Stefanie & Ayo

Een licht en luchtig zomers feest zoals het hoort: Stefanie en Ayo trouwden in het groen, met een intieme ceremonie in de tuin, prachtig gedecoreerde tafels en netjes afgewerkte details. Als kalligrafe kon Stefanie zich helemaal uitleven in de grafische vormgeving: met haar vaste hand verzorgde ze letterlijk élke letter op de uitnodigingen, naamkaartjes, thank you gifts, enzovoort. Ze was zó tevreden van het resultaat dat ze gewoon haar eigen zaak startte. Ayo's Afrikaanse roots mochten uiteraard niet ontbreken op het feest. De zachte tinten in de styling en felle outfits van hun gasten zorgden voor een prachtig contrast.


29 juni 2018, Turnhout

foto's door Elisabeth Van Lent Photography

Een klassieker: high school sweethearts die elkaar na meer dan 10 jaar het ja-woord geven, dat zien we graag! Na een rondje hard to getten (eerst zij, dan hij) was er geen ontkomen aan: Stefanie en Ayo zouden hun jeugd, twintigerjaren en nu ook de rest van hun leven samen doorbrengen. Het aanzoek stond gepland in de Dominicaanse Republiek, maar dé ring was niet op tijd klaar. Dan maar tijdens een gezellig momentje met hun tweetjes, gewoon in de living, weg uit de belangstelling maar wel op en top romantisch.
"We zijn twee jaar verloofd geweest en hadden dus voldoende tijd om ons trouwfeest uit te werken. Ik wilde een klein, intiem feest, Ayo daarentegen zag het groots en wilde een heus Nigeriaans feest. We deden allebei water bij de wijn en het werd een 'best of both worlds': we pikten de geschikte leveranciers uit konden zo onze wensen allebei in werkelijkheid omzetten: voldoende Afrikaanse elementen en toch ook een intieme ceremonie met vrienden en familie."


the dress

"De zoektocht naar mijn kleed kan je allerminst 'klassiek' noemen. Ik vreesde er wel wat voor, ik had geen zin om pas na een tiende pasbeurt hét kleed te vinden. Ik was met mijn mama gewoon aan het winkelen, en toen het plots hevig begon te regenen, moesten we even gaan schuilen. Er bleek in de straat een bruidswinkel te zijn en geheel onverwacht sprongen we dus snel even binnen in de winkel. De tweede jurk die ik paste was er boenk op. Ik heb mijn kleed dus eigenlijk héél toevallig en verrassend gemakkelijk gevonden."venue

"We kozen voor de Kapelhoeve in Turnhout: voldoende groot en toch nog gezellig. Belangrijk was dat we (een deel van) de catering zelf konden voorzien. Zo kregen onze gasten, naast het eten van de Kapelhoeve zelf, verse Nigeriaanse gerechten, bereid door mijn schoonmoeder, de ochtend van onze trouw. Leuk dus dat onze gasten letterlijk konden proeven van beide culturen."

Het kleurenpalet: off-white, nudeblush, eucalyptusgroen & a touch of gold. Deze kleuren keerden de hele dag terug, en alle elementen die niet binnen het palet pasten, werden weggehaald. Te donkere stoelen of te felle kleurtjes zouden niet mooi in het geheel passen. 't Zit 'm in de details! Lieke van Stories by Mabel verzorgde het totaalplaatje en wist perfect in te spelen op de wensen van Stefanie en Ayo.


"Ik was, tot de dag van onze trouw, nooit echt fan van bloemen. Een hele opdracht dus voor onze bloemiste om onze 'wensen' (voor zover die er waren) te vertalen naar prachtige bloemstukken. Annelies Vansant koos voor mijn boeket voor zachte tinten, wit en groen. In de zaal werden guirlandes van eucalyptus opgehangen en op de tafels kwamen kleine glaasjes met bloemen in diezelfde zachte tinten. Ook het linnen werd er op afgestemd. Sinds onze trouw ben ik anders naar bloemen gaan kijken en kan ik een mooi boeket nu echt waarderen." Waar trouwen al niet goed voor is :-)


DIY

"Ik heb alles van papierwaren, stationery en decoratieborden zelf gemaakt. Omdat ik zelf veel oog heb voor detail, moest alles bij elkaar passen. Ik kalligrafeerde dan ook onze eigen save the dates en uitnodigingen, maakte ik onze gelofteboekjes, ons ringenschaaltje, menuborden, een tafelindeling, een welkomstbord, gedenkbord en nog enkele leuke details. Allemaal in hetzelfde thema en met de hand geschreven, een werk van lange adem maar de voldoening is eens zo groot wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Omdat ik de smaak zo te pakken kreeg en het enorm leuk vond om te doen, besloot ik hier professioneel ook mee verder te gaan. Na lang voorbereiden achter de schermen, startte ik dan ook twee maanden na ons huwelijk met Touch of Gold, een knipoog naar onze eigen styling met gouden details."


favorite memory

"We zijn al dansend de feestzaal binnengekomen. Onze getuigen gingen ons voor, wij volgden, uiteraard op Nigeriaanse muziek. Instant sfeer! Voor ons was het de perfecte start van ons feest, al onze gasten werden enthousiast van de ritmische muziek."

Voor onze openingsdans kozen we voor een Nigeriaans nummer, 'Only you' van Ric Hassani, live uitgevoerd in een tragere versie door Ger Savelkoul."Ayo en zijn groomsmen deden ‘s avonds een performance voor mij op een nummer van Blue. Als tiener was ik ongelooflijk gek op één van die jongens, dus dit was Ayo’s manier om duidelijk te maken dat hij de enige man is voor mij. Hilarisch en wat een zotte verrassing!"


advice

"Neem voldoende tijd voor alle voorbereidingen en kies je leveranciers zorgvuldig. Wij hebben onze leveranciers gekozen op basis van hun stijl en de passie voor hun vak. We hadden er het volste vertrouwen in dat onze leveranciers onze dag perfect mee vorm zouden kunnen geven, en achteraf bekeken hadden we daar groot gelijk in en staan we nog altijd voor de volle 100% achter onze keuze."


style guide

FEESTLOCATIE: Kapelhoeve, Turnhout

FOTOGRAAF: Elisabeth Van Lent

BLOEMEN: Atelier Stek – Annelies Vansant

GRAFISCH ONTWERP: Touch of Gold

STYLING: Lieke van Stories by Mabel

BRUIDSJURK: San Patrick

SCHOENEN: Maripé

JUWELEN/RINGEN: Gassan Diamonds

MAKE-UP ARTIST: zelf gedaan

HAAR: Gitte Dierckx

KOSTUUM BRUIDEGOM: Tisser

CATERING: Kapelhoeve + schoonmoeder

DJ: Ger Savelkoul

CEREMONIE: Stories by Mabel

ZANG/MUZIEK CEREMONIE: Ger Savelkoul