Styled Shoot: Barok in het Bos

Barok, dat is duister en dramatisch, op het randje. En toch ook romantisch en een tikkeltje sexy. WonderWeddings werkte een prachtig kader uit vol inspiratie voor een huwelijk in het bos. België boven: enkel leveranciers 'van bij ons' droegen hun steentje bij. Voor de koppels die volop hun herfst- of wintertrouw aan het organiseren zijn: ogen open!


foto's door Leentje Loves Light

Het bos, ruwe materialen, een mix van subtiele en felle kleuren, een tikkeltje kitsch, ruige details en een beetje drama: meer heeft deze shoot niet nodig om very barok-ish te zijn. Het koppel gaat gekleed in natuurlijke stoffen. Voor haar een jurk van Marylise, voor hem een pak van Café Costume.


Juwelen: the bigger the better.

De juwelen zijn opvallend, ook de make-up doet ons warm worden. Donkerrode lippen en zware wenkbrauwen zijn de eyecatcher.


De donkere, houten tafel (voorzien door Liberty Vintage) werd aangekleed met enkele gouden kandelaars, gouden bestek en okerkleurige servetten. Bloemen in subtiele en felle kleuren geven body aan de tafel. Een rode velvet doek die tot op de grond hangt, zorgt voor een luxueuze toets. Er wordt gespeeld met verschillende structuren en niveautjes (grote en kleine kandelaars), zo oogt de tafel rijkelijk gevuld en speels.


Een cake, afgewerkt met bloemen, kon niet ontbreken.


De grafische vormgeving werd verzorgd door Letters & Styling. Omdat er al veel eyecatchers in het thema werden opgenomen, werd er bewust gekozen voor een minimalistische, subtiele kalligrafie. Als je tafel al volstaat met bloemen, kandelaars, glaswerk enzovoort, is het slim om voor eenvoudige naam- en menukaartjes te kiezen.


Voor de tweede look kreeg de bruid een iets frivolere jurk aan van Rembo Styling. Voor de juwelen werd opnieuw gekozen voor grote exemplaren, ditmaal in een wit-zilveren uitvoering.


Ook hier werd de bruidegom gekleed door Café Costume. Ditmaal een ‘double breasted’ exemplaar, dat met zijn ietwat ‘retro’ stof opnieuw mooi aansloot bij de algemene look.Backdrop voor de ceremonie: een prachtige boog versierd met groen en felle bloemen, precies een clair-obscur tafereel. Paars, dieprood, vuil roze en het lichtgroene van de eucalyptus ogen warm, winter en duister.
style guide

Fotografie: Leentje Loves Light Styling & planning: WonderWeddings Meubilair: Liberty Vintage Bloemen: Wildflowers & Wodka Grafische vormgeving: Letters & Styling Make-up en hair: von Winckelmann Haarjuweel: von Winckelmann Juwelen: Lies Wambacq Bruidsjurk 1: Marylise

Bruidsjurk 2: Rembo Styling Maatpak: Café Costume Taarten: Baked Gouden centerpiece: Paulette int stad Modellen: Joyce Geuens + Gill