Styled shoot: Organic Wedding

Voor deze themashoot trekken we naar buiten: de geur van aarde en fladderende bladeren vormen het kader voor een pure, organische trouwlocatie mét vegan food. Zijn jullie gek op de natuur en zien jullie het niet zitten om de hele dag in een trouwzaal door te brengen? Stap uit (of net in) je comfortzone en zoek het groen op.


Foto's door Tom Leuntjens

Concept & styling: MMOI x Beau Jour

Een losse sfeer, kleurrijke bohemian styling, edgy details en ruwe materialen: dat zijn de kernwoorden van deze styled shoot. Alles begon bij de vraag van Sabine Schowanek om samen met haar een idee rond vieringen in het groen in beeld te brengen. Sabine Schowanek is ritueelbegeleidster en uitbaatster van ’t Verstand Van Leven. ‘Steeds meer mensen willen een diepere betekenis geven aan hun huwelijksceremonie. Waar kan dat beter dan in de natuur? Bij veel koppels leeft het verlangen om ceremonies echt into the wild te beleven: in een weide of bos, daar waar we de aarde ruiken of de wind, het zonlicht, de mist en de regen kunnen voelen’, zegt Sabine Schowanek.

Make-up artist Fraukje Van De Wiele (Frances Folies) zorgt voor een naturel look van het koppel. De subtiele, toch kleurrijke make-up en kapsel van de bruid passen bij de stoere look van de bruidegom.

De locatie is het uitgangspunt. ’t Verstand Van Leven is een authentieke vierkantshoeve op een idyllische locatie in de Vlaamse Ardennen. De binnenkoer wordt omgetoverd tot een vintage lounge, waar er ruimte is voor een rustig moment. Op deze binnenkoer kan je ook aanschuiven voor een veganistisch (!) buffet. (PS: Yasmine en Mathieu trouwden ook op deze locatie, hun story vind je hier).

Nooit gedacht dat een volledig veganistisch buffet er zó smakelijk uit kon zien!


Maison Pappilon Vintage en Sfeerlab verzorgden de aankleding van onder andere de tafels. Voor de gedekte tafel kozen ze voor boomstamschijven met daarop ijzeren schalen. Gouden decoratie zoals het bestek en de servetring creëren een feestelijke sfeer.De details maken het helemaal af: van de authentieke veren en stekels van aardvarkens tot de labels en menukaarten die ik ontwerp in de huisstijl van de uitnodiging.’ zegt Kathleen Bols van Beau Jour.

De kleurrijke bloemen, dip-dye katoenen vlagjes, het bruidsboeket en de boutonnière werden eveneens door Ineke en Kathleen samengesteld. De huisstijl wordt ook doorgetrokken in het grafisch werk: van een warme maar toch sobere uitnodiging met gouden accenten tot bijpassende labeltjes en een welkomstbord op donker hout.

De bruidskledij is van de hand van ‘MMOI. costume made’: op maat gemaakt en met subtiele verwijzingen naar de beoogde stijl. ‘De kledij is een tikkeltje speels, met bloemetjes in de das en zelfs beglitterde botjes.’ zegt Ineke Van Den Broeck van MMOI. Zowel Beau Jour als MMOI. (voorheen gekend onder de naam 'Partydesign JIJ en I.K.) staan garant voor maatwerk dat volledig is afgestemd op het trouwkoppel.


Style Guide


Concept & Styling: MMOI. & Beau Jour Fotografie: Tom Leuntjens Locatie & Ritueelbegeleidster: Sabine Schowanek Kledij: MMOI. (costume made) MUA: Frances Folies Stationary: Beau Jour Decoratieverhuur: Maison Papillon Vintage Sfeerlab