Valerie & Frédéric

Backyard Summer Wedding - Fruitbomen, een statig herenhuis en wilde rozen: de prachtige achtertuin aan het ouderlijke huis diende als feestlocatie voor dit zomerse feestje.


Zaterdag 10 augustus 2013, Vrasene

foto's door Noortje Palmers

“En toen waren we ineens verloofd. Een zalig gevoel, maar toch ook een beetje overdonderend, hoe gingen we het klaarspelen om er een droomdag van te maken? We gingen op restaurant om de krijtlijnen van onze trouwdag uit te zetten: een tête-à-tête, een goed glas wijn en veel verbeelding. Gek genoeg hebben we die avond geen concrete zaken besproken - trouwen voor de kerk of niet, de locatie, de gastenlijst, ... - en toch hadden we een heel duidelijk beeld van hoe de dag er zou uitzien. We vertrokken vanuit de sfeer: het zou een nonchalant en ongedwongen feest worden, geen toeters en bellen maar wel veel persoonlijke details en romantiek."


“Mijn 4 beste vriendinnen mochten niet ontbreken en waren vanaf het eerste uur aanwezig. Met hun roze jurkjes en dito boeketje (een variant van het bruidsboeket) stonden ze mee in de spotlight. Als finishing touch en om hen te bedanken voor de jarenlange vriendschap, gaf ik hen een paar oorbelletjes."


Favorite memory

“Het moment dat ik van de trap kwam zal me voor altijd bijblijven. Opeens kwamen alle puzzelstukjes samen, zo spannend! Vanaf het moment dat ik Fré zag, verdwenen alle zenuwen. Op een op andere manier wisten we dat, wat er ook zou gebeuren die dag, alles wel in z'n plooi zou vallen. Het deed deugd om de dag zo relaxed te kunnen beginnen."


"De misviering was van begin tot einde onvergetelijk en vond plaats in de Sint-Pauluskerk, één van onze lievelingskerken in Antwerpen, omwille van haar elegante architectuur, haar verborgen tuin en het sterretjesplafond. Het binnenkomen in de kerk was ongelooflijk plezant, ie-der-een was er om samen met ons te vieren, een heerlijk gevoel! Onze pastoor stond er op dat we de viering helemaal naar onze hand zouden zetten. En dat werd het ook, een persoonlijke viering met veel lieve wensen van vrienden en familie. Mijn vriendin Sofie en haar Puccini Sisters zongen onze lievelingsliedjes in een hedendaagse a capella versie."


Venue

"Het werd een zomerse garden party. De prachtige tuin aan het ouderlijk huis mocht dienen als feestlocatie. Met de boomgaard en bloemenweide paste dit helemaal in de vakantiesfeer die we voor ogen hadden. Het laid-back gevoel trokken we door in de keuze van de tent: het werd een organische stretchtent die halfopen werd opgesteld om maximaal te kunnen genieten van de mooie tuin."


"De inrichting van de tent zou gezellig worden: houten planchetten als vloer, een ouderwets barmeubel en fakkels en simpele guirlandes als verlichting zorgden voor de nodige dosis nonchalance. Ook de gastentafels pasten in de losse sfeer van een garden party. Denk aan ronde tafels met houden klapstoeltjes, vintage geïnspireerd servies, takjes rozemarijn op het bord en vers geplukte bloemen. Het seizoen van mijn all-time-favorite pioenen was helaas voorbij, maar onze bloemiste had een geweldig alternatief: tuinrozen - die ze in alle formaten en kleuren zelf kweekt! De verschillende tinten roze roosjes werden in een bonte mix van glazen potten geplaatst (zelfs oude confituurpotten van mijn oma!) en ook de gasten kregen een roosje mee naar huis als dankjewel."


Advice

"Go for it & make it your own! Er is maar 1 dag waarbij jullie persoonlijkheid zo tot uiting kan komen als je trouwdag, dus leef je maar eens goed uit. Doe waar je je zélf goed bij voelt en verlies je niet te snel in details. Het zijn echt niet de perfect uitgekozen boeketten of de mooie menukaartjes die een feest maken, dat zijn jullie en vooral de gasten. Een moodboard kan wonderen doen, dat ik heb ondervonden bij de voorbereidingen. We hadden op voorhand goed nagedacht over de sfeer en dit gaf ons een goeie ruggengraat om alles consequent uit te werken. Een goeie planning is goud waard, zodat je de dag zelf 200% kan genieten!"


DO IT YOURSELF

"Mijn zus zorgde voor de aankleding van de Photo Booth: een appelboom, wat rommelmarktspullen en strobalen. Onze topfotografe Noortje worked her magic et voilà."

Openingsdans: Only the Lonely van Roy Orbison

Style Guide

FOTOGRAAF: NOORTJE PALMERS

BLOEMEN: ANNICK MERTENS @ ONVERBLOEMD

GRAFISCH ONTWERP: HOW SWEET IT IS 

BRUIDSJURK: CYMBELINE PARIS

DANSJURK: FRENCH CONNECTION @ DAMOY ANTWERP

SCHOENEN:  LODI

HAARSTUKJE: JPC COLLECTION

KOSTUUM BRUIDEGOM: CAFÉ COSTUME

MAKE-UP ARTIST: ELLEN @ M.A.C. COSMETICS

HAAR: SANKÉ ANTWERPEN ZUID

TENT: ORGANIC-CONCEPT

ZANG KERK: THE PUCCINI SISTERS

DJ: JEAN LE ROUGE

CATERING: SILVERSPOON

WEDDING PLANNER: VALERIE GOORDEN