Katrien & Pieter

Greenhouse Wedding - Katrien en Pieter staken – samen met vrienden en familie – de handen uit de mouwen om hun huwelijk tot in de puntjes te personaliseren. Het feest ging door in een boomkwekerij en werd gepimpt met véél persoonlijke details en bohemian touches. Foodtrucks (waarvan eentje zélf gemaakt!) zorgden voor een laidback festival-sfeertje. Een heerlijke mix & match!


Zaterdag 30 juli 2016, Loenhout

foto's door Floor Bogaerts

Katrien en Pieter zijn eeuwige twijfelaars en dachten goed na over hoe ze het zelf wilden en wat mensen ervan verwachtten. Een proces dat niet altijd even vlot verliep. “Maar na verloop van tijd werd me wel één ding duidelijk: het is onze dag, we moeten het doen zoals wij het zelf willen. Zelf ben ik echt niet creatief aangelegd, maar gelukkig werden we omringd door onze fantastische familie en vrienden om ons te hulp te schieten. Man, wat hebben die veel voor ons gedaan… ze kwamen niet enkel met ideetjes, maar zorgden er ook voor dat elke zotte gedachte werd omgezet naar realiteit. Via deze weg wil ik deze mensen dan ook nog eens heel hard bedanken voor alle uren, dagen, … hard werk.

Het bruidsboeket was, geheel volgens de traditie, een totale verassing voor Katrien. “Ik wist natuurlijk dat die keuze in goede handen was bij mijn schoonfamilie. Mijn schoonzus en schoonmoeder wisten exact wat ik mooi vond en ik moet zeggen: ze zaten er ‘boenk’ op met hun keuze!”


Advice

Eigenlijk maakt het totaal niet uit hoe je feestzaal eruit ziet en hoe de dag verloopt. Er telt echt maar 1 ding die dag: jij en je partner. Mijn man en ik zijn nog steeds stapelzot van elkaar en die dag bevestigde dat. Ook het belang van familie en vrienden is tienduizend keer belangrijker dan dingen als aankleding. Meer praktisch zou ik zeggen: zorg vooral dat je de dag zelf geen stress meer hebt. Wij hadden geopteerd om op de dag zelf toch een weddingplanner in te schakelen en daar heb ik absoluut geen spijt van. Zowel ik als mijn familie hebben zich niet druk moeten maken en konden gewoon non-stop genieten.”

"Tijdens de misviering hebben we in de plaats van de ringen door een ringendrager naar voor te brengen 2 touwen gespannen aan beiden kanten van het gangpad. Aan elke kant werd er dan een ring aan het touw geschoven. De gasten moesten dan zelf onze ringen naar voor doorschuiven. Hierdoor konden ze al een eerste blik werpen op onze trouwringen en werden de gasten mee betrokken.


Venue

"De ouders van Pieter hebben een boomkwekerij met een serre. Er waren al enkele trouwfeesten gegeven, zoals die van mijn schoonzus en haar man. Het was voor ons vanzelfsprekend dat ook wij hier gingen feesten. Als je thuis zo een magische plaats is, moet je daar ten volle gebruik van maken. Aangezien ik daar ook 2 jaartjes heb gewoond, was het echt zalig om daar te kunnen trouwen! Ik heb me de hele dag echt 'thuis' gevoeld.”

de lichtslingers aan omgezaagde berkenbomen zorgden voor een prachtig, natuurlijk effect

"De feestzaal – de serre – was voornamelijk aangekleed met boompjes. Allemaal maar te pakken uit eigen hof. We begonnen met een lege, grote serre en hebben er een groen paradijs van gemaakt. Het was voor mij heel leerrijk om te ontdekken hoe je met planten een mooie indeling kan maken. Ik heb ook kunnen ontdekken hoe een zware stiel het is, want die kleine boompjes worden al snel grote joekels die je maar amper kan verplaatsen. Heel veel sleurwerk dus.”

het meubilair in steigerhout paste perfect in de groene omgeving

"We hebben ook zelf een oude foodtruck gekocht en helemaal opgebouwd om als bar te gebruiken. Het idee kwam op een zotte morgen van mijn schoonvader. Aangezien we in het festivalthema zaten, leek het hem wel leuk zelf aan de slag te gaan met een oude camionette. Het heeft wel wat werk en tijd gekost, maar we waren best fier op het resultaat.”


