Maxime & Rik

Veel groen, een hele dag buiten feesten, 2 goofy lovebirds en een onverwacht kwaaltje voor de bruidegom! Voor Maxime en Rik moet een trouwfeest ongedwongen zijn en iedereen moet zich kunnen amuseren. That’s the spirit!


23 juni 2018, Poppel

foto’s door Tasja Van Rymenant

The Empire State Building. Yup. Net wanneer je denkt dat de avond voor je verjaardag al verzadigd is met verrassingen (New York, fancy dinner, need we say more), krijg je een liefdesbrief in je handen gestopt en tovert de liefde van je leven op het dak van New York een ring tevoorschijn.

Toen ik de taxichauffeur vroeg om richting Times Square te rijden, veranderde Rik onze eindbestemming naar The Empire State Building. Ik dacht natuurlijk nog steeds dat hij me volop aan het verrassen was voor mijn verjaardag. We namen de lift naar de bovenste verdieping, nét op tijd, want door het slechte weer werd het dak vroeger gesloten. Daar stonden we dan, ik met een liefdesbrief in m’n hand, hij met een ring.”
Rik werkt in de fietswereld, valt het op? :-)


Wat meer dan 10 jaar geleden begon als online kalverliefde (toen MSN nog het enige medium was om de hot boy from school aan te spreken), groeide uit in een innige en sterke relatie, gevuld met humor en véél reisjes. Trouwen leek een logische stap en Maxime en Rik namen de tijd om verloofd te zijn (ook leuk!) en alles op het gemakje te plannen.first look!venue

"We waren er al snel uit dat het geen traditioneel trouwfeest moest worden. Ondanks onze verschillen, zaten we snel op dezelfde golfengte. Voor ons hoeven er niet te veel toeters en bellen te zijn, eenvoud siert en de styling mocht heel naturel blijven. We kregen kaartjes voor de trouwbeurs I Do I Do cadeau en praatten met heel wat leuke leveranciers."Daar spraken ze met Miche en Joost van Kioskafé, een leuke en atypische trouwlocatie in Poppel. Het plan om een tent in de tuin neer te poten werd al snel van tafel geveegd wegens te kostelijk, maar het buitengevoel en de ongedwongen sfeer was een absolute must.


We bezochten kort daarna de locatie en wisten gewoon direct dat Kioskafé alles bood wat we zochten. Bovendien hebben Miche en Joost goede smaak en wisten ze onze ideeën om te zetten in de praktijk. We gaven aan wat we leuk vinden (véél groen, sobere tafels, vaasjes met kleine, wilde boeketjes,…) en zij deden de rest.”
Voor de bloemen werkten Maxime en Rik samen met Wildflowers by Ellis. Ze gaven haar de opdracht zachte tinten te gebruiken en vooral véél groen te verwerken in de boeketten. Rik en al z’n maten droegen dezelfde corsage.
We planden gedurende 2 jaar ons trouwfeest. Dat lijkt lang, en dat was het soms ook wel, maar achteraf bekeken hebben we voldoende tijd genomen om de juiste keuzes te maken. Bovendien hebben de leveranciers waar we mee samenwerkten een overvolle agenda. Deze feestlocatie moet je bijvoorbeeld meer dan een jaar op voorhand vastleggen! Dat zijn zaken waar je op voorhand niet bij stilstaat, tot je merkt dat alle goede ‘postjes’ in de branche vaak volgeboekt zijn voor een gans jaar. Op tijd in gang schieten dus!do it yourself

“We wilden het eenvoudig en natuurlijk houden, we hebben onze gasten dan ook niet overladen met overbodige gadgets en Pinterest klakkeloos gekopieerd. Een paar attenties hebben we wel voorzien. Zo personaliseerden we waterflesjes en zakjes met nootjes voor tijdens de ceremonie met een foto van ons, hadden we hier en daar een letterbord en pimpten we een mini-serre van Ikea om kaartjes en cadeautjes in te steken.”favorite memory

"We hebben ons de hele dag hard geamuseerd, ondanks het feit dat ik een echte controlefreak ben. Vooral tijdens het fotomoment hebben we echt superhard gelachen. Net na de receptie en het eten gingen we met onze fotografe en videografe snel nog wat foto’s trekken tijdens het magische avondlicht. Het klikte zo goed met hen, we konden met ons tweetjes even ontsnappen aan de drukte en hebben ons een kriek gelachen.”
"Als openingsdans kozen we “have I told you lately” van Van Morrison. Het was geen gemakkelijke opdracht een gepast liedje te kiezen, al ‘onze’ nummers zijn up-tempo en voor een openingsdans mag het best wel melig zijn. Als ik nu terugkijk naar het filmpje komen alle emoties (en traantjes) weer naar boven!


advice

"Een groter cliché bestaat er waarschijnlijk niet, maar geniet van iedere seconde en laat alles gewoon z’n gangetje gaan. Controlefreak of niet, je hebt niet alles in de hand. Het is eens zo leuk als je alles bewust meemaakt! Om maar een idee te geven, Rik stond ’s ochtends op met een gigantisch ontstoken oog. Dat zijn geen zaken die je in je draaiboek hebt staan natuurlijk. Gelukkig ondervond hij er geen hinder van en hij zag er nog steeds smoking hot uit! :-)""We planden ons wettelijk huwelijk op een andere dag. Op 23 april waren we 10 jaar samen, de ideale gelegenheid dus voor een klein feestje! Ik ben heel blij dat we dat hebben gedaan, om te beginnen is de afstand naar Poppel te groot om met een hele bende de hele dag rond te rijden, en je wilt ook gewoon niet moeten rushen van stadhuis naar receptie naar fotolocatie. Beste keuze ooit! We konden ons ’s ochtends op ons gemakje (met de nodige zenuwen natuurlijk) klaarmaken, geen wekker om 6.00u dus!"

Bride Side tip: plan je ook nog een kerkelijk huwelijk op dezelfde dag maar geen tijd of budget voor twee feestweekendjes? Denk er dan eens over na je wettelijk gedeelte bijvoorbeeld op vrijdag in te plannen. Zo hebben jullie toch het gevoel alles in één klap te organiseren, zonder te moeten rushen op de trouwdag zelf.


style guide


Feestlocatie: Kioskafé, Poppel

Fotograaf: Tasja van Rymenant van 28 Mornings

Videograaf: Janice Lievens van Hermân

Bloemen: Wildflowers by Ellis

Grafisch ontwerp: Marathon Advertising

Bruidsjurk: Leila Hafzi @ Le Chapeau (zij maakt ethical & eco-conscious bruidskledij!)

Schoenen: Etsy

Haarstukje: Wildflowers by Ellis

Juwelen/ringen: ringen van juwelier Slaets, armbandje van Imagin Jewels

Make-up & hair: één van Maximes beste vriendinnen Ciyana

Kostuum bruidegom: Cafe Costume

Catering: BBQ via Kioskafé

Dessert: Baked Antwerpen

DJ: Feestbar

Ceremonie: Stories by Mabel

Zang: Ger Savelkoul

Vervoer: Porsche van Tom Boonen (kennis van Rik)