. Het moest vooral veel warmte en gezelligheid uitstralen, zeker geen stijf gedoe. De imperfectie van sommige dingen maakte het voor ons juist zo mooi."

De ceremonieruimte kreeg een huiselijke sfeer door het gebruik van houten klapstoelen, tapijten, een grote plant vooraan en een zelfgemaakte backdrop met verschillende soorten bladeren.


It’s all-in the details!


"Tijdens de ceremonie hadden we voor iedereen een zakje gemaakt en op de stoel gelegd. Hierin zat een zakje met zakdoeken “for happy tears” en ons logo, een bellenblazer, een ceremonieboekje en een boekje “meet our guests”, waarin we in enkele zinnen kort onze gasten beschreven. Dit was vooral leuk omdat Angelique van Beveren is en Femke van Kortrijk. Wij kennen natuurlijk elkaars vrienden, maar onze vrienden kennen elkaar onderling niet altijd zo goed, dus het was een goede ijsbreker en de ideale start van een conversatie – “wie ben jij” – “ahja wacht, even in het boekje kijken”.

“Geen klassiek gastenboek voor ons, maar een woordenboek waarbij we mensen gevraagd hadden om een woord te omcirkelen dat het beste bij ons past. Er lagen dan ook post-it’s bij om er een uitgebreidere boodschap bij te schrijven. Dit gaf een heel leuk resultaat, vooral omdat je er ook de ‘serieuze’ dingen kan uithalen en diegene die om 4u ’s nachts geschreven werden tussen pot en pint.“

"Dij de receptie was er naast de typische cava en fruitsap ook vedett waarvoor we 4 soorten Vedett-etiketten hadden laten drukken. Dit vond iedereen heel tof en vooral de mannen waren blij dat er een mannelijker alternatief was. En ook geen klassieke receptietafels met een witte hoes voor ons. We hebben ze dan maar zelf gemaakt. We kochten online oude olievaten en hebben ze in het zwart geschilderd en er een osb-houten tafelbladen op gekleefd.

In de feestzaal werd de styling doorgetrokken met houten tafels met een lichtpartij erboven, goed voor instant sfeer. “Een beetje zoals een tuinfeest, maar dan gewoon binnen. De zaal zelf, met haar bakstenen muren, grote houten schuifdeuren en een prachtige kroonluchter in het midden van de zaal, zorgde ook voor veel gezelligheid. De tafels werden aangekleed met veldbloemen in verschillende vaasjes (heel simpel, maar o zo mooi), een terrarium, plantenbladeren en zelfgeschreven naamkaartjes op de tafels. Ook hadden we tegels van bij ons thuis in de gang als onderleggers.”


Advice

"Het is handig om op voorhand alles wat je wil op te lijsten en zo een overzicht te krijgen (zowel qua planning als financieel). Hierin kan je dan nog schrappen naargelang nodig. daarbij aanduiden wat je zelf wil doen/laten doen of bestellen, geeft je ook een idee over hoeveel tijd alles in beslag zal nemen. Zo kan je beter inplannen hoelang op voorhand je moet beginnen.

Bovendien –en dat was voor ons echt een super meevaller- hadden wij vooraf aan onze getuigen en ceremoniemeester gevraagd om op de avond alles in de gaten te houden. Wij hadden dit ook aan iedereen (dj, catering, bar, fotografe, …) meegegeven, zodat ze alles aan hen konden vragen. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij echt een hele dag zonder zorgen hebben kunnen genieten en dit was echt onbetaalbaar. Je wil op dat moment echt niet bezig zijn met een vat dat niet aangesloten geraakt of wanneer het dessertenbuffet mag opgesteld worden. Goed op voorhand plannen en overlopen met de persoon die je daarvoor verantwoordelijk stelt, zorgt ervoor dat je dat op de dag zelf niet meer hoeft te doen. Zalig gevoel!”


Do it yourself

Angelique en Femke hebben bijna alles zelf gedaan en geknutseld, van zelfgemaakte receptietafels, tot de aankleding en decoratie van de zaal, tot de bedankjes. “We zijn beiden vrij perfectionistisch (en daarmee bedoelen we niet dat iets perfect moet zijn, maar wel gewoon hoe wij het in ons hoofd hebben of willen). Vandaar ook dat dingen zelf doen ons de enige optie leek om dat te bekomen. En bovendien vonden we dat ook wel heel leuk met ons 2. We hebben er heel veel tijd ingestoken, maar het is wel echt tof om aan alles je personal touch te kunnen geven en bovendien bespaar je er vaak ook wel wat geld mee uit. Onze gasten hebben ons ook echt gecomplimenteerd op het feit dat alles zo persoonlijk en homemade was, wat toch aangeeft dat mensen er wel een oog voor hebben en zo’n zaken appreciëren.

