5 veelgemaakte fouten bij het plannen van een trouwfeest

Hoe enthousiast en euforisch jullie ook zijn wanneer jullie nét verloofd zijn, hou nog even de voetjes op de grond en ga niet halsoverkop priesters mailen (allez ja, bellen of schrijven), kleurenpaletten uitwerken en cakes proeven (nu, dat laatste zullen we door de vingers zien). Wat we willen zeggen: relax, neem jullie tijd en geniet van het zalige gevoel verloofd te zijn.

We lijsten voor jullie de klassieke valkuilen op, en we geven toe, ook wij hebben ons aan enkele puntjes schuldig gemaakt. Lessons learned!


online overload

Pinterest en Instagram lopen over van de Amerikaanse picture perfect huwelijken maar ladies, achter 'dat feest met die vliegende bruid en taart in de vorm van een kasteel' schuilt waarschijnlijk een batterij aan wedding planners. Wees realistisch, wat je online allemaal ziet passeren staat vaak ver van hoe een echt huwelijk er uit hoort te zien. 


Je mag gerust eens rondneuzen om ideetjes op te doen, maar maak ook af en toe tijd om zaken te schrappen. Je kan niet alles willen. Voor je het weet wil je trouwen met bohemian elementen in een schuur, liefst van al met een gatsby dresscode én de voetjes in het zand. Maak keuzes, er zullen áltijd mooiere en originele ideeën verschijnen online, maar als je zelf 100% achter je eigen, afgebakend idee staat, voorkom je dat jullie feest één grote kakofonie wordt.


Gelukkig lees je op The Bride Side enkel the real deal. Wil je échte huwelijken zien? Check dan zeker onze real stories eens :-)


money, money, money

Jullie hebben een budget afgesproken en het is de bedoeling dat je je daar aan houdt. Houd letterlijk vanaf dag 1 een overzicht bij van de kosten die je maakt. Je wilt achteraf geen bittere pil te slikken krijgen wanneer blijkt dat je je uitnodigingen niet in rekening hebt gebracht. Zelfs kleine bezoekjes aan de AVA (diy heaven) breng je in kaart, voor je het weet heb je 500 euro besteed aan voorontwerpjes voor jullie tafelindeling.


hoe langer de gastenlijst, hoe beter het feest

Wrong, girls, wrong wrong wrong! Je hoeft niet uit te pakken met een ellenlange gastenlijst om een topfeest te organiseren. Integendeel, een intiem feest met gasten die je écht kennen, zal de sfeer alleen maar ten goede komen. Bovendien bepaalt het aantal gasten mee het totale kostenplaatje van jullie feest (denk aan catering, grootte van de tent, uitnodigingen, ...).


Geen idee waar te beginnen? Lees dan hier hoe je een gastenlijst samenstelt.


last night a DJ killed my party

Licht je DJ goed in. Zeg niet: 'doe maar je ding, zolang het maar een goed feestje is'. Het is ok om je eigen voorkeuren (en absolute no go nummers) door te geven.


crashen op je honeymoon

Op huwelijksreis vertrekken direct na je feest? Niet. Doen. Enkel in de films rijdt het bruidspaar recht naar de luchthaven. Je bent de dag erop doodop, hebt waarschijnlijk een kater en er moeten vast nog wat zaken opgeruimd worden. Geniet van een dagje rust of praat na met familie, laat alles bezinken en val gewoon niet te snel van die roze wolk! En please, ladies, wanneer in godsnaam gaan jullie, de week vóór jullie feest, de tijd vinden na te denken over holiday outfits en je valies te pakken?


happy planning!


terug naar inspiratie