Judith & Benedict

Dat de rode draad doorheen dit huwelijk 'bloemen' zou worden, spreekt voor zich. Judith is zelf bloemiste en specialiseerde zich in droogboeketten (helemaal hot & happening in 2019 en ook voor 2020 blijft dit dé trend!). Van de corsages tot de vaasjes op tafel, overal waren bloemen te bespeuren. Ze trokken naar The Barn in Rotselaar, de perfecte locatie voor wie op zoek is naar het ultieme buitengevoel. Boho vibes everywhere, een jurk om van te dromen en een ceremonie waar het koppel gewoon zélf (!) voor de muziek zorgde.


The Barn, Rotselaar, 31 augustus 2019

Jeroen Vranckaertlovestory

"We leerden elkaar eigenlijk heel toevallig kennen. Hij woonde met vrienden samen in dezelfde blok waar ik met vriendinnen woonde. Ik organiseerde een verjaardagsfeestje en we gingen van deur tot deur langs bij de buren om hen te waarschuwen voor geluidsoverlast. Zo ontmoette ik Benedict dus eigenlijk, in de deuropening in de gang. Vorig jaar vroeg hij me ten huwelijk in Bali, op de top van een vulkaan na een zware beklimming. De zonsopgang was de mooiste die we ooit zagen."

"Ik begon in Bali al te googelen, zo enthousiast was ik :-) Dat het geen klassiek feest zou worden, wisten we allebei al vrij snel. Dat zou gewoon niet passen bij ons. We gingen dus op zoek naar de juiste locatie, sfeer en aankleding om het feest helemaal 'ons' te maken. Onze fotograaf legden we meteen vast. We bezochten heel wat toffe hoeves, maar keer op keer hadden wel het gevoel dat ons feest niet uniek zou worden."

the dress

"Ik had mijn jurk al eens op Instagram gespot en hoopte dat ze mooi zou staan bij mij. Enkel Melody Nelson in Namen verdeelt dit merk. Ik paste nog enkele andere jurken van Rue De Seine (allemaal very bohemian) maar het werd uiteindelijk tóch mijn droomjurk, 'Avril'."

Met het gedroogde boeket en bloemen verwerkt in haar kapsel, is dit dé perfecte look voor een bohemian wedding als je 't ons vraagt!


venue

"Toen we het prijskaartje opstelden voor een feest in zo'n mooie stretchtent (met toiletwagen, catering, vloer, aankleding, ... een eindeloos lijstje!) beseften we snel dat dit gewoon niet voor ons weggelegd was. We zochten dus naar een gulden middenweg en kwamen zo bij The Barn in Rotselaar terecht. Een hidden gem, met een mooi terras buiten en een halfopen schuur. Zo zouden we buiten kunnen feesten bij mooi weer, en hadden we een dak boven ons hoofd in geval van regen."

"The Barn was de perfecte middenweg. Het is een ruwe schuur met veel charme maar ook de basisvoorzieningen, zoals toiletten, een binnen- en buitenbar, verlichting, voldoende aansluitpunten voor elektriciteit… zijn aanwezig. Onze ouders waren wel even in shock toen ze, voor hen, de heel atypische locatie mee gingen bekijken. Ze zagen vooral een berg werk, denk ik. Gelukkig konden we rekenen op Smile, een evenementenbureau gespecialiseerd in buitenhuwelijken. Zij namen een deel van de aankleding voor hun rekening, voor de rest deden we zoveel mogelijk zelf, om de kosten te drukken."

Het thema die dag was, hoe kan het ook anders, 'boho chic'. Ze kochten decoratie in kringwinkels en op marktjes en konden meubeltjes, tapijten, ... via Klara de Wilde recupereren. De vaasjes en bloemen zijn allemaal van Judith zelf.  


DIY

"Ik startte recent mijn eigen zaak in droombloemen op, 'Bouquet Boho', en ik zorgde dus zelf voor alle bloemen en boeketten. Ik maakte een grote bloemenwolk boven de eettafels, een backdrop, boeketten voor op de tafels… We vulden berkenstammen met droogbloemen en Pampas, versierden de afscheidscadeautjes met mini-boeketjes, vulden flessen langs het gangpad met droogbloemen… Ik maakte ook mijn trouwboeket zelf en de haaraccessoires van mezelf, de bruids- en bloemenmeisjes."

