Lieselot & Nick

Outdoor Summer Wedding - Maanden (maar echt, máánden) staken Lieselot en Nick de handen uit de mouwen om van hun trouwfeest eentje uit de duizend te maken. Planten? Check. Houten elementen? Check. Een intieme ceremonie gecreëerd door hun beste vrienden? Check. Op het laatste nippertje switchten ze van locatie en gingen ze als twee gekken tekeer met decoratie. Geen detail ontging hem, het kostte hen bloed, zweet en tranen, maar wanneer je het eindresultaat ziet, zal je snappen dat het de moeite loont om er gewoon keihard voor te gaan. Je trouwt tenslotte maar één keer (spijtig eigenlijk, hé?). Deze wil je lezen!


4 augustus 2018, Antwerpen en Rotselaar

foto’s door Tasja Van Rijmenant

Nick boekte als verrassing een verblijf in een luxeresort tijdens hun reis in Vietnam. Slecht weer met bakken regen vormde een kleine domper op de feestvreugde maar hey, Lieselot zei volmondig ja, ze waren verloofd en wat is er zaliger dan dat? Inderdaad. Waarschijnlijk kan enkel je trouwdag hier aan tippen.
Dat Lieselot huwelijksfotografe is, speelde alleen maar in hun voordeel. Zo weet ze perfect hoe een trouwdag verloopt, waar de ‘tricky’ momentjes zitten in de dagplanning en vooral wat mooi is en goed pakt op beeld. Een zegen dus, en samen gingen ze aan de slag. Locaties bezoeken, ideeën uitwerken, dagdromen, plannen.
venue

“Uitgerekend op de dag dat ik onze locatie officieel vastlegde, kreeg ik plots telefoon van Lieselot. “Nick, cancel the plan, ik heb zonet moeten shooten op de locatie van onze dromen. Dit is het!”. Lichtjes panikerend annuleerde ik het initieel plan en konden we beginnen dromen van ons feest op een toch wel onbekende toplocatie. Je vindt de locatie ook nergens online, als Lieselot die dag geen huwelijk had moeten fotograferen hadden we zelfs nooit geweten dat ‘the barn’ bestond.” Everything happens for a reason! :-)

The Barn in Rotselaar is een groot privédomein met schuur, hangar, tent en een gigantisch terras. Denk zomerbar meets rustieke zolder. De perfecte locatie om een outdoor wedding te organiseren maar toch te feesten onder een dak. Opties genoeg ook om bij slecht weer binnen te zitten. De eigenaar maakt alles zelf, dat merk je ook, het oogt heel rustiek en ambachtelijk, zonder te ‘gemaakt’ over te komen. Droomlocatie check! ’t Zijn zo’n locaties die echt ontdekt moeten worden en schoon blijven in hun eenvoud.Seppe de Bie, een vriend van het koppel, ging aan de slag met de bloemen. Veldboeketjes zijn z’n ding en laat dat nu nét zijn wat we de laatste seizoenen graag zien opduiken op de tafels. Klassieke, symmetrische boeketten zijn so 2012. Lieselot en Nick vinden bloemen (terecht) belangrijk, ze creëren instant sfeer op een locatie. Een grote hap uit het budget ging dus naar bloemen en groen.


De aankleding werd een weerspiegeling van hun eigen huis in Antwerpen. Heel wat meubels (Marokkaanse poefjes, houten kisten, …) verhuisden tijdelijk om ook van het feest een stukje ‘thuis’ te maken.


Bride Side Tip: moet je voor je ceremonie een zetel of stoeltjes voorzien en is er geen budget om nog een extraatje te huren bij een leverancier? Kijk gewoon eens in je eigen interieur: bankjes, leuke kussens, versneden boomstammen of zelfs heel salon kunnen dienst doen als ‘zitje’. Kosten bespaard én je voelt je helemaal ‘thuis’ op je eigen feest!

do it yourself

Hou je vast, we hebben zelden zoveel DIY elementen gezien in een feest. Zonder klef en cliché te worden (denk gepersonaliseerde zonnebrillen, been there done that), maar recht uit het hart. Dat ze goede smaak hebben ligt er vingerdik op, maar dat ze het voor elkaar hebben gekregen de ganse feestlocatie aan te kleden, vraagt toch om enige dedication. Je merkt dat L&N niet zomaar klakkeloos Pinterest hebben gekopieerd. Ze dachten grondig na over de stijl en de details, de kleuren en materialen. Geen wonder dus dat ze langer dan een jaar bezig waren met de voorbereidingen. Goe zot? Wij begrijpen dat volledig :-) De voldoening zal achteraf eens zo groot zijn! #decomaniacs

‘Onze koffiebekertjes personaliseerden we met een stempeltje. Echt een klein detail, maar de gasten hebben het wél allemaal opgemerkt!’

