Annika & Jeroen

Garden party - Een hele dag buiten doorbrengen en genieten van de natuur in combinatie met een bohemian & vintage thema stond bovenaan hun lijstje. Annika en Jeroen gingen met een beperkt budget aan de slag wat hen dwong om out-of-the-box te denken. Dit huwelijk is authentiek en echt. Handgemaakte boeketten met veldbloemen, zorgvuldig uitgekozen decoratie en een diner dat bereid werd door de gasten zelf. O ja, vertelde ik al dat Annika één van de mooiste bruiden is die ik ooit gezien heb?


foto's door Alice Mahran

Annika en Jeroen zijn allebei rasechte ‘outdoor-people’. Ze droomden van een summer wedding in de tuin onder hoge bomen. Het feest vond plaats in een 250 jaar oud landgoed ‘Het Reirinck’ in Nederland: een natuurlijke, rustige locatie met prachtige tuinen.


natural beauty!
“We hadden de site verschillende keren op voorhand bezocht en het regende telkens – we waren dus een beetje bezorgd. Maar toen we de dag voor ons huwelijk toekwamen en de zon hard scheen, zag het er prachtig uit.”
“Ik droom al van mijn huwelijksdag sinds ik een klein meisje ben, en dan vooral van het trouwkleed. Ik zocht overal, maar vond nergens een jurk die ik mooi vond en binnen ons budget paste. Toen ontdekte ik dat de beste bruidsshop van het land een sample sale organiseerde. Ik probeerde een paar jurken waarvan ik dacht dat ze bij me pasten (maar dat bleek niet zo te zijn) en eindigde uiteindelijk met een jurk die ik prachtig vond (maar misschien niet bij me paste). De verkoopster hielp me aankleden, ik zag de blik op haar gezicht, keek meteen zelf in de spiegel en was meteen verliefd, dit was thé dress! Ik ben nog steeds heel blij met m’n jurk en de bijpassende sluier.”


De bruidsmeisjes kozen zelf hun jurkje. Annika vroeg hen wel om iets te nemen in nude tinten, liefst met een bohemian vibe. Ook met haar en make-up konden ze hun zin doen.

Ik vond het fantastisch dat hun looks verschillend waren, maar toch een mooi en samenhangend geheel vormden”.


Annika en Jeroen kozen voor bloemen in verschillende vormen, soorten en kleuren. Het leek wel alsof ze recht uit een veld geplukt waren.

“Ik ben een echter bloemenliefhebster dus ik wilde zelf de boeketten stylen. De avond voordien bleven we samen met vrienden laat op – met pizza en bier – om de bloemstukken te maken en alles klaar te zetten.”

venue

It’s all in the details… De locatie werd aangekleed met prachtige perzische tapijten, oude reiskoffers, dromenvangers, veren, wilde bloemen en een wereldbol.

“We hadden een beperkt budget dus moesten zelf aan de slag: we knutselden en schuimden tweedehandswinkels en marktjes af om vazen, kandelaars en andere oude decoratie te vinden. D.I.Y.-en maakte de organisatie er zeker niet makkelijker op, maar zo waren we écht betrokken bij ons eigen huwelijk. De aankleding was een perfecte weerspiegeling van wie we zijn en het was erg fijn om alle puzzelstukjes in elkaar te zien vallen."


favorite memory

"Voor mij was de ceremonie een van de mooiste momenten van de dag. Samen met mijn vader naar het altaar lopen, Jeroen vooraan zien staan, was heel speciaal. Ik zal zijn gezicht dan nooit vergeten. Ook het voorlezen van onze geloften was onvergetelijk, het is heel mooi om te kunnen zeggen wat je voor de ander voelt in het bijzijn van al je vrienden en familie. Ik kan me geen enkele andere dag herinneren dat ik me zo geliefd voelde, niet alleen door Jeroen, maar door iedereen die er toen was.

advice

"Probeer 3 tot 5 dingen te kiezen die het belangrijkst zijn om van jouw trouwdag de beste dag van je leven te maken, en zoek compromissen voor andere zaken. Voor mij was dat de jurk, de locatie, de styling, bloemen en de fotografie. Dus leg de focus op deze dingen en laat andere details los. Uiteindelijk is het belangrijkste van de dag dat jij en je gasten een fantastische dag beleven en op het eind van de avond, je getrouwd bent met de liefde van je leven.”do it yourself

"Jeroens schoonbroer is chef-kok en maakte de weddingcake, mét eetbare bloemen. Bij het aansnijden van de taart, gooiden de gasten bloemen naar ons. We stonden letterlijk in een bloemenregen… het was prachtig”. We wilden dat iedereen zich thuis voelde op onze garden party. De gasten konden relaxen in de zon, in het gras spelen en samen tafelen aan lange houten tafels.”


Het diner was een buffet van home-cooked gerechtjes die de gasten hadden meegebracht. Looks yum, no? Wat een originele manier om je gasten te betrekken bij het feest, je mag er zeker van zijn dat alle gerechtjes met liefde werden bereid!


Op de eettafels werden kleine vaasjes – telkens met een paar bloemen in – geplaatst, wat zorgde voor een mooie ‘pop-of-colour’ bij het diner.PS: Wist je dat Annika na haar eigen zoektocht naar een jurk besliste een bruidswinkel te openen? Ze ondervond zelf hoe moeilijk het was om de perfecte jurk te vinden en hoopt toekomstige bruiden te helpen met haar persoonlijke aanpak. Breng haar een bezoekje in Wild At Heart in Nijmegen, Nederland!

style guide


Fotograaf: Alice Mahran Photography

Bruidsjurk: Jenny Packham

Schoenen: Mango

Bloemenkroon: Indiancress

Costume: H&M

Make-up: Danielle Trilsbeek

Haar: Bert de Zeeuw

Catering: door de gasten bereid

Feestlocatie: Het Neirinck

Weddingcake: schoonzus- en broer van Jeroen

meer real stories!