SOS! Hoe maak je je partner duidelijk dat je wilt trouwen?

Jaja, we zeggen allemaal dat het niet hoeft, dat trouwen (want het kost geld, zorgt voor stress, het is maar een papiertje en we geven het budget liever aan een wereldreis, bla bla bla) maar eigenlijk dromen er over sinds we 12 zijn. Het feest is in ons hoofd al lang gepland en we weten maar al te goed welke smaak de biscuit zal zijn, wat de openingsdans wordt en wie er bruidsmeisje mag zijn. Wait a minute, zien we niets over het hoofd? - pijnlijke stilte - Ah ja, je partner, de liefde van je leven krijgt uiteraard ook een glansrol die dag. Eén klein probleem: hij (of zij) wilt dé vraag maar niet stellen. Ondanks de vele hints van de afgelopen jaren. We laten man én vrouw aan het woord, en je zou wel eens verrast kunnen zijn door wat ze te zeggen hebben.

We willen niet in clichés hervallen, maar onze ervaring leert ons dat mannen al eens durven te denken dat een trouwfeest in 1, 2, 3 wordt georganiseerd. We geven het toe, als je echt héél graag wilt trouwen en jullie hebben the talk achter de rug, dan snappen we dat je geduld op de proef wordt gesteld. Rustig, ladies, als jullie op dezelfde golflengte zitten dan mag je er zeker van zijn dat ook hij er stiekem van droomt je echtgenoot te worden.  

Hoog tijd om de twee kanten van het verhaal te horen. We spraken met Lisa en Sven, ze hebben allebei een vaste relatie van enkele jaren en ze weten van hun partners dat ze graag willen trouwen. Maar waarom duurt het dan zo lang?


We spraken met haar...

"Telkens we op reis vertrekken denk ik: nú komt het. Ook mijn vriendinnen wachten dan gespannen op een berichtje. Maar nope, het is als wachten op Godot. Ik maak het hem wel subtiel duidelijk, maar ik heb nog nooit op de man af durven vragen of hij het effectief ooit zal vragen. Plechtig, met een ring en zo. Soms denk ik dat hij gewoon niet weet waar hij een verlovingsring moet kopen, maar hij kan toch gewoon naar mijn zussen of vriendinnen stappen voor tips? Ik vind het vooral jammer, maar ik heb geduld. Ik begrijp dat het voor mijn vriend ook echt a big deal is en misschien is hij gewoon heel zenuwachtig."

... en met hem

"Ik ving de hints van mijn vriendin wel degelijk op, daar gaan we niet onnozel over doen. Ik plande het aanzoek lang van tevoren en was echt wel 'a man with a plan', maar ik moest wel al mijn moed bijeenrapen. De week van het aanzoek gaf mijn vriendin weer een steek, en ik was zodanig geschrokken dat ik mijn plannetje annuleerde, uit schrik dat het verrassingseffect totaal verloren zou gaan. Ik stelde het dus enkele weken uit, de verlovingsring moest ik zelfs op het werk verstoppen. Tot twee keer toe moest ik mijn plannetje wijzigen, niet leuk eigenlijk. Ik heb het haar achteraf uiteraard verteld, en ze gaf zelf toe dat ze haar eigen aanzoek had verpest. Intussen zijn we gelukkig getrouwd en kunnen we erom lachen."


Conclusie: geduld is een schone deugd. Of waarom stel je niet gewoon zélf de vraag? Het is 2020 jongens, tijd om het rollenpatroo 


Als jullie elkaar goed kennen en graag zien, dan is de kans heel reëel dat jullie op dezelfde golflengte zitten perfect weten wanneer het voor jullie het geschikte moment is om te trouwen. Je wilt dit toch echt niet forceren? Laat de hints dus achterwege, al mag je gerust eens zuchten wanneer jullie voor de etalage van een bruidswinkel staan. En blijf ook zeker boeketjes vangen op trouwfeesten.


Nog inspiratie nodig voor een verlovingsring? Neem dan zeker hier eens een kijkje!

BOEK HIER JE FAVORIETE LEVERANCIERS