Styled Shoot: avondlicht in het najaar

Na een zomer vol warme avonden en felroze pioenen staan de herfst- en winterhuwelijken voor de deur. Breek met de traditie, brand niet onnodig kaarsjes voor mooi weer en neem het risico op een donkere, maar mysterieuze dag. Het avondlicht in oktober en november levert steevast de mooiste foto’s op, dus waarom nog twijfelen? Ellen van Stories Of You toont je alvast hoe je de warmste sfeer creëert op de koudste dagen.

aards - winters - warm


Met deze woorden ging Charlotte aan de slag om de make-up en het kapsel van de bruid te verzorgen. Geen felle kleuren, wel het tijdloze burgundy (iets tussen bordeaux en donkerpaars), afgewerkt met koper en goud. Feestelijk dus, en om het 'effortless chic' te houden gebruikte ze geen strakke eyeliner maar een uitgevaagde donkere oogschaduw om diepte te creëren. De lippen kregen een dieprood kleurtje.

Het haar werd lichtjes gekruld en los opgestoken, heel naturel dus. Bij een jurk die bovenaan een fijn bandje heeft en dus redelijk bloot is, zijn losse haren die op de schouders hangen het mooist.

De eerste jurk is van &For Love (Odette dress), te vinden bij The Ivory Club in Antwerpen. 'Less is more' en je kan je jurk opsmukken met juwelen, big flowers en een leuke, knusse gebreide vest. In de herfst of winter kan je vast en zeker wat extra warmte gebruiken (je wil niet de hele dag met de costumevest van je man rond je schouders lopen) en dit kan er gelukkig ook stylish uitzien. Dit exemplaar is van Knits by Dellie kan je ook bij The Ivory Club volledig op maat laten maken, naargelang de stijl van je trouwkleed.De lijn van de make-up werd doorgetrokken in de bloemen. Caroline van De Groote Bloemen liet zich inspireren door al het duistere dat de herfst en winter te bieden hebben. Zachte tinten, opgesmukt met paarse en groene accenten en veel structuur. Ze koos voor de combinatie van de delicate Japanse reukerwten in paars, bordeaux met wat robuuste bloesemtakken in een dieprode kleur. Anemonen, ranonkels, Clooney ranonkels, clematis en narcissen (allemaal seizoensbloemen!) geven volume aan het boeket. Eucalyptus mét bes zorgen voor extra groen. Het handvat werd afgewerkt met lange afhangende linten in bijpassende tinten.


Zo zie je maar dat je ook in het najaar prachtige bloemen kan verwerken in je boeket!

Eventjes genoeg nu over de bruid in al haar pracht. Café Costume sloeg de nagel op de kop met een maatpak in winterse tinten: geen klassiek blauw of zwart maar gespikkeld grijs met tinten van groen in een stevige, warme stof. Een strikje in oudroze kon niet ontbreken. Het tweede pak werd in een lichter grijs gemaakt.


Een bos vormde het perfecte decor voor een shoot in dit thema: verlaten, verdord maar vol mysterie met een avondzon die door de bomen komt piepen. Wisten jullie trouwens dat de felle middagzon in juli en augustus niet per se de mooiste foto's oplevert? Wij zijn alleszins fan van een zachte avondzon in het najaar: kleuren vervagen, wit wordt minder hard en het ziet er plots allemaal very moody uit.


The Ivory Club koos een tweede jurk uit, deze keer een two piece (Amos dress van Temple by Bo&Luca) bestaande uit een soepelvallende witte rok en een cropped top met lange, transparante mouwen bezaaid met fijne pareltjes. Elegant, sexy, een beetje blingbling en vooral heel origineel.Voor wie nog twijfelt: trouwen in het najaar hoeft heus niet enkel met schapenvellen, pompoenen of kerstverlichting te zijn. Ontloop de zomerdrukte en durf risico's te nemen. Én het levert steevast de mooiste beelden op!

style guide


Locatie: het bos (overal in Vlaanderen, mooi in zomers en winters)

Organisatie, planning en fotografie: Stories Of You

Make-up & hair: Charlotte

Bloemen: Caroline - De Groote Bloemen

Jurken en accesoires: The Ivory Club

Kostuum: Café Costume