Leen & Stefaan


Happy Family Autumn Wedding - Een bijna misgelopen huwelijksaanzoek in Parijs belette Stefaan en Leen niet om samen met hun kroost een trouwfeest te organiseren in het najaar. De sfeer van een heerlijk tuinfeest werd gewoon indoor gecreëerd in een gigantische kapel. Dat ook hun 3 kinderen centraal zouden staan die dag, was een evidentie en dus werd het een herfstvakantie vol feest en liefde. Mochten jullie er nog aan twijfelen om te trouwen zélfs al lopen er pagadders rond thuis: gewoon doen!


27 oktober 2018, Merksplas Kolonie

foto's door Kaat van Ellis Flowers & Photograpy

Het is een eeuwige discussie: trouwen mét of (nog) zonder kinderen? Tegenstanders zullen zeggen dat je op je trouwdag enkel bezig hoort te zijn je man/vrouw, maar Stefaan en Leen zagen het net als dé perfecte kans om hun gezin te vieren. Mét hun drie kinderen dus, Lola, Nore en Stan. Zij waren er bij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Goed gevulde herfstvakantie? Check!
“We hielden wel van het idee om een ongedwongen tuinfeest te organiseren. Zonder de typische rush van een trouwdag. We planden ons wettelijk huwelijk pas in de namiddag, zo hadden we de hele ochtend om ons samen klaar te maken, en om ons dus vooral niet druk te maken in een strak schema. De ceremonie hielden we ’s avonds, met aansluitend een drink en avondfeest.”


“Hoe we onze kinderen een glansrol gaven op onze dag? Stan verzorgde het welkomstwoord, Nore een dankwoordje. En Lola zorgde voor entertainment, ze had zelf een dansje in elkaar gestoken. Ze vonden het zalig dat ze ook in the spotlights mochten staan!”


“Rode draad doorheen de dag: happy together. Dat vat ons huidige leven perfect samen, met ons vijven. Het zinnetje keerde terug in alle details: het ringkussentje, gastenboek, op de uitnodiging, …”


the dress

“Ik zou geen typische bruid zijn. Geen lang, wit, volumineus trouwkleed dus, maar iets waar ik me volledig mezelf in zou voelen, ongedwongen en nonchalant. Ik botste op het merk ‘Sessún’ (zij hebben jaarlijks een prachtige bruidscollectie), vond een eenvoudig jurkje en kon dus al gauw mijn zoektocht naar hét kleed afronden. Omdat het eind oktober best wel koud kan zijn, ging ik nog op zoek naar een bijpassend truitje. Ik belandde in The Ivory Club waar ze truitjes van Knits by Dellie verkopen. Volledig op maat gemaakt dus.”


Het truitje maakt de look compleet. Door de brede, open hals is er nog een leuk detail zichtbaar van het kleed.

“Stefaan ging met zijn kameraden naar Café Costume. Hij hield rekening met de kleertjes van onze kinderen en pikte de juiste details uit. Als kers op de taart, koos hij manchetknopen met onze initialen en datum in, gemaakt door Hoshii.”


Een man die zoveel rekening houdt met het totaalplaatje, dat is een man naar ons hart!'Never outshine the bride', zeggen ze dan. Ik weet nog niet wiens outfits we het leukst vonden. Deze cool kids moeten niet onderdoen voor mom & dad!


venue

We kozen voor de Kapel in Merksplas, een prachtige, oude zaal vol karakter en mooie details. Gelukkig ook groot genoeg, want hoewel we droomden van een echt tuinfeest, planden we alles voor de zekerheid binnen.

"Het concept was eenvoudig: de kapel werd ingedeeld in verschillende onderdelen, zo hadden we een plekje voor onze ceremonie en drink, een ruime dansvloer en een eetgedeelte. We plaatsten de foodstands centraal, onze gasten hadden geen vaste plaatsen aan tafel maar konden vrij rondlopen, dat zorgde voor een gezellige sfeer! Je merkte dat iedereen het naar z’n zin had."Voor de aankleding hingen ze vlaggetjes en lampionnen op, er waren dekentjes en zakjes met lichtjes. Supergezellig!


“Voor de bloemen klopten we aan bij Kaat van Ellis Flowers. Zij was ook onze fotografe en begreep onze stijl en de sfeer die we wilden neerzetten dus volledig. Ze baseerde de boeketten op de kleedjes van onze dochtertjes. Goed gezien, want zo keerden de kleuren de hele dag terug!”In de kapel heerst op zich al een fantastische sfeer. Hendrickx Feesten wist hun wens voor een tuinfeest (maar dan binnen) om te zetten in werkelijkheid door de juiste details de kiezen. 


DIY

Els, creatieve duizendpoot, ging aan de slag met quotes. Ze maakte een gigantische banner met haar handschrift op, en deze quotes kwamen ook terug in lege fotokadertjes om het geheel wat op te vrolijken. Leen maakte ook de bedankjes zelf.

favorite memory

"Het cliché klopt als een VW-busje, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Aankomen in het stadhuis waar een hele bende vrienden, familie en kindjes ons stond op te wachten, was al een topstart van de dag. Na het wettelijk luik reden we met ons vijven in een busje naar de kapel. Dat was magisch, we voelden ons allemaal zo speciaal! Ook de inbreng van de kinderen in onze ceremonie wist ons nog harder te ontroeren dan verwacht.”advice

"Wees jezelf. Zowel in de keuze van je kleed en outfits van je kids, als in de invulling van de dag. Werk samen met mensen waarbij je je meteen op je gemak voelt en maak van in het begin duidelijk wat je voor ogen hebt, maar geef hen ook de ruimte creatief te zijn. Zorg ervoor dat het klikt met je fotograaf, zó belangrijk! We hebben nog maar eens beseft dat goede vrienden/kennissen echt onmisbaar zijn op je trouwdag. Kristof van Hendrickx Feesten overtrof onze verwachtingen, een jeugdvriendin van me beëdigde ons huwelijk, onze neef draaide plaatjes op het feest, en Els van Atelier Rozemarijn zorgde voor het ‘romantisch sausje’ die dag. Deze laatste heeft op héél veel details haar vingerdruk nagelaten: ze ontwierp onze ringen, juwelen, uitnodigingen en andere grafische elementen. Handig als je al deze zaken kan toevertrouwen aan één persoon, het levert vooral ook een prachtig geheel op dat van A tot Z klopte."

"Als er iets is dat we anders zouden doen, is het het inschakelen van een videograaf. Al zijn het maar korte fragmentjes, we zouden er nu heel blij mee zijn geweest. Maar je kan niet alles willen natuurlijk! "
style guide


FEESTLOCATIE: de Kapel, Merksplas

FOTOGRAAF en BLOEMEN: Kaat van Ellis Flowers Photography

GRAFISCH ONTWERP en JUWELEN: Atelier Rozemarijn

Gastenboek, ringkussen, manchetknopen: Hoshii

BRUIDSJURK en TRUITJE: Sessun & Knits by Dellie bij The Ivory Club

KOSTUUM BRUIDEGOM: Café Costume

WEDDING PLANNER & CATERING: Hendrickx Feesten

RENTALS: Café Marriage

DJ: DJ Shootr (neef)

Website: whatalovestory.com

VERVOER VW-busje: split2rent