Ilse & Coert

Af en toe steken we de landsgrens over en piepen we eens hoe onze buren trouwerijtjes organiseren (daar is trouwen volgens ons nog hotter dan in België!). Ilse en Coert kozen voor een iets klassiekere aanpak, feestten in een kasteel en de hele dag was overgoten met een romantisch sausje. Géén klassiek dansfeest deze keer, maar wel een dag vol liefde én een intieme fotoshoot middenin de stad. En het huwelijk had onverwacht een (niet zo onbelangrijk) Belgisch kantje!


7 september 2018, Kasteel de Hooge Vuursche, Baarn

Prachtige beelden door Angela Bloemsaat

Hoe vaak horen we niet dat er vonken overslaan tijdens studentenfeestjes? Zo ook bij Ilse en Coert. Deze twee (knappe!) Nederlanders verloofden zich tijdens een verrassings-weekendje in Den Haag, ze waaiden bijna weg van het strand in Scheveningen maar hell yes Ilse kreeg een prachtige ring van Coert.


de make-up naturel, de haren elegant en losjes naar achter gebonden

“We legden al snel de belangrijkste zaken vast: een locatie en een fotograaf. Pas daarna zijn we gaan nadenken over andere details, zoals onze bloemen, styling, grafische vormgeving, …”

prachtige sleep en sluier!

“Voor mijn jurk ging ik ook al snel op zoek en vond het droomkleed uiteindelijk bij JPC Collection in Antwerpen (voilà, het Belgisch tintje!), al schrok ik van de levertijd. Het duurt best lang vooraleer je je jurk effectief in huis hebt! Na een eerste, tweede, derde keer passen zit je gemakkelijk een paar maanden verder.”

Ilse koos voor een sober, elegant kleed met opvallende rug en korte mouwtjes


“Ook voor de bruidsmeisjes hadden we lieve, schattige outfits voorzien, ze maakten onze look helemaal compleet.”
venue

“Tijdens onze zoektocht naar een geschikte locatie kwamen we toevallig ook Kasteel de Hooge Vuursche tegen, we stapten er onverwacht binnen en waren meteen verkocht. De locatie biedt zowel binnen als buiten prachtige plekjes om te tafelen, aperitieven, dansen. Een must wanneer je trouwt in Nederland, je hebt namelijk niet de zekerheid dat de zon zal schijnen op je trouwdag. We waren op zoek naar een sprookjesachtige locatie, de grote fontein in de tuin vulde het plaatje helemaal in. Locatie, check!”“Van ons mocht de aankleding best klassiek zijn, maar niet te stijf. We zouden onze gasten in een losse sfeer ontvangen. Grote bloemstukken vormden de eyecatchers en werden aangevuld met olijfblad, dat kwam ook in de aankleding van de kerk terug. Als verrassing waren er op onze feestlocatie plots grote, witte ballonnen opgehangen, supermooi en dat maakte het eens zo feestelijk.”


De zaal toont op het eerste gezicht klassiek, maar door het gebruik van nonchalante bloemen en handwriting in onder andere de tafelnaampjes werd het geheel frisser en speelser.


Ook het bruidsboeket werd ontworpen door Edénique Floral Design: klassiek en toch ‘losjes’ en het past perfect bij Ilse’s kleed.


favorite memory

"Zoals het cliché het zegt, is het echt moeilijk om er slechts één speciaal moment uit te kiezen. Maar toen we het glas eindelijk konden heffen in het zonnetje op de trappen van het kasteel, samen met al onze geliefden, waren we echt intens gelukkig.”


advice

"Begin op tijd te zoeken naar een locatie en een fotograaf, zeker als je in de populaire zomermaanden trouwt. Wij begonnen al een jaar van tevoren contacten te leggen en we schrokken ervan hoe snel hun agenda’s volgeboekt zijn!"
Nog een leuk en atypisch detail: Ilse en Coert kozen niet voor een klassieke 'afterparty' maar tafelden de hele avond lang met een jazz bandje als sfeermaker.


style guide

FEESTLOCATIE: Kasteel de Hooge Vuursche

FOTOGRAAF: Angela Bloemsaat - Love Story Photography

BLOEMEN: Édénique Floral Design

STATIONARY: KIJK kalligrafie

BRUIDSJURK: St. Patrick (Pronovias), gekocht bij JPC Collection

SCHOENEN: Peter Kaiser

HAARSTUKJE/ SLUIER: St. Patrick (Pronovias)

JUWELEN/RINGEN: Goudsmederij Van Bruggen

HAAR: Bridelook

KERK: Stulpkerk (Lage Vuursche)