Laurien & Pierre-François

Bijna twee jaar trokken ze uit voor de organisatie van hun feest, het moest en zou tot in de kleinste details kloppen. Brieven voor de ganse familie, plaktattoo's, een golden hour om bij weg te dromen, cocktails en BBQ waar hun gasten vandaag nóg over spreken, ... Lees mee hoe Laurien en Pierre er echt hún dag van maakten en hoe het komt dat de bruid te laat in de kerk kwam opdagen...


Kioskafé, Poppel, 11 mei 2019

foto's door Irmy Photographylovestory

"We waren beiden uitgenodigd op een feestje van een gemeenschappelijke vriendin. Daar zijn we aan de praat geraakt. In het midden van de nacht, besloot Pierre nog naar Oostduinkerke te rijden. Ik verklaarde hem voor gek, maar was toch erg bezorgd. Ik stuurde hem die nacht nog een berichtje om te vragen of hij goed thuis geraakt was. Mijn bezorgdheid charmeerde blijkbaar en sindsdien was ik niet meer uit zijn gedachten weg te slaan. En vice versa! Op onze eerste échte date kwam Pierre opdagen in een gescheurde broek en een trui waarin hij de avond voordien was uitgeweest. Hoewel ik hou van een goed geklede man, viel ik helemaal voor zijn charmes."

"Nadat ik afstudeerde, gingen Pierre en ik op reis naar Maleisië. Zijn initieel plan was om mij daar ten huwelijk te vragen. Een week voor vertrek, kwam mijn grootvader helaas te overlijden. Hij schoof het idee van een huwelijksaanzoek vervolgens even opzij. Mijn vader, die van het idee op de hoogte was, kon hem uiteindelijk toch overtuigen mij ten huwelijk te vragen. Hij wist dat het mij juist terug gelukkig zou maken. Helaas waren we toen al op reis vertrokken en had hij de ring niet bij. Later die maand vertrokken we op weekend naar Londen. Deze keer nam hij de ring wel mee. Na een hele dag zenuwachtig rondlopen in centrum Londen, snapte ik uiteindelijk waarom. Hij was blijkbaar al de hele dag op zoek naar de geschikte locatie. Telkens viel zijn plan in het water, te veel mensen, te veel lawaai… Op een romantisch pleintje net buiten de stad, waar we enkele jaren eerder ook samen geweest waren, viel hij ineens op zijn knie. Een gevoel van immens geluk overviel me. En er viel duidelijk een grote last van zijn schouders."

"We legden de locatie, foto- en videograaf 18 maanden op voorhand vast, waarna we alles even lieten rusten. Pas later dachten we na over de styling, dagindeling, enzovoort. We lieten ons inspireren door blogs en reportages van fotografen, en ook op Instagram maakte ik een mapje aan met toffe ideeën. De ongedwongen, bohemian vibe sprak ons meteen aan. Een half uur beleefd handjes schudden is niet aan ons besteed."

"De avond voordien wisselden we cadeautjes en een brief uit. Deze mochten we pas opendoen de volgende ochtend. Ik kreeg een etentje in The Jane cadeau en een weekendje weg. Pierre houdt zich nooit in als het om cadeautjes gaat :) Ik gaf hem parfum, stickertjes (she's mine) om onderaan zijn schoenen te plakken en een mooie fles whiskey.

"Ik schreef brieven voor mijn dierbaarste familie. Aan mama gaf ik een kettingkje met haar naam op, geschreven in het handschrift van haar overleden vader. Er vloeiden veel traantjes, en eigenlijk moest de dag zelfs nog beginnen. :-)"


the dress

"Na amper 4 uur had ik mijn jurk gevonden (dit moet een record zijn!). Ik ging naar Karolien Verstraeten en koos voor een two-piece, een rok met een kanten topje erop. Leuk dat ik zelf de stoffen en het model kon kiezen, zo werd het echt 'mijn' kleed. Mijn mama had tranen in haar ogen toen ik uit het pashokje kwam, de bevestiging die ik nodig had!"


venue

"We kozen voor Kioskafé in Poppel. Joost en Miche, de uitbaters, voelden al heel snel aan waar we naartoe wilden. Op basis van enkele inspiratiefoto's gingen ze aan de slag, en het resultaat was echt verbluffend. Bovendien gaven ze tips voor leveranciers, zo kwamen we o.a. bij Tømmer Catering terecht, waar we achteraf héél veel complimentjes over hebben gekregen."

De aankleding vertrouwden ze volledig toe aan Miche en Joost. Ze kozen voor groene en witte tinten met enkele gouden accenten. Eucalyptus werd aangevuld met droogbloemen (o.a. Pampas).

