Liesbeth & Bernard

Tropical Greenhouse Wedding - Creatieve vogels Liesbeth en Bernard planden hun trouwfeest op slechts 6 maanden. Met hun voetjes in het zand in een (broei)hete serre genoten ze met vrienden en familie van de pracht die Verbeke Foundation te bieden heeft. Feeling hot hot hot!


maandag 14 augustus 2017, Berchem & Verbeke Foundation

foto’s door Felix Boniface

Zoals bij vele koppels begon de hunt voor een leuke locatie snel na de verloving. “We bezochten Verbeke Foundation in Kemzeke en waren op slag verliefd.” Als je het kunstencentrum zélf eens een bezoekje brengt op een zonnige dag zal je meteen begrijpen waarom. “Helaas waren alle weekends al volzet tot het einde van het jaar, we wilden heel graag in de zomer trouwen. Na lichtjes aandringen hebben we het dan toch kunnen regelen om op een maandag te trouwen. Ideaal, Verbeke Foundation is gesloten op maandag, geen pottenkijkers dus! Bovendien was het de volgende dag een feestdag (O.L.V Hemelvaart) én trouwen op een maandag in het stadhuis is gratis, win win.

Datum check, nog (slechts!) 6 maanden om het trouwfeest voor te bereiden. “We zijn snel in gang moeten schieten: kostuum en kleed gaan kiezen, uitnodigingen rondgestuurd en zelf een ceremonie in mekaar gebokst.

“We wisten op voorhand wel ongeveer hoe de dag er zou uitzien: niet te stijf, een ceremonie om even stil te staan bij de goede vrienden en familie die we hebben, niet te lang tafelen en vooral een knalfeest ’s avonds.”


VENUE

"We kwamen bij Verbeke Foundation terecht via een collega. Het is een zalige, veelzijdige plek om een dag te spenderen: veel licht in de verschillende serres, groen, kunst en een ongedwongen sfeer.

De serre van het dansfeest had niet veel extra nodig, we plaatsten enkel een wit draadgordijn in een cirkel zodat de danszaal wat afgebakend werd in de (grote) serre. We maakten zelf pastelkleurige kaarsen in geometrische vormen. De felgekleurde bloemen kwamen van ‘Brood & Bloemen’, zij voelden ons heel goed aan. Als vaasjes gebruikten we Badoit waterflesjes omwille van de mooie vorm.

“Waar de ceremonie plaatsvond hingen we feestelijke lintjes op. We zaten letterlijk met onze voeten in het zand en werden omringd door Theo Janssens bekende strandbeesten. Magisch!”


FAVORITE MEMORY

Moeilijk om er eentje uit te kiezen. Het moment dat Bernard me thuis kwam halen, maar ook de huwelijksgeloften en de openingsdans.


DO IT YOURSELF

"Als architecten zijn we graag creatief bezig. Onze uitnodigingen vouwden we zelf: kraanvogels in kalkpapier. Monnikenwerk! Ik overtuigde vrienden en familie mee te vouwen, zelfs op de trein werd er duchtig ‘geplooid’. De kaarsen die als bedankje dienden maakte Bernard zelf. De postbussen voor de enveloppen die we cadeau kregen, timmerde Bernard zelf in elkaar."


ADVICE

"Train je geduld wanneer je zelf een origineel ideetje wil uitwerken: zowel het vouwen van de uitnodigingen als de kaarsen maken, vroegen véél tijd en prutswerk. Denk ook goed na over de locatie: een serre kan, indien in ons geval de zon er pal boven staat, heel erg warm worden (het is niet voor niets een serre). Best vervelend voor onze gasten, iedereen was netjes opgekleed, zeker alle mannen in hun warm kostuum. Maar de zon scheen, meer konden we niet wensen. "

Als openingsdans kozen ze voor 'I’ve got a Woman' van Ray Charles live gespeeld door jazzband Radio Tour.


STYLE GUIDE

FEESTLOCATIE: Verbeke Foundation

FOTOGRAAF: Felix Boniface

BLOEMEN: Brood & Bloemen

GRAFISCH ONTWERP: Liesbeth & Bernard zelf

BRUIDSJURK: JPC

SCHOENEN: Paul Smith

KOSTUUM BRUIDEGOM: Café Costume

MAKE-UP ARTIST: Els Vlummens

HAAR: Hair Flo

LIVE BAND: Radio Tour

DJ: Pieter & Benny a.k.a. Pretty Boy Problems

ZANG/MUZIEK CEREMONIE: Jef Hendrikx & Laura Zutterman

VERVOER: Old timer van Herman Moeys, de papa van getuige Bernard

MUZIEK RECEPTIE: Jan-Willem De Laat