Lieselot begon met het maken van Save The Date kaartjes. De toon en stijl werden op die manier gezet, reeds maanden vóór the big day. Ze kalligrafeerde naamkaartjes voor de stoelen en maakte zakjes klaar met water, zakdoekjes en snacks voor de ceremoniegasten.


The Bride Side tip: als je zelf oog hebt voor ‘al wat mooi is en werkt op papier’, kan je altijd eens zelf aan de slag proberen gaan vooraleer je naar een grafisch vormgever stapt. Er zijn online tal van ‘design tools’ te vinden om uitnodigingen te maken. Let wel op, je hebt geen uniek exemplaar in handen dan. De creatieve hand van een grafisch ontwerper bezorgt je een origineel idee én de luxe dat alles netjes op tijd wordt afgeleverd.

Ze droomden van een giga macramé backdrop en hé, als je een beetje handig bent, dan zoek je toch gewoon een tutorial op die het je van A tot Z aanleert? Backdrop met planten, check!


Voor de tafels kochten ze stoffen bij Ikea en scheurden en knipten ze er op los. Zo hadden ze, na avonden werken, een lint van wel 240m met kleine vlaggetjes. Borden kan je huren bij een leverancier, maar wat als je droomt van een rustiek ‘Jeroen Meus’ effect en kitscherige borden wenst? Dan ga je (maanden op voorhand!) wekelijks naar de kringwinkel en vind je je droomservies in alle mogelijke kleuren en vormen voor een prikje. Idem voor glazen en vaasjes. Slim!

Je kan confetti gooien aan het einde van de ceremonie, of the organic way massaal wilde bloemen plukken en laten drogen. Als thank you gift kregen de gasten een plantje - helemaal in het thema - en zeepje mee naar huis.favorite memory

"Omdat we zó veel tijd staken in de voorbereidingen en letterlijk over ieder detail zelf de controle hadden, vreesden we dat we het de dag zelf allemaal moeilijk zouden kunnen loslaten. Dat was ook een beetje zo. Gelukkig hadden we Sanya en Lotte van SALON Weddings als planners, zij hebben een enorme druk weggenomen bij ons en hebben ervoor gezorgd dat we toch konden genieten. Een aanrader! Bovendien heb je ook gewoon niet álles in de hand de dag zelf, zo was het het zó broeierig warm die dag (remember afgelopen never ending heatwave summer) dat de kaarsen gewoon smolten."

"De ceremonie was een eerste heerlijk moment om nooit te vergeten. We tekenden zelf de grote lijnen uit, maar de invulling gaven we uit handen. Enkele van onze getuigen staken de handen uit de mouwen het resultaat was zo persoonlijk en fantastisch, haast professioneel. Een van de beste beslissingen die we maakten!"
"Wat voor ons dus echt hét gelukzalige moment was, was het gevoel van ontlading na de openingsdans. Vanaf dan kon er gewoon niets meer mislopen en de enige keuze die we nog moesten maken was: pintje of wit wijntje?"

openingsdans: Pure Shores van All Saints (yes, dat van Leonardo op dat schoon strand)advice

"Dat je écht een wedding planner nodig hebt. Ook al plan je eigenlijk alles zelf en heb je controle over de kleinste details, je wilt je de dag zelf van niets iets moeten aantrekken. Stomme, kleine vragen over de koffiemachine, parkeerplaatsen of wc-rollen wil je echt niet horen die dag. Zoek een wedding planner die helemaal mee is met je concept en het draaiboek uit het hoofd kent."


style guide


FEESTLOCATIE: The Barn, Rotselaar (voor meer info, stuur ons gerust een mailtje naar hello@thebrideside.be)

FOTOGRAAF: Tasja Van Rijmenant

BLOEMEN: Seppe De Bie (Bloemen Amaryllis Lille)

GRAFISCH ONTWERP: Lieselot Engelen

BRUIDSJURK: Wild At Heart (Alexandra Grecco (rok)) en Jolinda Hendrickx (top)

JUWELEN/RINGEN: Nele Braet

MAKE-UP ARTIST: Sophie Bell

HAAR: Toni Kalin by Emre

KOSTUUM BRUIDEGOM: ASOS

WEDDING PLANNER: SALON Weddings

CATERING: Pizza Pelgrims en Glenn Putzeys Organic Plant-Based Catering

TAART: Agatha

DJ: Tom Verswyvel (Groove 81)


BOEK HIER JE FAVORIETE LEVERANCIERS