"Mijn papa maakte het welkomstbord van mijn kinderbed en zaagde samen met mijn broer ontelbaar veel blokjes uit berkenstammen om er vervolgens gaatjes in te boren die we konden vullen met droogbloemen. Ze maakten ook veel pijlen voor ons. Mijn goede vriendin, Leen Kesters, kan kalligrafie en versierde het welkomstbord en de wegwijzers. Heel wat leuke projectjes en ideeën werden werkelijkheid, dankzij onze vrienden en familie!"


favorite memory

"Eén van onze hobby’s is muziek maken en de muzikale begeleiding tijdens de ceremonie hebben Benedict en ik dus zelf gedaan. Dit maakte het nog extra persoonlijk. Ook mémé, de oma van Benedict, kon erbij zijn, dankzij de vrijwilligersorganisatie Ambulance Wens. We vonden het heel bijzonder dat ze, ondanks haar zwakke gezondheid, dit moment nog heeft kunnen meemaken."

ook de bruidsmeisjes waren boho van kop tot teen

openingsdans: 'California Daze' van 'Peace'

de jurk van Judith kwam met de prachtige kanten details helemaal tot haar recht tijdens het dansen

"We hebben eigenlijk twee keer een openingsdans gehad. We hadden een bandje geregeld dat onze favoriete nummertjes zou spelen tijdens het dessertenbuffet, aan de start van het dansfeest. Toen ze hun eerste liedje begonnen te spelen, Red Eyes van The War on Drugs, vroegen ze ons meteen op de dansvloer. Een heel spontaan moment eigenlijk, en dus hebben we twee keer het feest op gang getrapt."


advice

"We wilden de gasten geen vaste plaats geven aan tafel, dat zou niet passen binnen de laid-back sfeer. Daarom kenden we de gasten gewoon een tafel toe, zo konden ze zelf kiezen naast wie ze gingen zitten. Georganiseerd, maar met voldoende vrijheid om te gaan en te staan waar ze wilden. Het eten werd verzorgd door de Fingerfood Truck. Ze hadden voor het Street Food menu gekozen. Ze presenteren dit op een hoger en verfijnder niveau, maar wel zo gemakkelijk dat je bijna alles met je handen kan eten. Het leuke aan deze foodtruck was ook dat ze de gerechtjes kwamen serveren aan de lange tafels. Zo waren er geen wachtrijen en kon iedereen gezellig blijven babbelen."


"Volg je eigen gevoel. Ook al waren onze ouders niet meteen mee met het verhaal en waren ze bang dat we te veel op onze hals haalden, achteraf waren ze enorm enthousiast en hebben ze er mee hun schouders onder gezet. Het is jouw dag, dus plan die ook zoals jij het wilt. En dan nog een belangrijke: je steekt al je energie in het plannen, de DIY-projectjes, de afwerking… Je wilt de puntjes op de i, maar vergeet niet om de avond voordien en zeker de dag zelf alles volledig los te laten. Zijn bepaalde decoratie-items niet meer gelukt, of lopen andere zaken anders dan verwacht? So be it. Hoogstwaarschijnlijk merken je gasten het niet eens."


style guide

LOCATIE: The Barn in Rotselaar (geboekt via Smile Outdoor Events)

FOTOGRAAF: Jeroen Vranckaert

BLOEMEN: Bouquet Boho

GRAFISCH ONTWERP: Studio Kiki KALLIGRAFIE: Leen Kesters

BRUIDSJURK: Rue de Seine Bridal (gekocht in Namen via Melody Nelson)

HAARSPELD: Bouquet Boho

OORBELLEN: Maison Sabben

RINGEN: Studio Collect

MAKE-UP & HAAR: Sharina Degeest

KOSTUUM BRUIDEGOM: Tailored By C BOHO DECORATIE: Klara De Wilde

CATERING: Fingerfood Truck

DESSERTENBUFFET: Baked

BAND: Tea-Recs via Gigstarter

DJ: Jømel

CEREMONIESPREKER: Edwin Stiers (Huis van de Mens, Tienen)