Sofie & Ludo

Romantic Castle Wedding - Een feest op een prachtig kasteeldomein, temidden van het groen, veel bloemen en muziek en een stralend bruidskoppel. Sounds like a fairytale? Well absolutely!


Vrijdag 14 augustus 2014 , Alsemberg en Arquennes

foto's door Speaking Through Silence


“Eigenlijk droomde ik stiekem al lang van een trouw in La Douce France: een setting tussen eeuwenoude muren, één lange tafel met familie en vrienden, genieten van de zon, wijn en lekker eten… Al snel beslisten we om in intieme kring voor de wet te trouwen in België en in de buurt van Toulouse gingen we voor de kerk en ’t groot feest.

We hadden dus 2 trouwfeesten te organiseren en qua organisatie was dat geen sinecure. Gelukkig konden we rekenen op de welkome hulp van vrienden en familie. We hebben veel uit handen gegeven. Zo heeft mijn broer onze uitnodiging en het drukwerk ontworpen, onze vrienden hebben al zingend, spelend en componerend voor een onvergetelijke misviering gezorgd.”

Sofie heeft een serieus zwak voor bloemen en liet de kerk aankleden met bonte boeketten met oudroze als hoofdtint. Deze kleur kwam ook terug in de kleedjes van de bruidsmeisjes.

"Componist en vriend Peter herwerkte het nummer ‘I want you’ van Bob Dylan voor ons en voerde dit tijdens onze huwelijksmis op met een koortje van vrienden. Kippenvel alom…”


Favorite memory

“De misviering was onvergetelijk: het werd een heel persoonlijke viering waarbij onze vrienden voor prachtige muziek zorgden. Muziek, die ons eigenlijk heeft samengebracht, was in zekere zin de rode draad doorheen de dag. Bij het naar de kerk rijden en binnengaan was het aan het stortregenen, het leek wel of er geen einde aan zou komen. Niet zo’n leuk vooruitzicht dus voor de rest van de dag… Bij het buitengaan uit de kerk lachte een stralende zon ons toe en reden we met open dak een prachtige dag tegemoet.”


Venue

“We hebben verschillende locaties bezocht, maar hadden ons hart eigenlijk al verloren aan de eerste. Voor ons was het belangrijk om een mooie, karaktervolle plek te vinden omgeven door natuur. Château de la Rocq ligt temidden van een groot domein, dus aan groen geen gebrek!”

“Tijdens de receptie speelde het muziekgroepje ‘Le Temps du Mois’ romantische Franse melodieën, afgewisseld met klassiekers en klezmer.”

Ik heb zelden zo’n prachtige openingsdans gezien als deze! Sofie en Ludo zweefden over de dansvloer op de tonen van Frank Sinatra’s ‘Fly me to the moon’. Daarna volgde een verrassings-flashmob waarbij geen énkele gast kon blijven stilstaan.

Advice

“Laat je niet op stang jagen door bruidswinkels die je maar al te graag een trouwkleed aan de vrouw willen brengen. Ik ben 9 maand op voorhand gaan passen, maar dat kan je gerust op een later moment doen. Begin wel op tijd met het zoeken naar een trouwlocatie. Vraag voor de dag zelf iemand om de praktische zaken in het oog te houden en die net iets te zenuwachtige ouders gerust te stellen. Voorzie een assortiment aan schoeisel om de dag comfortabel door te komen. Knellen je trouwschoenen na de receptie? Uitzwieren die handel zodat je nog door kan tot in de vroege uurtjes!”Style Guide


FOTOGRAAF: DIETER DECUYPERE @ SPEAKING THROUGH SILENCE PHOTOGRAPHY

BRUIDSBOEKET EN CORSAGES: DE VIER SEIZOENEN

BLOEMEN KERK EN FEESTZAAL: DOOR FAMILIE

FEESTZAAL: CHÂTEAU DE LA ROCQ

GRAFISCH ONTWERP: FREDERIK VANDEN BORRE

BRUIDSJURK: REMBO STYLING @ LE CHAPEAU

SLUIER: CYMBELINE

SCHOENEN: CHIE MIHARA 

KOSTUUM BRUIDEGOM: RENTAL

MAKE-UP: LENA

HAAR: CORINNE @ HAARMONIE

CATERING: RESTAURATION NOUVELLE

DJ: JORIS RAPPORT

KERK: ONZE-LIEVE-VROUW KERK VAN ALSEMBERG

ZANG KERK : HEEL VEEL VRIENDEN: ANNEROSE, BEN, ELINE, FLORE, HANNE, HANNEKE, HERLINDE, HILDE, JOHANNA, KATRIEN, MARIEKE, PETER, SASKIA EN YORAN // ZANG/MUZIEK RECEPTIE:  LE TEMPS DU MOIS