Onze bedankingen bijvoorbeeld hebben we zelf gemaakt: theelichthouders die we zelf in beton hebben gegoten. Heel wat werk op voorhand (we hebben er zo 200 gemaakt en die moesten ook allemaal geschuurd worden, …), maar wel leuk om nu bij mensen thuis te zien staan. En ook al zit er hier en daar wel eens een foutje of een luchtbel in, het blijft gewoon leuk om dingen zelf te maken.

Angelique en Femke kozen voor vegan food. “Voor velen was het de eerste keer dat ze veganistisch eten probeerden, maar iedereen was (althans zo leek het toch) heel enthousiast.”

Bij het dessertenbuffet hadden ze naast de taarten ook nog koekjes laten maken met hun trouwlogo ingedrukt. Simpel, maar wel een leuke extra touch en dat maakt het toch allemaal net dat tikkeltje persoonlijker.

De openingsdans was ”I Wanna be Yours” van Arctic Monkeys, net als de tekst op de uitnodiging. Het was ook een knipoog naar het gedicht van John Cooper Clarke (waarop het lied geïnspireerd is) dat werd voorgelezen tijdens de ceremonie.

"Tijdens het avondfeest begon plots een vriendin van Femke te dansen (een beetje een solo-act), dus we wisten niet goed wat er gebeurde. Na een minuut kwamen ook de andere vriendinnen van Femke meedoen, superleuk dus. Onze mond viel helemaal open wanneer ook Angelique haar vrienden aansloten (onze vrienden kenden elkaar niet echt goed onderling). Alles samen, stonden er toen zo’n 50 mensen hetzelfde dansje te doen, iets wat wij écht niet verwacht hadden. Het was super leuk om te zien en vooral ook om te beseffen dat ze er al die moeite in hadden gestoken om dat “over die afstand” te leren. Dit alles hebben we dan afgesloten door samen te dansen in een grote kring met iedereen (en wij in het midden) op “Min Moat’n” van Flip Kowlier, een moment om nooit te vergeten!


Is er iets wat je op voorhand had willen weten, voor je aan het plannen begon?

We hadden vooraf zoveel gepland en zelf gemaakt, dat we de opkuis achteraf wat over het hoofd hadden gezien. Als je alles zelf doet in de zaal, moet je natuurlijk ook alles zelf opruimen en afbreken en dat is iets wat wij wel wat onderschat hadden of waar we eigenlijk gewoon niet bij stil hadden gestaan. Gelukkig was onze catering er nog en hadden die al heel veel gedaan toen wij toekwamen, maar het is anders wel slim om aan vrienden of familie te vragen om de dag erna een handje toe te komen steken. Gelukkig sliepen de meeste van onze vrienden in de buurt, zodat we ze nog hebben kunnen vragen om te komen helpen, zo gaat het allemaal veel sneller en kan je nog wat napraten ook.”


Style Guide

FOTOGRAAF: MELISSA MILIS

BLOEMEN & HAARSTUKJE FEMKE: HUIS OTTO

GRAFISCH ONTWERP: HET BRUIDSPAAR SAMEN MET JEROEN DE CONINCK

BRUIDSJURK FEMKE: SADONI @ JPC COLLECTION

BRUIDSJURK ANGELIQUE: MARTINA LIANA @ JPC COLLECTION

SCHOENEN FEMKE: ZALANDO ICONIC

SCHOENEN ANGELIQUE:COS

MAKE-UP: DAYA DE RUYTE

HAAR: LYNN MERTENS

VEGAN CATERING: JUST LIKE YOUR MOM CATERING

VEGAN TAART: FLOCKFOODS 

DJ: DJ RANDY

FEESTLOCATIE: ‘T KLEIN REYGAERTSVLIET, WESTKAPPELLE

TAFELS: STUDIO MIE

WEDDING PLANNER: HET BRUIDSPAAR ZELF

CEREMONIEMEESTER: STEPHANIE HOENS

ZANG/MUZIEK CEREMONIE: JAN VERSTRAETEN & JOËL