Ze vroegen aan de mannen vroegen 'happy socks' te dragen, dit leverde hele grappige foto's op. Ze waren duidelijk oprecht fier om hun nieuw paar sokken aan te doen :-)


DIY

"De ceremonie hebben we helemaal zijn in elkaar gebokst, samen met mijn schoonzus, zij was ceremoniemeester. Op elke stoel lag een ceremoniepakketje klaar met een zakdoekje (for your happy tears), een bellenblaas en twee stokjes met daarop een foto van Pierre of mezelf. Tijdens de ceremonie, tussen de speeches en geloften door, werden aan het publiek vragen over onszelf gesteld. Indien de meerderheid het juist had werd er een soort galgje gespeeld en werd een lijn getekend op een schildersdoek. Uiteindelijk vormde die de vogel, die we in Maleisië zagen op de top van een berg, toen we elkaar beloofden voor altijd bij elkaar te blijven. De bellenblaas mochten de gasten gebruiken bij de uittrede. Muziek werd live gebracht door Kaat en Lara, begeleid door een pianist. Dat maakte alles erg persoonlijk en intiem. Mijn schoonzus praatte alles ook perfect aan elkaar en zorgde voor de nodige grapjes."

"Er waren veel kindjes aanwezig op ons feest. Om hen tijdens de ceremonie een beetje bezig te houden, hadden we een grote speelmand samengesteld. Zo konden ze met wegwerpcamera's foto's nemen. Kindjes blij en rustig, en wij hebben er leuke foto's bij. Win win! :-)"

"Mijn oma heeft ook veel bijgedragen; zij breide rondom 100 kaarspotjes en maakte de bedankjes: stoffen zakjes gevuld met kikkersnoepjes. Hierbij zat ook een briefje: Today I have found my prince, kiss the frog to find yours. Thanky you for being here."


favorite memory

"De ceremonie was echt een topper, we hebben heel hard gelachen en traantjes weggepinkt. Naast ringen wisselden we ook gouden plaktattoo's met veertjes van een vogel uit. Ook de cocktailbar was een groot succes, veel van onze gasten hadden toen al iets te diep in het glaasje gekeken, de toon voor de rest van de avond was meteen gezet! :-)"

"Ondanks de sombere voorspellingen hadden we prachtig weer die dag. Tijdens de zonsondergang gingen we met ons tweetjes snel foto's nemen buiten, samen met Irmy. Onze gasten merkten zelfs niet dat we even waren verdwenen. Een magisch momentje, en deze 'golden hour' foto's pronken nu nog steeds in onze woonkamer!"

openingsdans: Sunrise van Norah Jones


advice

"Neem de tijd om leveranciers uit te kiezen. Wij deden er bijna 2 jaar over en hebben ons dat geen moment beklaagd. Als je écht een droomhuwelijk voor ogen hebt, doe je het beter van de eerste keer goed. Populaire leveranciers zijn nu eenmaal vaak al meer dan een jaar op voorhand bezet. Zij hebben, naast hun talent voor hun vak, meestal ook tonnen ervaring en staan je op onverwachte momenten bij tijdens de voorbereidingen. Goud waard!"

"Calculeer voldoende tijd in voor hair & make-up. Bij mij duurde het 20 minuutjes langer dan gepland, waardoor we iets te laat in de kerk waren. Oeps! Gelukkig kon onze pastoor erom lachen :-)"


"Bespaar niet op je fotograaf en videograaf, zij zorgen voor de enige tastbare herinnering aan je trouwfeest en hier wil je achteraf geen spijt van hebben. Wij boekten onze favorieten, ook hun agenda zat al zo goed als volledig vol, gelukkig waren we er op tijd bij."


style guide

LOCATIE: Kioskafé, Poppel

FOTOGRAAF: Irmy Photography

VIDEOGRAAF: Chantal Arnts

BLOEMEN: Wildflowers and Wodka

GRAFISCH ONTWERP: Dot-em

BRUIDSJURK: Karolien Verstraeten

SCHOENEN: Moments by Content

HAARSTUKJE/ SLUIER: Wildflowers and Wodka

JUWELEN/RINGEN: Melanie Van Dooren

MAKE-UP & HAIR ARTIST: Anske Van Acker

KOSTUUM BRUIDEGOM: De Witte Duif, Leuven

CATERING: Tommer Catering (favoriete leverancier van The Bride Side!)

DJ: E-minded

CEREMONIESPREKER: Mijn schoonzus, Kato Aerts

ZANG/MUZIEK CEREMONIE: Kaat Wouters en Lara Lamberts