Nathalie & Bob

Wedding in the woods - Dit koppel heeft het concept ‘huwen in het groen’ zo goed als heruitgevonden en trouwde op een onbewoond eiland – how romantic is that ?! – in het midden van een bos én dat nog wel in hartje Brussel! Dankzij de prachtige bloemen, het bootje, de bruidegom met zijn gitaar, en een goede dosis stijl en personality maakten ze er een prachtige dag van.


Zaterdag 2 augstus 2014 , Ter Kamerenbos, Brussel

foto's door Maitha Lunde

“Bob en ik hadden vroeger nooit echt over trouwen gesproken. Het was dan ook een complete verrassing toen hij me ten huwelijk vroeg. Voor mij was trouwen geen ‘must’ dus ik had nog totaal geen idee van waar het moest zijn en hoe ik het wou. Ik ben begonnen met Pinterest af te schuimen naar leuke ideetjes en heb enkele moodboards gemaakt met mogelijke sferen. We wilden het allebei vrij los met een bohemian atmosfeertje. Het moeilijkste vond ik persoonlijk de rode draad doorheen het gebeuren vinden, want we hadden niet echt een thema. We hebben dan gewoon voor onszelf enkele kernwoorden en kleuren opgeschreven en geprobeerd om ons daaraan te houden.”

"We hadden elkaars kledij niet gezien voor het trouwfeest. Bob zei: “als ik jouw trouwkleed niet mag zien, mag jij mijn kostuum niet zien.” Dat was niet gemakkelijk voor mij, omdat ik een beetje schrik had voor zijn keuze en ik hoopte dat het in het ‘concept’ paste. Het was zo spannend op het moment zelf en alles klopte volledig! Op zo’n moment besef je ook dat je sommige dingen gewoon moet laten gebeuren en niet moet proberen om alles in de hand te houden. Dat maakt het zo veel leuker.”


Venue

"We hebben vrij veel locaties bezocht, maar Chalet Robinson sprong er direct uit door het idyllisch karakter. Het is op een klein eilandje in het hart van Brussel en je moet er naar toe met een overzetbootje wat het direct een magische sfeer geeft. We wilden allebei graag in een omgeving met veel groen trouwen en Brussel heeft voor mij ook een speciale betekenis. Het water errond gaf ook direct een ongedwongen vakantiegevoel.”

De ceremonie vond plaats in een stretchtent in de tuin van de chalet. Het afwerken van de aankleding hiervoor was geen sinecure maar de bruid went for it

“We mochten niets de dag ervoor opstellen, waardoor ik van iedere hoek op voorhand foto’s heb gemaakt met aanduiding waar ik de bloemen en de decoratie wou. Zo had ik toch wat meer gemoedsrust. Zls je niets op voorhand kan checken, geef je best zoveel mogelijk info mee. Gelukkig heb ik supervrienden die de ochtend van de trouw alle extra aankleding hebben opgehangen en klaargezet. Het was net zoals ik gevraagd had en ik vond het super dat ze er zoveel moeite in hadden gestoken. Ook Bob was ’s ochtends al ter plaatse om zijn band te installeren voor de ceremonie. Zonder hun hulp was het feest nooit zo geslaagd geweest.”


Do it yourself

“Bob heeft alle nummers gemaakt en gespeeld op de ceremonie. Het was super om hem terug bezig te zien met zijn oude band ‘Just Like Rainbows’. We hebben elkaar ontmoet toen hij volop bezig was met de band en als ik terugdenk aan hun optredens in Gent denk ik ook meteen aan alle spannende momenten toen we net samen waren.”


Advice

"Probeer alles goed te plannen, maar laat je ook niet opjutten door mensen die zeggen dat je bepaalde zaken al vroeger had moeten regelen. Doe het op je eigen tempo en probeer er je eigen draai aan te geven. Volg je eigen gevoel. Je mag stressen ervoor (dat is normaal) maar probeer het op de dag zelf gewoon op je te laten afkomen en te genieten.“


Favorite memory

De vraag ‘wat was het leukste moment van de dag?’, blijkt voor Nathalie moeilijk te beantwoorden.

“De dag was van begin tot einde super! We werden een hele dag overmand door een euforisch gevoel. Ik, die niet per se wou trouwen, zou het nu iedereen aanraden. Hoewel de stress van het organiseren soms wat lastig kan zijn. Als ik dan toch enkele momenten moet kiezen:

– het moment dat ik samen met mijn paps de overzetboot nam naar de andere kant waar mijn getuigen Britt en Lore me aan het opwachten waren

– het moment dat ik iedereen in de tent zag wachten en ik ongeduldig Bob wou zien 

– het moment dat ik Bob zag en hij even niet meer kon zingen 

– de verhalen van onze dichtste familie en vrienden tijdens de ceremonie

– Bob zijn liedjes samen met de band

– de fotoshoot op het water met onze 2 fotografen

– het zien van familie en vrienden

– het fotoboek van mijn oude klasgenoten

– de poloraid wall

– het filmpje van mijn vrienden en het crazy dansje van de vrienden van Bob

– ons gezongen openingslied en iedereen die enthousiast meezong

– het laatste nummer waar iedereen vol liefde en warmte in opging

en het klinkt cliché, maar ook nu als ik er aan terugdenk, voel ik het opnieuw… een warm gevoel vanbinnen. Iedereen was happy en heeft onze dag top gemaakt.

"We hadden geen photobooth, maar mijn vriendinnen hadden wel als surprise een fuji polaroid-fototoestel voor me gekocht waar iedereen de dag zelf foto’s mee kon maken en ophangen.”

“Het interieur binnen is heel modern waardoor we weinig extra aankleding moesten voorzien. We konden ons dan ook volop op de bloemen concentreren. Met de moodboards die ik gemaakt had, ben ik naar ons floriste gestapt, Els van Fabulous Flowers. Zij heeft mijn ideeën nog beter vertaald dan ik me had ingebeeld. De bloemen op de tafels, in de tent waar de ceremonie doorging, op de overzetboot,… waren allemaal top en nog beter dan in mijn verwachtingen.”

De openingsdans was ‘Home’ van Edward Sharpe & the Magnetic Zeros. “We hebben dit samen gezongen. Daarna hebben we onze ouders erbij geroepen voor de eerste dans op het lied ‘Come Home’ van Amatorski.Style Guide


FOTOGRAAF: MAITHA LUNDE

BLOEMEN: FABULOUS FLOWERS

GRAFISCH ONTWERP: ELKE BROOTHAERS

BRUIDSJURK: LE CHAPEAU

KOSTUUM BRUIDEGOM: OP MAAT GEMAAKT DOOR GILLO

MAKE-UP: PURE

HAAR: INTENS

CATERING: À PROPOS VIA CHOUX DE BRUXELLES

DJ: HUSH HUSH

FEESTLOCATIE: CHALET ROBINSON

TENT CEREMONIE: ORGANIC CONCEPT

ZANG CEREMONIE : DE BRUIDEGOM SAMEN MET JUST LIKE RAINBOWS

MUZIEK RECEPTIE: BOSSA NOVA BAND VIA EVENSES

CEREMONIE:  ZELF IN ELKAAR GESTOKEN SAMEN MET HET HUIS VAN DE MENS