Hans & Hannes

Wedding in the city - Voor Hans en Hannes (klinkt nú al als een sprookje!) mocht een huwelijksdag nét dat tikje anders zijn. Ze zijn allebei verknocht aan ‘hun’ stad Gent en vonden er een gedroomde feestlocatie aan de dokken, very urban, very hip. Met een ceremonie in een oud fabriekspand en een receptie in oude grindbakken kreeg hun dag een ‘industrial touch’.


Zaterdag 16 augustus 2014 , Gent

Foto's door Yves Schepers

"De bruidsmeisjes kregen allemaal een handgemaakte gouden zwaan-broche. Een knipoog naar onze vriendschap en een bedankje voor de mega-zalige vrijgezellen."


Favorite memory

"De tandems! Voor ons geen oldtimer bus of een suite van geitjes op een rij. We gingen naar het stadhuis à vélo! Al die bruidsmeisjes op de fiets in hun prachtige kleedjes, dat leek ons wijs! en wij ook elk op onze eigen tandem, met onze mama’s achterop."


Venue

Voor deze 2 heren geen traditionele zaal! Aan Dok Noord vonden ze een oud fabriekspand, omgetoverd tot feestzaal met een open keuken in een soort serre. “Na een gesprek met de mensen van Eetavontuur waren we direct verkocht… En toen ging het als een trein. Per toeval zagen we dat in het naastgelegen pand een opening was van het collectief ‘Smoke & Dust’. We besloten een kijkje te gaan nemen want – who knows – was dit een goeie locatie voor ‘den dienst’? Oh yes, het was per-fect!Wie Dok Noord kent, kent ook de blauwe kraan (naast het pand) en de grindbakken. De grindbakken zijn voor iedereen toegankelijk en kunnen ook gebruikt worden voor festiviteiten – en dus ook de receptie. "Et voilà, het plaatje klopte: alles vlak naast elkaar, wat een toeval! Beter konden we het niet treffen!”“We gebruikten van die leuke oude stoelen van de brouwer. Die zijn trouwens ook de goedkoopste om te huren! Er stond een ‘altaar’, gemaakt van 2 schragen en een oude deur, veldbloemen in tinnen emmers én de trouwfoto’s van onze beide grootouders. Op die foto’s waren we best fier! Een plaatje van Edith Piaf op de achtergrond maakte het helemaal af!”“De bloemen zijn we zelf gaan kiezen, we kozen veldbloemen met groen-roze anjers. Ohja kleine tip: wij hebben ons boeket eens op voorhand laten maken, zonder te zeggen dat het voor onze trouw was. Dat kostte ons €15. Toen ik de dag zelf om net dezelfde bloemen ging en zei dat het voor mijn trouw was, was dit plots €27. Just saying!"


De ceremonie vond plaats in een oud fabriekje, dat is blijven stilstaan in de tijd. Het collectief had er een kamer zonder muren gemaakt, wat het allemaal wat intiemer maakt.

"Een buurmeisje zong onze favoriete nummers (Going to the chapel, La vie en Rose, Ain’t no mountain high, Als ze lacht, Hey nah neh nah) en ook Edith Piaf kwam uit de platenspeler.


Advice

"Laat je helpen door al je vrienden. Zij doen het graag en goed voor jou! Ze kennen jou namelijk goed genoeg om te weten hoe jij het wil. Zo kan jij net dat ietsje meer genieten van je dag! Of niet enkel van de dag, maar van het hele jaar aan plannen dat vooraf gaat. En lang leve Pinterest voor coole ideetjes!”


De zaal had dankzij het industriële karakter niet veel aankleding meer nodig. De tafels werden afgewerkt met veel dikke witte kaarsen, cactussen en sanseveria’s onder stolpen en er was een schoolbord om de plaatsverdeling aan te duiden en gepersonaliseerde bierkaartjes.


“Voor het eten moesten we de keuze maken tussen een buffet of opgediend aan tafel. Geen van beiden lagen ons, maar we vonden een goeie tussenoplossing: er werden grote schotels op tafel gezet en wat flessen bier, zodat iedereen kon kiezen wat ie wilde. En gezellig dat dit was: “heb jij dit al geproefd, waaw neem daar eens van, geef die schotel eens door…” Een mengeling van smaken, geuren en kleuren! Tom en zijn team van eetavontuur kunnen er wat van! Het water loopt mij nog in de mond als ik nog maar denk aan hun vers kokosijs!”


De openingsdans was ‘marina’ van rocco granata.

“Dat was echt een zalig moment. Op het einde van dat nummer stond heel de zaal luidkeels mee te zingen en te klappen. Echt, we zaten net op een wolk!”


Style Guide

FOTOGRAAF: YVES SCHEPERS

GRAFISCH ONTWERP: TYPOLUSSO

FEESTLOCATIE  & CATERING: EETAVONTUUR, DOK NOORD GENT

CEREMONIE: COLLECTIEF SMOKE & DUST, DOK NOORD

DJ: SEPPE

ZANG CEREMONIE: BUURMEISJE VAN HANS & HANNES

RINGEN: EIGEN ONTWERP, MET SIGI JEWELLERY