Margaux & Jan

Romantisch rustiek bloemenfeest - Margaux en Jan, dat is op en top romantiek (inclusief koets!). Ze namen een wedding planner onder de arm maar staken ook zélf de handen uit de mouwen. Deze foodlovers gingen aan de slag in de keuken en toverden zelf een prachtig diner op tafel.


17 juni 2017, Vlierbeek

foto's door Leentje Loves Light

Een zonovergoten zaterdag in juni vormde het decor voor de dag van hun leven. Margaux en Jan, beiden zot van elkaar én van lekker eten, droomden van een romantisch, maar niet de kleffe versie, feest met vrienden en familie. Meteen na hun verloving is het plannen begonnen.


We legden zowel de locatie als de fotograaf meteen vast. Ik kende Leentje Loves Light al jaren en wist meteen dat zij de geschikte persoon was om onze dag vast te leggen. Haar ongedwongen aanpak paste volledig in de stijl van ons romantisch en niet al te stijve feest.


Venue

Ondanks de losse sfeer kozen Margaux en Jan voor een eerder klassieke viering in de kerk. Met paard en koets (oh my!) reden ze naar de feestlocatie. Overladen met bloemen in zachte tinten (pioenen, always a winner) vormde een monnikenhof het perfecte kader voor een avond vol liefde en good food. Over het eten gesproken, ze kozen bewust voor ‘eigen keuken’: Jan zorgde zelf, samen met zijn broer en vader voor varken aan ’t spit. "Superlekker, zelf ontworpen en de perfecte manier om onze eigen twist te geven aan het feest.” Ook voor het dessert ging Margaux niet over één nacht ijs. Zelf verzot op bakken en desserts lag de lat dus hoog. “De bruidstaart en sweets waren fingerlicking good en bijna te mooi om op te eten.


Favorite memory

A little touch of Cinderella never killed nobody.

“Het ritje in de koets van de kerk naar het Monnikenhof was een zalig rustpunt die dag. Zo romantisch om met m’n kersverse hubby even te verdwijnen uit de drukte.”


Do it yourself

Naast het varken aan ’t spit verzorgden ze nog wat leuke details zelf. Voor de save the date hoef je geen al te gekke kosten te maken, deze ontwierpen ze dan ook zelf. De bedankjes voor de gasten waren van de hand van Margaux: geurkaarsen met een zelf ontworpen label. In de mis werden zelfgemaakte pakketjes met zakdoekjes uitgedeeld, just in case :-).


Advice

"Ook al heb je zelf veel goede ideeën en denk je dat je goed voorbereid bent, een wedding planner is geen overbodige luxe. Al is het maar om de dag zelf alles vlot te laten verlopen. Ook de keuze van de fotograaf verdient wat extra aandacht. Het is een kunst om het gevoel van die dag vast te leggen. Heerlijk om alles achteraf te herbeleven!”.


Style Guide

FOTOGRAAF: LEENTJE LOVES LIGHT

BLOEMEN:  WONDERWEDDINGS

BRUIDSBOEKET: LAENEN

GRAFISCH ONTWERP – UITNODIGINGEN: LOWIE DESIGN

CALLIGRAFIE (KADER FOTOSTAND, TAFELZETTING, NAMEN, ERETAFEL): LETTERS & STYLING

BRUIDSJURK:  PRONOVIAS @ MAXIM’S COUTURE AARSCHOT

SCHOENEN: MICHAEL KORS

MAKE-UP & HAAR: BY KLAARTJE

HAAR BRUIDEGOM: BARBIER BART

KOSTUUM BRUIDEGOM: KLESKE

CATERING RECEPTIE: URBAN WRAPS

CATERING DINER: MARCO

DESSERTENBUFFET: ’T SUIKERHUYS

DJ: PARTY DJ WIM

FEESTLOCATIE:  MONIKKENHOF VAN VLIERBEEK

WEDDING PLANNER: WONDERWEDDINGS

CEREMONIE: SINT JAN EVANGELISTKERK, ABDIJ VAN’T PARK, HEVERLEE

ZANG KERK: PIA & LAYLA

VERVOER: PAARD EN KOETS VAN LOKALE MANEGE