Margot & Sebastiaan

Een prachtig herenhuis, één van de mooiste kerken van Antwerpen een historisch pand in het centrum van de stad vormden het decor voor het knalfeest van Margot & Sebastiaan: twee sportieve én stijlvolle Antwerpenaren in hart en nieren. Dat mooie plekjes in de stad de rode draad vormden doorheen de dag, bewijzen de prachtige foto’s van Fille Roelants. Een suite om u tegen te zeggen, styling om bij weg te dromen en een fashion minded bruid met één van de mooiste looks die we vorig jaar zagen passeren. The world can wait.


7 september 2019, Antwerpen

foto’s door Fille Roelants


lovestory

"We zijn al 12 jaar samen, dat we zouden trouwen stond in de sterren geschreven. Maar dat hij me, exact op de dag dat we 10 jaar samen waren, ten huwelijk zou vragen, had ik niet zien aankomen. Hij schakelde mijn allerbeste vriendinnen in en organiseerde een huwelijksaanzoek waar ik enkel van kon dromen. Hij huurde restaurant Soma (van mijn beste vriendin) af voor de avond en bracht mij er geblinddoekt binnen. De hele kamer stond bomvol kaarsen en pioenen. Mijn favoriete menu, een professioneel fotograaf... alles was er. Hij heeft geregeld dat ik de dag erna niet moest gaan werken en we zijn gaan overnachten in hotel Julien in Antwerpen. De romanticus ;)"

Nadat de vriendinnen Margot al hadden kunnen bewonderen, was het eindelijk de beurt aan Sebastiaan. Spanning ten top!


"Het thema van de hele dag was " the world can wait ". Een beetje het levensmotto van Seb en mezelf. Seb heeft mij geleerd om in mijn drukke leven af en toe stil te staan en de wereld rondom mij te laten wachten. Even tijd voor mezelf (en elkaar). Dit was voor ons ook de boodschap en de les die we aan al onze gasten wilden meegeven. We zouden allemaal samen genieten van begin tot einde."


the dress

"De zoektocht verliep niet echt vlekkeloos, ik wist iets té goed wat ik wou. Ik schuimde verschillende bruidsboetieks af, zonder succes. Tot ik het laatste plekje van de trunkshow van Beba’s Closet bij Love Sweet Etc. in Brussel kon inpikken en het kleed van m’n dromen paste. Mits wat aanpaswerk hier en daar, kwam mijn outfit tot stand."

we love it wanneer de bruid voor een atypische en fashionable look kiest!

smokey eyes en een eenvoudige up do en she's ready to go


De bruidsmeisjes kregen een dresscode mee en daagden op in de mooiste, kleurrijke outfits. Margot koos voor rood, hemelsblauw, citroengeel en lila. Allemaal afgestemd op de styling, zelfs de kleuren op de uitnodigingen, menukaartjes, tafelnamen, … pasten er mooi bij. A bride with a plan!

alle mannen van de suite droegen exact hetzelfde pak met bijpassend strikje

move over, Leonardo! :-)


venue

"Ik had een heel goed beeld van hoe onze trouwdag er zou uitzien. Voor Sebastiaan maakte het niet zoveel uit, maar ik ben zelf een enorme perfectionist dus heb op voorhand alles tot in de kleinste details uitgewerkt. Uitnodigingen, outfits van de bruidsmeisjes, … alles zou mooi bij elkaar moeten passen. Aangezien ik Master in de Monumenten- en Landschapszorg ben, zocht ik locaties met karakter uit. Kerken genoeg in Antwerpen, maar er springt er eentje bovenuit, op het mooiste pleintje van de stad: de Carolus Borromeuskerk. Enkele jaren geleden is een een brand geweest in de kerk, maar gelukkig werd deze weer helemaal gerestaureerd. De kerk was het allereerste wat we vastlegden voor onze trouw."

Het avondfeest ging door in zaal Athena, een verborgen parel in het centrum van de stad. Deze zaal hoort bij het Atheneum en heeft een rijke geschiedenis. Heel puur en ruw, vol verhalen.


DIY

"We hebben alles zelf gedaan, van het draaiboek opstellen tot de neon verlichting ontwerpen. Een werk van lange adem, maar als controlefreak zag ik er de fun nog van in. Ik ontwierp zelf alle grafische vormgeving, stelde de bloemen samen, we hebben de misviering helemaal zelf samengesteld, meubilair geselecteerd, …"

"Alle gasten kregen bij hun uitnodiging een klein kaartje om terug te sturen, er werd hen gevraagd ons een boodschap te schrijven die we nooit mogen vergeten. We kregen 80% van onze kaartjes terug! In de zaal hebben we 200 witte strandballen gehangen aan wit naaigaren, onder elke strandbal hing een kaartje dat we hadden teruggekregen van onze gasten. We hebben dus de hele avond gegeten en gedanst onder lieve boodschappen en wensen."

Op de speelplaats stond een bloemenmuur in de kleuren van de dag : lila, citroengeel, fel oranjerood en hemelsblauw. Margot ontwierp een bijpassende rode neon, met 'the world can wait'.


favorite memory

"Het binnenstappen in de prachtige kerk met mijn papa en de (grote!) suite was één van de vele hoogtepunten. De puzzelstukjes vielen plots allemaal in elkaar."

"Vrienden van Sebastiaan hebben het voor mekaar gekregen om al onze 350 (!) gasten mee te laten dansen in een flashmob. Onze mond viel open van verbazing, iedereen, jong en oud, had moeite gedaan om een dansje in te studeren. Zalig moment, we krijgen nog steeds tranen in onze ogen als we de filmpjes herbekijken."


advice

‘Hou het budget steeds in de gaten. Maak een handige excel op waarin je álle uitgaven noteert, anders geraak je letterlijk de tel kwijt. En bespaar niet op de fotograaf, de dag vliegt voorbij en het is eens zo leuk dat je achteraf mooie beelden hebt van details die je zelf niet eens had opgemerkt.'

"Laat je doorheen de dag omringen met veel dichte vrienden en familie die je in alles kunnen bijstaan, ze helpen maar al te graag en het stelt gerust dat er volk is waar je op kan rekenen."

als openingsdans kozen ze voor Just the two of us van Bill Withers


style guide

ZAAL : Zaal Athena, Antwerpen

FOTOGRAAF: Fille Roelants

BLOEMEN: Boeketterie Florama

BLOEMENMUUR : Bloe Monday

GRAFISCH ONTWERP: Margot Bertels (bruid)

BRUIDSJURK: Beba's Closet bij Love, Sweet, Etc.

SCHOENEN: March 23

JUWELEN/RINGEN: Maccjewel

MAKE-UP & HAIR ARTIST: Carolien Wardenier

KOSTUUM BRUIDEGOM: Café costume

CATERING: Overveerlek

DJ: Thomas Vanderhoydonck + Jonas Vermeulen

KERK: Carolus Borromeus, Pastoor Bernard de Preter

ZANG/MUZIEK CEREMONIE: Lauren Somers - Groove da Gente

VERVOER: Oldtimer citroen DS in koffiekleur