Do it yourself

Van het versieren van vaasjes tot het opzetten van een tent en (o ja!) zelfs het verbouwen van een foodtruck, Pieter en Katrien deden àlles zelf. Ze kregen gelukkig veel hulp. “De ganse familie heeft een week van te voren verlof genomen om ons te helpen. Iedereen had zowat zijn eigen taakjes: mijn moeder heeft zich een week achter de naaimachine gezet om alle jutten vlaggetjes te naaien alsook jutten zakjes voor de cactusjes (ons bedankje). Daarbij zorgde ze ook voor catering tijdens de werken. Ook belangrijk dat al je werkgasten goed te eten krijgen! Mijn schoonmoeder heeft alle wegwijzers geschilderd en voor bloemen en de bloemenvaasjes gezorgd. Mijn schoonbroer en -vader hielden zich bezig met het verbouwen van de foodtruck en maakten de kwekerij klaar voor de grote dag. Iedereen heeft op zijn manier zijn steentje dus bijgedragen. Onze twee families zijn zonder twijfel door alle voorbereidingen dichter naar mekaar gegroeid. We zijn gewoon één grote familie geworden. We hebben echt veel gelachen samen. Ook de opkuis hebben we nog allemaal tesamen gedaan. De maandag na onze trouw (bij het opkuisen van de laatste dingen) zouden we allemaal gewoon apart eten, maar uiteindelijk konden we nog niet direct afscheid nemen van die leuke dagen en hebben we toch nog spontaan ‘een laatste avondmaal’ samen gedeeld.

Katrien koos voor wilde bloemen. “Mijn schoonmoeder heeft daarom in de winter al een bloemenweide gezaaid om dan vlak voor ons trouwfeest de vruchten te kunnen plukken. Dit was niet allemaal even goed gelukt, maar gelukkig konden we in ons dorp ook nog veel wilde bloemen vinden aan de graskanten.”

“We hadden een family-tree gemaakt met alle trouwfoto’s op van onze grootouders, ouders, zus,…. bij binnenkomst konden de gasten deze bewonderen.

De openingsdans was ‘Dancing in the Dark’ van Tom Smith van Editors. “Hij heeft het originele van Bruce Springsteen in een prachtige ballade gestoken. Mijn vriend en ik zijn ontzettend fan van Editors. Toen we deze prachtige cover op Rock Werchter hoorden wist ik meteen: dit wordt onze openingsdans. We hadden ook alle gasten op het moment van de openingsdans een sprankelstokje gegeven om aan te steken want “you can’t start a fire without a spark” (verwijzing naar de tekst in het nummer). Toen ik opkeek tijdens het dansen was het een buitengewoon zicht. Zalig zo tussen de sterretjes dansen met de man van je leven.”

Het mooiste moment was de dans met mijn lieve opa. Van jongs af aan zijn we 2 handen op 1 buik. Ik heb echt een speciale band met hem. Aangezien hij al 82 jaar oud is, was het grote dansfeest iets waar hij eerder wat afzijdig zou blijven. Daarom heb ik het volk na de openingsdans gevraagd nog heel even te wachten met er in te vliegen en heb ik nog 1 trage dans met hem gedanst. Op ‘La Vie en Rose’ van Louis Armstrong hebben we dan nog even ons momentje gehad. Op dat moment kwamen alle emoties van de dag eruit en heb ik toch nog even wat traantjes moeten laten op zijn schouders maar ik was zeker niet de enige. Velen spreken me er nu nog op aan dat ze op dat moment een traantje moesten wegpinken.

"Een ander superleuk moment was zonder twijfel de surprise-act van mijn vader en broer. De 2 belangrijkste mannen uit mijn leven (voor ik Pieter kende natuurlijk). Ze zijn beiden dj geweest als hobby. Mijn vader heeft ons grootgebracht met liefde voor muziek. Ik ben daarbij een echte dancing queen. Onder de naam discobar “onze kleine” (zo noemt mijn grote broer mij) verrasten ze ons met een dj-set met al mijn favoriete partynummers van vroeger tot nu. Dit natuurlijk met de nodige ambiance aan mekaar gepraat door mijn vader die zijn roeping heeft gemist al komiek. Het was gewoon een half uur lang kei hard knallen. Ik heb de benen van onder m’n lijf gedanst samen met de hele tent. Hiermee was het feestje trouwens voor de rest van de avond ingezet… we zijn gewoon niet meer gestopt met dansen tot 06.00 uur.


Style guide


FOTOGRAAF: FLOOR BOGAERTS PHOTOGRAPHY

BLOEMEN: BLOEM BLOEM

GRAFISCH ONTWERP:LETTERPRESSWINKEL

BRUIDSJURK: CYMBELINE @ JPC ANTWERPEN

SCHOENEN: VAN LOOCK

MAKE-UP:KRISTIEN WILLEMSEN

HAAR: NICHT VAN KATRIEN

KOSTUUM BRUIDEGOM: CAFÉ COSTUME

DJ:  PROMIL

FEESTLOCATIE: BOOMKWEKERIJ JEF COOLS

WEDDING PLANNER (ENKEL DE DAG ZELF): MARIAN CARDOEN

CEREMONIE:  SINT PETERUS EN PAULUS KERK LOENHOUT

CATERING RECEPTIE: MENEER

FOODTRUCKS: CRO-MAGNON, FRUGES, DOPPIO, PASTALICIOUS

VERVOER: GELEEND VAN EEN KENNIS