Henriette & Cedric

Destination Wedding in Italy - Henriette en Cedric trouwden aan de prachtige Italiaanse kust van Ligurië. De omgeving was postcard pretty, de zon zorgde voor een laid-back vakantiesfeer en als finishing touch was er de Italiaans gestylede afwerking. Het feest werd gespreid over 2 dagen, met een feest in Santa Margherita Ligure en misviering in Portofino.


5 september 2015, Santa Margherita Ligure & Portofino, Italië

foto's door Noortje Palmers

Vrijdagnamiddag werden de gasten verwelkomd op een beachparty.

De sfeer was heel relaxed, iedereen stond met de voetjes in het zand te genieten van de zon, lekkere cocktails en heerlijke Italiaanse gerechten. Tegen de avond barstte een stevig feestje los, plots stond iedereen te dansen, met dank aan onze dj.”

“We vonden het belangrijk om vroeg genoeg te starten – en dus ook op tijd te eindigen – zodat iedereen goed uitgerust aan de volgende dag kon beginnen. Het was nog erg spannend om alles op tijd klaar te krijgen, maar gelukkig hebben de gasten daar niets van gemerkt.”

“Een paar jaar geleden is mijn zus in het buitenland getrouwd en ik vond dit fantastisch. Het feit dat iedereen speciaal voor jou naar daar komt maakt het heel speciaal. Iedereen in vakantiesfeer, minder gerush, geen overload aan officiële momenten met handjes schudden, heerlijk toch? We wilden een bestemming dichtbij huis zodat de mensen ook met de auto konden komen – en liefst een luchthaven in de buurt – en vooral: het moest zonovergoten zijn! Als kind was ik in Portofino geweest en ik was nooit vergeten hoe mooi het was. De puzzelstukjes vielen mooi in elkaar, hier zouden we trouwen!”

Henriette zocht een Italiaanse weddingplanner om hen te begeleiden. “Via Instagram vond ik Sposiamovi, ik was meteen verliefd op hun stijl. Dankzij hun professionele aanpak had ik er geen moeite mee om de controle gedeeltelijk uit handen te geven. Ik had op voorhand geen beeld van hoe de feestlocatie er zou moeten uitzien, gelukkig maar want een huwelijk in het buitenland is altijd wat onvoorspelbaar. Samen met onze weddingplanner hebben we een aantal feestzalen bezocht en één van hun opties was helemaal perfect.”

`

De zoektocht naar the perfect weddingdress was geen sinecure. “Ik heb zeker 100 jurken gepast, pas de allerlaatste was een winner. Ik had een bepaald beeld van hoe mijn trouwkleed er moest uitzien – iets helemaal anders dan wat het is geworden – maar het heeft een jurk of 40 en veel advies van de verkoopsters gekost vooraleer ik tot het inzicht kwam dat een ander model veel mooier was.”


Advice

"Neem je tijd voor de voorbereidingen en geniet er ook van want het is echt een leuke periode. Hoe beter je planning en afspraken vooraf, des te harder je kan genieten op de dag zelf. Het is ook wel een meerwaarde om iemand te hebben is die er de hele tijd bij is om alles in goede banen te leiden. En, ga op tijd een trouwkleed zoeken!”

het Italiaanse kerkje was mooi in haar eenvoud en werd door de mama’s afgewerkt met boeketten in gipskruid


Favorite memory


"Eigenlijk was ons trouwweekend één langgerekte fantastische herinnering, het is bijna onmogelijk om daar een specifiek moment uit te kiezen. Zaterdagochtend was wel speciaal, hoewel de opbouw naar the big dag meestal voor wat zenuwen zorgt, was iedereen net heel rustig en ontspannen. Heerlijk om de dag zo te kunnen beginnen. Ook de kleine momentjes dat Cedric naar me keek en me complimentjes gaf, zullen me altijd bijblijven.”


Venue

"We kozen voor zachte tinten, zowel voor de bloemen als de dresscode van de suite. De bruidsmeisjes en mijn getuigen waren allemaal in roze. De uitwerking van het avondfeest konden Henriette en Cedric zo goed als helemaal op voorhand bepalen. Het eten werd op voorhand geproefd, de kleuren en styling, het tafellinnen, de borden, … werden gekozen, behalve de bloemen, die zouden een verrassing worden. Ik had op voorhand een hele reeks foto’s doorgegeven maar het was toch spannend om het resultaat te zien. Gelukkig had de weddingplanner perfect begrepen wat ik bedoelde. Het resultaat was super, hélemaal mijn zin.”

als openingsdans kozen Henriette en Cedric voor You and I van Jessie Ware


Style Guide

FOTOGRAAF: NOORTJE PALMERS

BLOEMEN: VIA DE WEDDINGPLANNER

GRAFISCH ONTWERP & DRUK: PAPETERIE LEYSEN 

BRUIDSJURK & SLUIER: LE CHAPEAU

SCHOENEN: JIMMY CHOO

KOSTUUM BRUIDEGOM:VANWYNSBERGHE

MAKE-UP & HAAR: COIFFEUR ESTETICA VANNI

FEESTLOCATIE & CATERING: VILLA DURAZZO

DJ: JEAN LE ROUGE

WEDDINGPLANNER:  CINZIA ALIOTTA @ SPOSIAMO VI