Milou & Nils

Een destination wedding heeft altijd dat tikkeltje extra. Niet enkel omdat de locatie op zich al een bepaalde sfeer schept, maar ook omdat je er met een select gezelschap opuit trekt. Zo ook Milou en Nils, zij kozen voor een romantische chambre d'hôtes in Frankrijk en namen slechts 35 gasten mee. Het leverde een intiem(e) diner en ceremonie in een tuin vol fruitbomen op, heerlijke outfits (inclusief sluier!), en prachtige styling. Vive les mariés!


1 september 2018, Montazeau, Frankrijk

foto's door Homan Photography

Kerstavond vieren Milou en Nils jaarlijks met hun familie. Onder de boom liggen er ook bij hen, zoals het hoort, veel pakjes. Zo ook op kerstavond van 2017, en wanneer alle pakjes verdeeld waren onder de familie, bleef er nog één pakje over. Milous mama overhandigde het aan Nils. ‘Dit is voor jullie,’ zei ze. Nils pakte het uit, er kwam een ringdoosje tevoorschijn. Voor Milou kwam het volledig uit de lucht gevallen (haar ganse familie was op de hoogte van het aanzoek!), trouwen stond wel ‘ooit’ op de agenda zeiden ze vaak tegen elkaar, maar toch was het een grote verrassing. Hun 10-jarig jubileum zou de daaropvolgende zomer dus gevierd kunnen worden met een groot trouwfeest. Perfect timing!

“Ik werk in de trouwbranche (bij Wild at Heart Bridal, de bruidswinkel in Nijmegen) en heb dus een vrij goed beeld van alles wat er komt kijken bij het organiseren van een trouw. Zo legden we dan ook snel de belangrijkste zaken vast: het kleed, de locatie en de fotograaf. We wisten ook goed van elkaar hoe we onze dag zouden willen doorbrengen. Zo kozen we er bewust voor om het in intieme kring te vieren, liefst in het buitenland, een groot liefdesfeest dat een heel weekend mocht duren!”venue

“Van zodra we wisten dat we gingen trouwen, had ik meteen een locatie in gedachten. We hadden anderhalf jaar geleden een aflevering gezien van ‘Ik Vertrek’ waarin twee Nederlanders een oud, vervallen huis in Frankrijk kochten en helemaal opknapten tot een prachtige chambre d'hôtes: ‘Côté Verger’. Sindsdien volgde ik hen op Instagram en we zeiden vaak tegen elkaar dat we er eens op vakantie zouden moeten gaan. Toen we dan ook effectief op zoek gingen naar een trouwlocatie in het buitenland, was de keuze snel gemaakt. De plek is op en top Frans, met een prachtige tuin, helemaal omringd door wijngaarden. Zo mooi!”Veel aankleding heeft zo’n locatie niet nodig. Dat is een groot voordeel van trouwen in het buitenland. Vaak heb je aan de lokale fauna en flora voldoende. Trouw je op een zuiderse bestemming? Integreer dan olijfbomen, wijngaarden, … gewoon in je styling. Met wat geluk kan je het hele weekend buiten spenderen.


“We hebben wel heel veel lampjes opgehangen in de bomen en leuke zitjes over het terrein verspreid neergezet, zodat de gasten op zaterdagmiddag ook gezellig konden zitten. Dit waren vooral oude meubeltjes die Esther - de gastvrouw - zelf nog in de schuur had staan. De aankleding van de dinertafel was met veel gouden kandelaars, heel veel kaarsen, wat groen en bloemen.


We kozen voor zowel gedroogde als verse bloemen in zachte tinten (perzik, lichtroze). Ook veel eucalyptus en olijfblad, omdat het zo mooi opgaat in de omgeving. In Frankrijk heb je bovendien niet zoveel keuze uit verse bloemen als in Nederland (logisch, véél te warm daar), ik nam dus o.a. mijn bruidsboeket mee vanuit Nederland."

do it yourself

"De grote bamboe backdrop is zelf in elkaar geknutseld (door de gastheer) en verder aangekleed door mijn mama met vaasjes met bloemen in. We maakte zelf slingers en hingen ze op in hoge bomen. De uitnodigingen en programmakaartjes maakte een vriendin van me. We stelden ook zelf goodiebags samen, altijd leuk om je gasten te verwelkomen na een lange reis."de confetti die de gasten uitstrooiden aan het einde van ceremonie was geknipt van een Franse roman ('t zit 'm in de details!), aangevuld met lavendel

"en dan mogen nu de ringen gebracht worden"

sterren van de dag!favorite memory

“Wanneer je een héél weekend omringd wordt door vrienden en familie, is het moeilijk om er één moment uit te kiezen. Wat me wel zal bijblijven, is het moment waarop ik met mijn vader kwam aanlopen. We moesten best een stukje wandelen van het landhuis naar onze ceremonie. We werden voorafgegaan door mijn bruidsmeisjes, allemaal in het wit gekleed. Aan het einde van de wandeling stond Nils te wachten, tussen de kersenbomen. Magisch!”
“We hadden geen openingsdans gepland. Ons dansfeest vloeide eigenlijk spontaan voort uit het diner. We hadden geen DJ, onze gasten zetten zelf liedjes op, we hadden een playlist aangemaakt met onze favoriete nummers.”advice

"Zorg ervoor dat het helemaal ‘jullie’ dag is. Je krijgt tijdens de voorbereiding vaak opinies van vrienden en familie, onthou gewoon altijd dat het júllie dag wordt en dat alles moet passen bij wie jullie zijn als koppel. Doe dus gewoon lekker je ding, nodig de mensen uit die jullie er écht bij willen (en niet ‘omdat het moet’), trek naar de plek waar jullie graag zijn. Draag een outfit waar je je goed bij voelt, of het nu traditioneel is of niet . Je kan onmogelijk voor iedereen goed doen, zorg er dan tenminste voor dat jullie tweetjes de dag van jullie leven hebben!"We hebben bewust gekozen voor een intieme bruiloft met een kleine groep gasten. Dat was de beste keuze ooit. Iedereen praat met iedereen, het is zo leuk om te zien dat er op je trouwfeest nieuwe vriendschappen ontstaan. Dan is het de bevestiging dat je het goed hebt aangepakt en dat je de juiste keuzes hebt gemaakt!style guide

FEESTLOCATIE: Côté Verger - Montazeau, Frankrijk

FOTOGRAAF: Homan Photography

BLOEMEN: Judith Slager Florals

GRAFISCH ONTWERP: @maudvdkamp

BRUIDSJURK: Wild at Heart Bridal, Nijmegen

SCHOENEN: Loeffler and Randall

HAARSTUKJE/ SLUIER: Haaraccessoires van Maison Sabben, sluier van Rue de Seine

HAIR & MAKE-UP: @pablosordis

KOSTUUM BRUIDEGOM: L’atelier Amsterdam

DJ: Playlist Party!