Valerie & Vincent

Effortless Chic Wedding - Een stijlvolle bruid, een prachtig aangeklede feestlocatie (inclusief rondfladderende zwaluwen) en niet te veel poespas is waar het om draaide op hun trouwdag. Vooral genieten, samen met hun liefste familie en vrienden.


Zaterdag 23 mei 2015, Gestel

foto's door Wesley Nulens

Valerie en Vincent vatten perfect samen waar hun huwelijk om draaide: “We wilden echt dat iedereen de hele dag lang wist dat het vooral om plezier zou gaan en genieten van elkaars gezelschap, niet om de mooiste outfit, de duurste auto’s of de meest unieke locatie.” Enjoy this colourful wedding!

"We wilden iets dat perfect aansluit bij hoe we zelf (proberen te) zijn; klassiek, met een eigen kleurrijke stijl; maar niet té uniek. En vooral gezellig. Ik houd enorm van bloemen en er mochten dus zeker genoeg kleurrijke accenten zijn. We wilden vooral veel sfeer creëren, door onze decoratie, door een zekere ongedwongenheid en door het eten en drinken. Die ongedwongenheid had met veel te maken; zo droeg ik bijvoorbeeld op de frissere momenten casual een kasjmier trui over mijn jurk (top en rok), er kwamen grote schotels op tafel en iedereen nam gewoon af – heel huiselijk – en bij het aperitief buiten in de zon kon je voor een gin&tonic of een glas bubbels kiezen.

Go for colour! De kerk werd aangekleed door een bevriende bloemist van Valerie, Raf Verwimp. Hij werkte met dezelfde kleuren en bloemen als op de feestlocatie: een bonte mix van delphiniums, rozen, rododendrons en nog veel meer. “We hadden van tevoren wel wat sfeer afgestemd, maar ik had nooit gedacht dat het er zo sprookjesachtig en uniek zou uitzien. Hij is echt een genie!


Favorite memory

"Dat was sowieso onze eigen geschreven geloften in de kerk! Dat was echt ‘ons moment’. Elkaar ’s ochtends in de tuin voor het eerst ontmoeten was ook onvergetelijk. En 200 mensen die op hun stoel gaan staan bij de Connemara vergeet je wellicht ook niet snel. Het is een cliché, maar de hele dag was echt één lang prachtig moment. We hebben er zo enorm hard van genoten!


Advice

"Neem het vooral niet te serieus. Het moet een mooie dag worden, maar leg er niet de druk op om het de allermooiste te laten worden. Dan komt het wel vanzelf. Wij hebben alles heel relax aangepakt en ons niet druk gemaakt over elk detail dat zogezegd moest kloppen. Ikzelf ben heel gestructureerd waardoor alles wel goed was voorbereid, maar de dag zelf hebben we alles gewoon laten gebeuren. Zo konden we echt genieten van ieder detail en ieder moment. En we hebben echt genoten van elke seconde van onze dag. Alles draaide nog zo veel mooier uit dan we zelfs maar gehoopt hadden. En als er al eens wat anders doorgaat dan hoe jij het gezien had, weet dan dat je gasten daar wellicht helemaal niets van zullen merken.

special gifts voor de getuigen


Venue

"We wilden ofwel trouwen in het buitenland (Zuid-Frankrijk, Italië) ofwel iets écht vlakbij. We vonden een zaal op 10km van ons huis, maar dit kon door omstandigheden niet doorgaan. Gelukkig konden we terecht in de schuur van de ouders van een van mijn beste vriendinnen, op enkele honderden meters van onze voordeur – heerlijk dichtbij voor bijna alle vrienden en familie!

Voor de aankleding daarvan kon ik rekenen op mijn vriendin die supergoed is met bloemen, en er kwamen geregeld nog andere vriendinnen een handje toesteken. Dat was echt twee dagen genieten! We kozen vooral voor pioenen aangevuld met eucalyptus, delphiniums en rododendron die we uit de tuin haalden.


Do it yourself

"We hebben zes maanden lang lege flessen en bokaaltjes verzameld waardoor we onze zaal met meer dan 300 flessen en glazen bokalen konden versieren. Ik liet etiketten maken om ze af te werken. Ik knutselde samen met mijn man paaltjes waar flessen aanhingen met bloemen of theelichtjes voor de entree. We ontwierpen onze uitnodigingen zelf (print van mijn lievelingsgeur Aerin), maakten onze menukaarten zelf, de tafelnummers, het bord waarop onze gasten hun tafelnummers vonden (ze moesten onder hun naam een veld krassen om het tafelnummer te vinden), versierden alles met lintjes met V&V (flessen, misboekjes, stoelen,…). Omdat ik zo veel enthousiaste reacties kreeg en zo genoten heb van de voorbereidingen ben ik zelfs aan het overwegen om ook voor anderen feesten te gaan organiseren of aankleden.”

Als alternatief voor het gastenboek, werd op ieders bord een kaartje gelegd dat de gasten mochten invullen. Als ze naar huis gingen kregen ze gepersonaliseerde V&V flesjes water met een Dafalgan er aan mee naar huis en een ‘mint to be’ doosje muntjes.

de openingsdans was ‘Close To You’ van The Carpenters 


Het is echt al ons lied vanaf het prille begin vier jaar geleden en er zitten een paar leuke verwijzingen in naar onze relatie .“So they sprinkled moondust 
in your hair of gold
” verwijst naar mijn blonde haar en “and starlight in your eyes of blue” naar mijn mans opvallendste blauwe ogen die ik ooit gezien heb. 

Maar wat echt leuk is: het nummer begint met “why do birds suddenly appear…” en alsof het zo moest zijn fladderden er ook tientallen zwaluwen in onze schuur rond tijdens ons avondfeest. Sommige gasten kregen daar ongewenst een ‘cadeautje’ van op hun bord, hoofd of schouder (ik zelf ook op de mouw van mijn trui) maar niemand maakte er wat uit. Iedereen was ook zo relax en goedgezind die dag. Dat is wellicht het leukst van allemaal aan trouwen, dat iedereen zo lief voor je is en alle gasten zo vrolijk en enthousiast met een mega smile mee voor een topdag willen zorgen.“Style guide

FOTOGRAAF: WESLEY NULENS

BLOEMEN KERK: RAF VERWIMP

BLOEMEN ZAAL: VALERIE ZELF, SAMEN MET EEN VRIEDIN

GRAFISCH ONTWERP: EIGEN ONTWERP VAN VALERIE

BRUIDSJURK: DELPHINE MANIVET

SLUIER: GELEEND

SCHOENEN: ROCHAS

JUWELEN BRUID & SUITE: SOUVENIRS DE POMME

KOSTUUM BRUIDEGOM: OGER

MAKE-UP & HAAR: LIENE MENEVE @ VIZIEN

CATERING: KOK JAN

DJ: TOBIAS SCHWAGTEN EN SIMON VAN DER PERRE

FEESTLOCATIE: PRIVÉ

ZANG KERK: JEF DECKERS