Trouwen in het buitenland? Gewoon doen!

Populairder dan ooit tevoren: trouwen in het buitenland. Trek met een select gezelschap naar zonnigere oorden om de liefde te vieren en maak herinneringen voor het leven. Populaire bestemmingen? Het zuiden van Frankrijk (al-tijd mooi), het echte Italië in Puglia, de idyllische eilanden van Ibiza, of steek de oceaan over en ga naar Cuba zoals deze twee lovebirds. Twijfelen jullie nog en hebben jullie schrik voor een organisatorisch huzarenstukje? Lees dan hier onze waarom jullie nú direct vliegtickets moeten boeken. We laten Carolina van Lux Visual Storytellers aan het woord, zij reist als fotografe jaarlijks met koppels mee naar het buitenland om hun liefde te vereeuwigen op beeld.


concept & foto's: Lux Visual Storytellers

Carolina, jij bent felle voorstander van destination weddings?

Absoluut! Of je nu kiest voor een Europese bestemming of eens zot doet en naar een exotisch land trekt, een huwelijk in het buitenland is uniek. Ja, het vergt meer organisatie, daar gaan we geen doekjes om winden, maar het is het allemaal oh zo waard! Bovendien wordt je huwelijksfeest een reis op zich, zowel voor het koppel als voor de gasten. Zo komt iedereen in setting terecht waar ze voorheen nog nooit zijn geweest en de sfeer is altijd heel relaxed, het is tenslotte vakantie voor iedereen. Good vibes only! Je viert in intieme kring met gasten die je er écht bij wilt hebben, dat komt de sfeer alleen maar ten goede.Zoals Cuba?

Ja! Wat een prachtige, kleurrijke, exotische bestemming. Zo puur, een echte parel. We kozen voor een setting die voor zich spreekt: bruisende steden, ongerepte natuur en paradijselijke stranden.


Als fotograaf vergt het vast en zeker ook een andere voorbereiding dan een huwelijk in België?

Absoluut. De trouwlocaties in België kennen we intussen door en door, maar een bestemming in het buitenland blijft ook voor ons superspannend. We doen heel veel online opzoekingswerk, we regelen vervoer, zoeken mooie stranden of pleintjes op (thank god voor Google Earth & Streetview), ... we laten niets aan het toeval over. En uiteraard zijn we van tevoren op de locatie, zodat we alles goed kunnen bestuderen, vaak samen met het koppel. Als onze agenda het toelaat, blijven we nog een dagje extra om zelf ook even te kunnen genieten van de unieke omgeving.Krijg je vaak te maken met onvoorziene omstandigheden?

We proberen altijd alles strak te plannen, maar over sommige zaken heb je gewoon geen controle, zoals het weer. Ook al trek je naar een droombestemming, er is altijd een kans dat het, hoe jammer het ook is, heel slecht weer is. Zo hadden we recent een trouw in Italië die letterlijk in het water is gevallen. Dan is het aan de fotograaf om inventief en creatief te zijn en om à la minute een plan B te bedenken voor een fotoshoot.


Gouden raad voor koppels die in het buitenland willen trouwen?

Neem iemand onder de arm, liefst een local, die alles in goede banen leidt. Vaak vormt de taal een echte barrière, een lokale professionele wedding planner is dus echt geen overbodige luxe.Droomlocatie waar jullie écht eens heel graag willen gaan shooten?

Ijsland, omwille van het ruwe karakter en steeds wisselende landschap. Dat is dus bij deze een oproep aan alle koppels die nog twijfelen: op naar Ijsland, wij gaan mee!
Willen jullie meer informatie over Carolina en haar team van Lux Visual Storytellers? Lees hier meer of contacteer hen via onderstaande adresjes:


http://www.luxvisualstorytellers.com

instagram: @luxvisualstorytellers

luxgraphy@gmail.com

tel: + 32 478 25 46 79