Ilse & Corné

Bohemian Garden Wedding - Ilse en Corné droomden van een bohemian wedding, and they got it ! Een relaxte sfeer, mooi weer, alles in open lucht, lange tafels om gezellig samen te eten, een tipi voor de kids, … en dat alles prachtig gestyled! Ook zin in een Summer Wedding? Get inspired by this one!


Vrijdag 12 juni 2015, Ewijk

foto's door Hanke Arkenbout

llse en Corné waren al heel lang samen en hadden een mooi gezinnetje, terwijl veel mensen in hun omgeving net uit elkaar gingen. “We vonden het eigenlijk wel bijzonder en mooi, dat we na al die tijd samen nog steeds heel gelukkig zijn met elkaar en de kinderen. Dat vonden we een goede reden om een feestje te vieren met elkaar en onze dierbaren.

"Corné en ik zijn al 16 jaar samen. We hadden nooit de behoefte om te trouwen. Tot er twee jaar geleden een vriendin van mij trouwde en we zagen dat trouwen ook anders kon. Je hoeft het niet te doen zoals het hoort, maar je maakt er gewoon helemaal je eigen feestje van. Geweldig!”


Favorite memory

"Onze dag was echt super bijzonder. Je hoort wel eens van “de mooiste dag van m’n leven”, maar dat leek ons altijd een beetje overdreven. Toch hebben we het wel zo ervaren. Echt alles klopte: we vierden de huwelijksvoltrekking met onze meest naaste familie en vrienden. Iedereen had zich mooi gemaakt en gekleed en was heel blij voor ons. De boomgaard is al prachtig, maar was nu zó mooi versierd. En we hadden echt zulk mooi weer. Het is moeilijk met woorden te omschrijven hoe speciaal we ons voelden.”


The Dress

Ilse vond het niet zo makkelijk om een trouwjurk te vinden. Ze bezocht een hoop bruidswinkels, overwoog zelfs om een jurk te laten maken, maar vond nergens thé dress.

Ik begon het een beetje benauwd te krijgen, tot ik een te gek merk tegen kwam, Laure de Sagazan, uit Parijs. Wat een prachtige jurken ! Ze hadden alleen geen verkooppunt in Nederland. Ze konden wel de jurk versturen, maar dat zou erg krap worden. Corné zei: waarom rijden we er niet heen? Dus dat deden we! We reden samen met onze kindjes naar Parijs. Tussen een bezoekje aan de Eiffeltoren en het eten van crêpes door, paste ik mijn jurk in het atelier. Ik wist meteen dat dit hem was. Een mooie korte a-lijn jurk met prachtig kant, helemaal geschikt voor een buitenbruiloft. Missie geslaagd!” 

Na het ja-woord was er de tijd om bij te kletsen met iedereen, te genieten, en de allerlekkerste zoetigheden te proeven van de sweettable. De caketopper ‘let love rule’ was een knipoog-cadeautje van Ilse’s zusje. “We gaan samen regelmatig naar concerten, en Lenny Kravitz is een van onze favorieten. Bij het nummer ‘let love rule’ gebeurt er altijd iets magisch.


Venue

Ilse en Corné zijn zot van Italië en vooral dan the Italian food. In de tuin werd één lange eettafel gezet, prachtig versierd met bloemen, kandelaars en vlaggetjes… Na het diner ging het feest verder in een stretchtent in de boomgaard. Vanuit een oud busje, zorgde een dj voor de muziek en er was ook een foodtruck. “Als we aan de dag terug denken krijgen we steeds weer een grote glimlach op ons gezicht. Het was echt geweldig!

llse en Corné gaven de styling van hun huwelijk uit handen. “Ik hou van aankleden en versieren, maar op je eigen bruiloft heb je daar geen tijd voor. We kozen voor Janina van Nina Weddings om onze bruiloft te stylen. Zij zorgde ervoor dat niet alleen onze gasten, maar ook wij, geweldig verrast waren op onze bruiloft. Het leek wel of we droomden! Bij het diner dacht ik dat we in Toscane waren.


Advice

"Houd het dicht bij jezelf. Doe niets omdat het hoort, maar omdat je het zelf wilt. Het is jullie dag en jullie bepalen hoe jullie mooiste dag er uit ziet. En heel belangrijk…..geniet ervan!”


Style guide

FOTOGRAAF: HANKE ARKENBOUT

BLOEMEN: MON FLEURI

GRAFISCH ONTWERP: NELLEKE TEKENT

BRUIDSJURK: LAURE DE SAGAZAN

SCHOENEN: GUESS

BRUIDEGOM: MANUEL RITZ (VEST), SCOTCH & SODA (HEMD, BROEK)

MAKE-UP & HAAR: JANNEKE VISAGIE

WEDDINGSYLING & -PLANNING: NINA WEDDINGS

FEESTLOCATIE & CATERING: SLOT DODDENDAEL

SWEETTABLE: THE LITTLE CUPCAKE SHOP