Rosie & Ryan

Voetjes in het zand, een toffe beach bar, ceremonie met zicht op zee, ... Rosie & Ryan waren helemaal klaar met de voorbereidingen voor hun surf themed wedding. Tot Covid-19 roet in het eten gooide, de grenzen sloten en ze dus konden fluiten naar hun feest. Last minute werden de plannen helemaal omgegooid en creëerden ze, voor héél even, een beetje Byron Bay in hun eigen tuin. Dankzij Rosie's creatieve brein werd het een feest voor in de boekjes. Oh ja, ooit al een bruid op een skateboard gezien?


27/05/2020, Oostende & Sint-Denijs-Westrem

foto's door Kaat DM


lovestory

Love at fist sight it was! Een eerste ontmoeting in Gent en enkele dates later was het al gauw duidelijk dat Rosie & Ryan op een dag zouden trouwen. Na een lange, slepende ziekte wisten Rosie & haar familie dat ze afscheid zouden moeten nemen van haar papa. Nét op tijd vroeg Ryan om haar hand, en op een emotionele (surf)trip naar Marokko, vroeg hij haar ten huwelijk. Onder de blote sterrenhemel in the middle of nowhere. Dat het een overduidelijke ‘ja’ was, hoeven we er niet bij te zeggen, zeker?venue

“Plan A was, nog vóór er zelfs sprake was van Covid-19, om te trouwen in een strandbar in Nederland. Helemaal ons ding, een leuke, chille Byron Bay sfeer, met veel verwijzingen naar de surfcultuur die we zo liefhebben. Ceremonie met de blote voetjes in het zand, aperitief aan de waterlijn, … Helaas gooide het virus roet in het eten. De grenzen gingen toe, geen beach lodge wedding voor ons dus. We trokken een streep door onze voorbereidingen, tot we, 1 week vóór onze oorspronkelijke trouwdatum, hoorden dat er versoepelingen kwamen. Dat hoefde je ons geen twee keer te zeggen; trouwen zouden we!”

Rosie nam haar zus bij de hand en ze creëerden gewoon een mini surfdorpje op een plek waar het wél mocht: hun eigen tuin in Sint-Denijs-Westrem. Ze gingen halsoverkop op zoek naar decoratie om de typische surfsfeer te creëren: palmtakken, rotan, tapijtjes, toffe bankjes en stoelen, … ze plunderen voornamelijk hun eigen living, en konden, als een geluk bij een ongeluk, stoelen gebruiken uit de gesloten horecazaak van Ryan.De zee en het strand mochten uiteraard niet ontbreken. Om die dag toch even met de voetjes in het zand te kunnen lopen, trokken ze ’s morgens met hun tweetjes, samen met hun hondje en fotograaf Kaat DM, naar het strand in Bredene voor een first look.

the dress

“Ik heb vroeger nog als surf coach in Byron Bay in Australië gewerkt, toen al dacht ik ‘als ik ooit trouw, komt m’n kleed van Spell Byron bay.’ En zo geschiedde. Ik liet mijn kleed, via Nieuw-Zeeland, overkomen uit Australië. Ik viel achterover van de douanekosten (oeps), maar ik ben op blote voeten getrouwd, dus ik moest geen fortuin spenderen aan ongemakkelijke trouwschoenen. :-)”

c o o l e s t b r i d e e v e r


DIY

Omdat we dus niet op onze ‘picture perfect’ locatie mochten trouwen, moesten we zelf de handen uit de mouwen steken om de typische surfsfeer te creëren. Gelukkig hebben mijn zus en ik allebei een creatief brein en wisten we, zonder al te veel toeters en overbodige bellen, een chill, zomers hippiesfeertje te scheppen. Ik droogde zelf bloemetjes om mee te strooien, we maakten gepersonaliseerde blokjes surfwax voor onze surferfriends, tapijtje erbij, …


favorite memory

"We kwamen aangerold op onze skateboards aan het stadhuis. Open monden van iedereen! Ook onze eerste ontmoeting op het strand was prachtig."

advice

“Ga terug naar de essentie en de intimiteit. Door alle strenge maatregelen werden we gedwongen om het kleinschalig en intiem te houden, en daardoor beseften we eigenlijk alleen maar wat we echt belangrijk vinden: onze dichtste vrienden en familie, wij met z’n tweetjes, een toffe sfeer, …”
“Neem een goeie fotograaf onder de arm. Niet alleen heb je dan prachtige foto’s die je voor de rest van je leven zal koesteren, maar ze gaf ons ook zoveel tips i.v.m. dagindeling, timing enzovoort. Een goede fotograaf is solid gold!”


g o l d e n h o u rstyle guide

FOTOGRAAF: Kaat DM

BLOEMEN: palmblad van Marokko en tijger Orchidee van een lokale kweker hier bij ons

GRAFISCH ONTWERP: Shoutout voor Lorenzo Naudts: Studio Lolo

BRUIDSJURK: Spell Byron Bay, Australië

HAARSTUKJE/ SLUIER: Spell Byron Bay, Australië

SCHOENEN: blote voeten!

JUWELEN/RINGEN: Jessica Ceuppens

MAKE-UP ARTIST: Bieke Deceuninck: Studio drie

KOSTUUM BRUIDEGOM: Lost in Pablos

CATERING: Afsluiter diner in bubbel door Amigos are forever

CEREMONIESPREKER: Beste vriend van de bruidegom: Alexander Van Schandevyl

ZANG/MUZIEK CEREMONIE: Zang door Eveline Billiau

VERVOER: skateboards