Isabelle & Marc

Garden Wedding - Net zoals zoveel meisjes, heeft Isabelle altijd wel gedroomd van een romantisch huwelijk. Ze deed flink wat opzoekingswerk op het internet en weet als geen ander dat de overvloed aan inspiratie en ideeën best overweldigend kan zijn. De enige ‘must’ voor haar en haar verloofde Marc, was dat ze hun eigen stempel wilden drukken op hun trouwdag, het mocht allemaal niet té klassiek zijn. Ze vonden de rode draad in heel het verhaal: een stijlvol tuinfeest, prachtige bloemen en groen en (i kid you not!) ontelbaarveel kaarsjes.


Zaterdag 20 september 2014 , Kobbegem & Meusegem

foto's door Yves Schepers


Favorite memory

“Het is niet makkelijk om 1 moment uit te kiezen. Er zijn er wel een paar, telkens met verschillende personen. Met mijn zus had ik bijvoorbeeld een zalig moment ’s ochtends. Toen iedereen beneden toekwam en ik boven in mijn kleed mijn toekomstige man stond op te wachten (bloednerveus natuurlijk), bleef mijn zus trouw aan mijn zijde staan. Die minuten met haar in de kamer van mijn ouders zal ik nooit vergeten. 

’s Avonds, toen iedereen plaats nam aan tafel en wij nog stonden te wachten om binnen te komen, hadden Marc en ik even tijd voor elkaar. We hebben toen kort gedanst, dat was ons momentje, weg van de drukte. Want raar maar waar, de dag is voor de rest zo druk en je bent met zoveel bezig dat je echt nauwelijks tijd hebt voor elkaar.

En gewoon in het algemeen de sfeer die in de lucht hing. Iedereen was gelukkig, blij voor ons, al die lachende gezichten, die ambiance … er hing magie in de lucht, en die heeft ons laten zweven, een paar weken lang trouwens :-)”

Eén van Isabelles mooiste herinneringen aan de dag was het wandelen naar de kerk. “We hadden enorm veel geluk met het weer en aangezien de kerk niet zo ver is van mijn ouderlijk huis, konden we er te voet naartoe (exact zoals mijn ouders dat 28 jaar geleden deden). Ik, aan de arm van mijn papa, samen het huis uitwandelen. Dat was zéér speciaal.”


Venue

“De locatie vinden was niet zo moeilijk. Al van kindsbeen af droomde ik van een huwelijk bij mijn grootmoeder in de tuin. Niet enkel omwille van de prachtige omgeving, maar vooral omwille van de vele herinneringen die ik deze plaats toedraag. Een plaats waar een warme en hechte familie is opgegroeid (eentje waar Marc en ik van dromen). Bovendien betekent mijn mamie, ondertussen 90 jaar en een hele straffe madam, heel veel voor mij ! Ook Marc heeft een hele goede band met mijn mamie. Het feit dat ons feest daar is doorgegaan, maakte onze dag extra speciaal. In de aanloop naar ons huwelijk heb ik veel tijd doorgebracht bij en met mijn mamie, en die zalige momenten zal ik voor altijd koesteren.” 

"Mijn mamie had in de aanloop naar ons huwelijk in haar kast nog een oude foto gevonden van mijn opa en Marc zijn opa (zeker 40 jaar geleden). We vonden onmiddellijk dat we met die foto iets moesten doen. Zo kwamen we op het idee om een hele muur vol kaders te hangen met zwart/wit foto’s van de huwelijken van onze ouders, onze grootouders, zelfs van onze overgrootouders.”


Do it yourself

"We hebben alles zelf bedacht: van de tafels, stoelen, bar tot de catering. Als je kiest voor een zaal met een vaste traiteur, dan bespaart je dat inderdaad een hoop werk. Maar ik vond het net zalig om alles te kunnen kiezen en zo een dag van onze dromen te kunnen ‘bouwen’. We hebben bij dit alles ook hulp gekregen van een fantastische madam uit het Limburgse: Kirsten Delbressine.

Daarnaast hadden we zelf voor een hele hoop originele gadgets gezorgd, Marc zit in de promotiewereld dus dat leek ook vrij logisch. Zo hadden we muntdoosjes met “mint to be” en hakbeschermers (ideaal tijdens de receptie voor de vele vrouwelijke gasten, zo konden ze niet door het gras zakken). Voor onze gasten van het avondfeest hadden we ook nog sjaals voorzien om mee te nemen naar huis, mijn vriendinnen dragen hem nog steeds en dat doet mij enorm veel plezier!”

Isabelle en marc kozen voor een romantisch feest met de elementen van een tuinfeest: heel veel groen, lange tafels, eenvoudige stoelen, kleine vaasjes gevuld met verschillende witte bloemen en groen en tot slot héél véél kaarslicht.


“Het waren op zich allemaal eenvoudige elementen, die gecombineerd een “less is more” effect hadden. De zwevende lichten boven de tafels en boven de bar waren de kers op de taart en gaven een prachtig effect.” 

Tijdens de openingsdans kreeg iedereen ook vuurwerkstokjes en een luciferdoosje met 'a match made in heaven' op. Isabelle & Marc dansten op ‘Avond’ van Boudewijn de Groot.


Advice

“Ik heb veel tijd gestoken in de uitwerking van het concept en het resultaat mocht er zijn.

Ik was echt tevreden. Het plaatje paste. Marc zei zelf op een bepaald moment tegen mij “schat, uw kleed past hier zelfs”. Het voelde echt aan als ons feest en onze dag. En hoewel ik in de aanloop naar 20 september af en toe wel eens dacht dat ik het allemaal meer moest loslaten, ben ik achteraf toch oh zo blij met alle energie die ik erin heb gestoken. Ik zou niets veranderen. We hadden echt onze eigen stempel gedrukt op het feest en dat gaf een zalig gevoel! Ik zou aan iedereen adviseren om dit ook te doen! Op de dag zelf: just be yourself and enjoy every moment! Het klinkt super cliché, maar je leeft zo lang toe naar die ene dag en voor je het weet is hij voorbij. Op de dag zelf moet je gewoon alles loslaten en keihard genieten! En dat hebben wij gedaan. We enjoyed every moment to the fullest!!”


"Onze fantastische dj en supergoede vriend mag ook wel genoemd worden: Jean le Rouge. Zonder hem was het zéker niet hetzelfde geweest. Hij heeft ook gezorgd voor het geluid en de verlichting in de tent !”


Style Guide


WEDDING PLANNER: KIRSTEN DELBRESSINE @ LA SENSA WEDDINGS & EVENTS

FOTOGRAAF: YVES SCHEPERS

BLOEMEN: GEERT PATTYN

BRUIDSJURK: PRONOVIAS

SLUIER: JPC COLLECTION

HAARSTUKJE: FABIENNE DELVIGNE

SCHOENEN: JIMMY CHOO

KOSTUUM BRUIDEGOM: GEHUURD BIJ AZAERT

MAKE-UP & HAAR: KIM MAES

CATERING: BOXY’S

DJ, GELUID & VERLICHTING: YANNICK VAN ROYEN @ HEYRO

FEESTLOCATIE: BIJ GROOTMOEDER

TENT: RAF CRYNEN @ ERS TENTEN 

ZANG KERK : CHANTAL EN STEVE KASHALA