Jennifer & Manu

Destination Beach Wedding - Hello South-Africa! Een ceremonie met de voetjes in het zand, een sunkissed bruidspaar en een van de mooiste wedding venues die we ooit gezien hebben, get inspired!


Zaterdag 25 januari 2015, Yzerfontein (Zuid-Afrika)

foto's door Yolande Marx

Onderneemster Jennifer (MIZBIZ.BE) en Manu zijn avontuurlijke types, ze reizen heel graag en kiezen altijd beachy bestemmingen, geef hen maar zon, zee, strand en surf. “We wisten dus meteen dat we een laidback, niet traditioneel huwelijk wilden op het strand en op een bestemming waar we zeker waren van mooi weer.” 

“We wilden dat de sfeer ongedwongen was en dat de trouw eigenlijk een gezellig weekendje aan het strand was met de mensen die we graag zien, maar dat het geheel feestelijk en stijlvol was ingericht. Het was voor ons de prioriteit dat onze gasten zich stuk voor stuk goed voelden.

“We hebben er een weekendje van gemaakt: twee dagen op voorhand zijn we gaan wijnproeven met de hele bende en de dag voordien hebben we een bbq/quiz gedaan. Zo was het ijs snel gebroken tussen gasten die elkaar niet goed kenden en het zorgde voor de perfecte aanloop naar een gezellige trouwdag op het strand.


Favorite memory

"Ik twijfel tussen twee momenten: het moment toen ik van de trap kwam in ons prachtig beach house en de reactie zag van Manu en mijn papa, maar ook het moment toen ik aankwam aan de zaal en het resultaat zag van maandenlange voorbereiding en honderden e-mails met de weddingplanner. Ik ben nogal een organisatiefreak… so I love it when a plan comes together :-)

Het bord met de tafelverdeling was gemaakt van panamahoeden en er waren parasols, zonnebrillen en hoeden voorzien voor de gasten tijdens de ceremonie.


Venue

"Het heeft wel even geduurd vooraleer we hebben gekozen voor Zuid-Afrika, ook al lag die bestemming, gezien mijn roots en onze geschiedenis, vanaf het begin voor de hand.

Ik was aan het surfen op het internet en Pinterest toen ik verliefd werd op ‘strandkombuis’. Ik vond de tent in de duinen zo prachtig en goed bij ons passen dat we de bestemming op basis van de zaal hebben gekozen.

De aankleding was puur en gezellig, met als thema ‘beachy rustic meets elegant’: een combinatie van rustieke, natuurlijke toetsen enerzijds en een elegante afwerking anderzijds. Het werd een mix van groen en ruw hout, met zalm- en koraalkleurige bloemen, glaswerk en gouden elementen.


Advice

"Als je op bestemming trouwt neem je best een goede weddingplanner, dit bespaart je zoveel stress. Als je brieft, probeer het zo visueel mogelijk te maken. Onze weddingplanner heeft mijn powerpoint moodboards bijna identiek gekopieerd. Ik had het zelf niet beter kunnen doen.

Maak je niet teveel zorgen over familiale issues en spanningen. Je kan het nog zo goed mogelijk proberen te regelen, maar degenen die van slechte wil zijn kun je toch nooit tevreden stellen. Zorg ervoor dat je zelf een leuke dag hebt.

Een oude houten boot werd gebruikt als coolbox, aan het plafonds hingen takken, lichtjes en kroonlusters en de tafels werden aangekleed met veel bloemen en gouden details. Gorgeous, no?

de openingsdans was ‘’Just The Two of Us’’ van Bill Withers


Style guide


FOTOGRAAF: YOLANDE MARX PHOTOGRAPHY

GRAFISCH ONTWERP: LEZANNE

WEDDINGPLANNER & BLOEMEN: HANNES MARITZ, KRAAK

BRUIDSJURK & SLUIER: RIME ARODAKY

SCHOENEN: JIMMY CHOO

KOSTUUM BRUIDEGOM: CAFÉ COSTUME

MAKE-UP ARTIST & HAAR: ALICIA BUCKLE

DJ: DJ CHOPPER

WEDDINGCAKE:  PONDOK POP UP EATERY

FEESTLOCATIE & CATERING:  STRANDKOMBUIS, YZERFONTEIN