Hoe betrek je je man bij het plannen van jullie trouwfeest?

Girls, laten we eerlijk zijn, we vinden het niet erg dat mannen met hun ogen draaien wanneer het gaat over wit, ecru of ivory tafellinnen. Om te beginnen zijn wij, vrouwen, gewoon met meer smaakgevoel gezegend en ten tweede, het zal hen waarschijnlijk worst wezen zolang de pintjes fris zijn en ze die kostuumvest niet de héle avond moeten dragen.

Maar om je toekomstige niet de indruk te geven dat wij toch zo goed als alle knopen doorhakken, zijn er heel wat niet te onderschatten taakjes die op z'n lijf geschreven zijn. Beter nog, hij zal je met plezier helpen en achteraf maar al te graag met de complimenten gaan lopen. Boys will be boys.


Drank.

Zoals we al zeiden: zolang de pintjes fris genoeg zijn, kan er weinig foutlopen.

Maar er is meer. Worden er wijnen geserveerd tijdens het diner? Boysnight check.

Laat je toekomstige met enkele vrienden een kaas- en wijnavond organiseren met enkele potentiële dinner winners en na enkele uurtjes is het in kannen en kruiken. Man tevreden want de boysnight was een groot succes, jij tevreden want stiekem ken je niks van wijn en je bent blij dat je man z'n pleziertjes heeft gehad.


DJ.

Geen trouwfeest zonder een stevig feestje. Geen feestje zonder DJ en toebehoren (geluidsinstallatie, verlichting, rookmachine, microfoon, boxen, potato,...). Wij horen het letterlijk in Keulen donderen wanneer het gaat over decibels, ampères (is hier zelfs een meervoud van?), mengpanelen en versterkers. Send your troops! Hij zal er niet om malen een paar uur vrij te nemen om van man tot man, van DJ tot 'partyplanner', de benodigdheden voor het feestje te overlopen. Zolang de micro niet piept, het juiste nummer voor de openingsdans wordt opgezet en de buren niet om het uur aan de telefoon hangen omwille van geluidsoverlast, vinden we het he-le-maal prima.


Vervoer.

hi Meghan, hi Harry!


Is je man nog niet helemaal into het trouwcircus (want ja, dat zal het worden ladies), laat dan de gezegende woorden Rolls Royce, Jaguar of Porsche vallen en je hebt 'm aan je voeten. Laat hem het vervoer regelen en geef hem carte blanche, waarschijnlijk krijgt hij slechts één keer in z'n leven de kans om te pronken met een oldtimer (inclusief kersverse echtgenote, al zeggen we er meteen bij dat er tijdens de ritjes in de wagen geen diepgaande gesprekken zullen plaatsvinden, tenzij het over een dashboard gaat. Boys will be boys.). PS: bloemen in de wagen kunnen uiteraard. Moeten uiteraard.


Speech.

Hoe en wanneer jullie speechen, kiezen jullie zelf. Maar laat hem minstens één keer jullie gasten toespreken in naam van jullie beiden. Je zal merken dat hij dit met veel trots zal doen. Geef hem het vertrouwen en laat hem zelf alles schrijven en voorbereiden. Je kan wel wat tips geven en subtiel vermelden dat hij jouw toekomstige schoonmoeder niet té hard moet bejubelen, maar laat je verrassen door het eindresultaat. Wees trots, he's yours!