Jente & Roel

Bohemian Wedding - Jente en Roel droomden van een summer wedding in het groen. Alles stond in het teken van gezellig samenzijn met vrienden en familie en ze bundelden alle festiviteiten op 1 dag. Veel kant, jute, zachte tinten en groen zorgden voor een boho-sfeertje. Om nog maar te zwijgen over de prachtige looks van het bruidspaar zelf.


Zaterdag 13 augustus 2016, Massenhoven

foto's door Kimberley Dhollander & Philippe Corthout

Jente en Roel deden inspiratie op bij huwelijksfeesten van vrienden. “We wilden echt alles op 1 dag laten doorgaan en echt een hele dag er een feest van maken. Het mocht er zeker niet te stijf aan toe gaan. Dus kozen we ervoor om ‘s middags in de tuin van mijn ouders al een gezellig feestje onder de vrienden en de suite te houden met pizza’s uit een authentieke pizza oven, dit was zeer fijn en ontspannend.

Jente en Roel wilden niet voor de kerk trouwen, maar vonden het wel belangrijk dat er een moment was dat ze hun liefde voor elkaar konden uiten. “Deze dag draait uiteindelijk toch vooral om onze liefde voor elkaar. Dus kozen we ervoor een ceremonie te houden in de tuin van onze feestzaal vlak voor ons avondfeest, zodat alle genodigden er ook bij konden zijn.

"Een echt thema was er niet, maar voor de aankleding hebben we wel wat in dezelfde lijn gewerkt: bohemian elementen, veel bloemen en zachte tinten, daar houden we van. We hebben op voorhand glazen flessen verzameld, die werden versierd met koorden en jute stofjes. We hebben ook allerlei spullen online besteld zoals lampionnen, jute tafellopers, krijtbordjes. Verder hebben we veel kant gebruikt voor op de tafels en aan de inkom.”

Jente koos voor mix and match van wilde bloemen. “We houden sowieso niet van gemaakte bloemstukken, het mocht allemaal wat wilder zijn.


Do it yourself

Naast de aankleding hebben Jente en Roel nog veel ge-d.i.y.-ed. “ Voor de bedankjes hadden we glazen yoghurtpotjes verzameld, gevuld met snoepjes en dan een kantje erover als afsluiting. Een ander deel hadden we gevuld met cactusjes en een kaartje erbij met de boodschap ‘let love grow’. Mijn schoonmoeder heeft voor het middagfeest ook zelf alle desserts gemaakt, cake, cheesecake, plattekaastaart. En voor het avondfeest moet ik vooral de vrienden bedanken om de zaal vlak voor het feest nog te versieren met alles wat we voorzien hadden.

De jurk was geen love at first sight voor Jente. “Er moest wel wat worden veranderd aan het ontwerp maar ik had er vertrouwen in dat ik de juiste keuze had gemaakt. Toen ik een paar maanden later terug moest voor de eerste pasbeurt riep ik al vanuit het pashokje naar mijn mama en beste vriendin ‘jaaa! dit is het!’, een hele opluchting dus. Roel heeft het wel wat lastiger gehad met het vinden van zijn kostuum. Hij wou een pak op maat laten maken en ik mocht van niets weten. Dat zorgde ervoor dat hij lang heeft getwijfeld over de stof , de winkel, … maar hij heeft de perfecte keuze gemaakt.” Oh yes it looked per-fect!


Venue

“We hadden graag een locatie in het groen en liefst iets dat authentiek was. Een tent werd ook overwogen, maar hier kwam dan weer zeer veel bij kijken om alles in orde te krijgen, en de schrik voor slecht weer zat er ook steeds in. Ik ben graag altijd goed voorbereid en neem liever het zekere voor het onzekere.” Jente en Roel waren dus heel blij toen ze hun zaal ontdekten: een hoeve, helemaal in het groen gelegen, bedekt met klimop, grote ramen, en een groot overdekt terras zodat ze zeker buiten konden aperitieven.


“Het fijne aan de zaal was ook dat we alles wat naar onze hand konden zetten. De aankleding van de zaal zelf was ietwat klassiek voor ons. Zo hebben we andere stoelen besteld, witte klapstoelen. We hadden ook andere bloemen gevraagd dan de standaard bloemstukjes. En met de rest van de decoratie hebben we ook volledig zelf onze zin kunnen doen.”


Favorite memory

"Het is moeilijk om uit zo’n dag het leukste moment te kiezen, omdat heel de dag zo speciaal en mooi is. Maar voor ons beide wekt vooral de gedachte aan de eerste ontmoeting en ceremonie speciale gevoelens op. Als ik eraan terugdenk schrik ik er nog altijd van hoeveel zenuwen ik had om Roel voor de eerste keer te zien – ook al wonen we al 2 jaar samen en zien we elkaar elke dag. Het was ook zo spannend omdat we totaal niet wisten van elkaar van hoe we er gingen uitzien – zeker omdat ik dikwijls wel inbreng heb in zijn kledingkeuze.

En tijdens de ceremonie was het zo fijn om al die lieve woorden te horen, van elkaar maar ook van onze getuigen, vrienden,…. Ook heeft mijn nichtje een liedje gebracht tijdens de ceremonie, een verrassing voor Roel en dat heeft zijn effect ook wel gehad.”


Advice

“Begin overal op tijd aan, dan heb je op het laatste moment minder stress. Wij zijn er van in het begin volop ingevlogen om alles gepland te krijgen, de meeste dingen lagen snel vast. Dit zorgde ervoor dat we de laatste weken niet te veel meer te doen hadden. Soms dachten we zelfs: ‘zijn we nu niets vergeten?’ Controleer alles zeker nog eens een paar weken voor je grote dag. Zo kregen wij van de pizzawagen die we al van in oktober hadden vastliggen, 3 weken op voorhand te horen dat ze toch niet konden komen. Gelukkig hebben we nog snel iemand anders gevonden. Maar fijn is het niet, want ineens begin je aan alles te twijfelen.”

“Er werd bewust geen dresscode opgelegd want we vonden het belangrijk dat iedereen kwam zoals hij zelf wilde, zich goed in z’n vel voelde en zich geen zorgen moest maken over al dan niet geschikte kleding.

Na de ceremonie was er een band, de koperdieven genoemd, ze spelen hedendaagse muziek op hun koperinstrumenten. Ze zorgden al direct voor de juiste sfeer, er waren zelfs al gasten die een polonaise deden.

De openingsdans was ‘Baby, I Love You’ van The ramones. "Dit liedje had Roel ook gebruikt voor het filmpje dat hij had gemaakt om mij ten huwelijk te vragen."


Style guide

FOTOGRAAF: KIMBERLEY DHOLLANDER  EN PHILIPPE CORTHOUT

BLOEMEN: BLIK IN’T GROEN

GRAFISCH ONTWERP: INSE BOUWEN

BRUIDSJURK: REMBO STYLING @ LE CHAPEAU ANTWERPEN

SCHOENEN: ANDREA CATINI @ VAN LOOCK

HAARSTUKJE BLIK IN’T GROEN

KOSTUUM BRUIDEGOM: TOD-B TAILORING

MAKE-UP & HAAR: INGE VAN DEN BROECK @ MAKEUPANDMORE

PIZZA: ATTORNO PIZZA

FEESTLOCATIE:  LA GRANGE

DJ: DJ MARCEL (VERBONDEN AAN DE ZAAL)

CEREMONIEMEESTER:  STEFAN LAENEN

MUZIEK CEREMONIE:NICHTJE OP GITAAR

LIVE BAND: DE KOPERDIEVEN

PHOTOBOOTHWEDDINGDECO.NL