Voor hem: zó vind je de perfecte verlovingsring!

(Aan alle wachtende en iets minder geduldige zieltjes: open je mailbox > copy deze link > paste > insert e-mail van je future husband > send. Subtiel zijn is niet onze sterkste kant, hét duwtje geven daarentegen wel...)


De afgelopen jaren (ja, jaren, dit is een langetermijnproject) heeft je vriendin je bestookt met hints. Ze gaapt naar etalages van bruidswinkels en zucht eens diep, ze gaat over lijken wanneer het bruidsboeket wordt weggegooid (en ving er intussen al 5), ... Klopt de beschrijving volledig? Met de feestdagen in het vooruitzicht is dit misschien wel het uitgelezen moment om een verlovingskring te kiezen voor je liefste en eindelijk dé vraag te stellen. Maar waar begin je te zoeken? Waar moet je op letten? Wat zal ze mooi vinden? Met onderstaande tips is je keuze snel gemaakt! We laten Jennifer van Elliot & Ostrich Jewellery aan het woord, zij ontwierp al tientallen verlovingsringen en weet als geen ander hoe je de perfecte ring uitkiest voor je toekomstige. 

Jennifer, first things first, wat is het eerste waar je aan moet denken wanneer je op zoek gaat naar een verlovingsring? 

"Wanneer wil je haar ten huwelijk vragen? Kies je voor de feestdagen (keileuk en romantisch!), dan zou je toch ten laatste de eerste helft van december je ring gekozen moeten hebben. Alles wordt met de hand vervaardigd en dit vraagt uiteraard geduld. Het is ook een pluspunt wanneer je een goed idee hebt van wat je vriendin mooi vindt, ze zal dit misschien ooit al eens subtiel (not!) getoond hebben. Meestal bestaat een verlovingsring uit een eenvoudige band in goud of witgoud, met een diamant bovenop."


Hoe begin je aan een ontwerp? In welke mate wordt de klant betrokken bij het ontwerp?

"Ik start met een gesprekje, hoe meer ik te weten kom over het koppel en de dame voor wie de ring bedoeld is, hoe beter ik een beeld kan scheppen en bijgevolg ook perfect weet welke diamant of kleuren bij haar passen. Op basis van haar stijl en karakter, pik ik favorietjes uit. Ik heb een standaardcollectie met verlovingsringen en trouwringen. Deze kunnen, indien gewenst, gepersonaliseerd worden. Ik kan bijvoorbeeld de kleur van het goud wijzigen, een andere steen toevoegen, ... Maar ik kan ook from scratch ontwerpen. Dit vraagt uiteraard meer tijd, alles gebeurt in Antwerpen, en de kostprijs zal ook hoger liggen."

Even de praktische kant. Welke informatie heb je zeker nodig van de klant?

"Een duidelijk vooropgesteld budget, een uiterste deadline, een inscriptie (hoeft niet, maar er mag altijd iets aan de binnenkant gegraveerd worden), misschien een foto van de vrouw in kwestie, of zelfs van haar handen. Iedere hand vraagt namelijk om een verschillende diamant :-). En niet te vergeten: de omtrek van de vinger. Uiteraard hoef je geen lintmeter boven te halen, maar misschien kan je eens stiekem in het juwelendoosje van je vriendin snuffelen? Het is ook geen ramp als de ring niet past van de eerste keer, dit kan achteraf steeds aangepast worden."


Wat is voor jou de perfecte verlovingsring?

"Een ring die het karakter van de vrouw uitstraalt. Is ze eerder zachtaardig en lieflijk? Ga dan voor een afgerond model zoals een ovale diamant of robbijn. Is je toekomstige heel zelfzeker, een power lady? Kies dan msschien eerder voor een puntig of hoekig model zoals een markies of een princess cut. Ze zal de ring vast en zeker met trots dragen. Bovendien moet een ring tijdloos zijn, jullie toekomstige kleindochter zou er bij manier van spreken ook blij mee moeten zijn. En ik vind het mooi dat de trouwringen van beide partners bij de verlovingsring passen. Ik maak er dus graag een geheel van!"


Kan het koppel daarna ook voor trouwringen bij je terecht?

"Uiteraard! Het is zelfs leuk dat ze ook voor hun trouw een vervolg breien aan de verlovingsring, zo past alles netjes in het geheel. En als er later nog kindjes bijkomen, kan je ook voor een 'push present' bij mij terecht: fijne ringetjes, ook volledig te personaliseren, die mooi bij de verloving- en trouwring passen."

Dus, voor de twijfelaars, uitstellers of impusievelingen: waar wacht je nog op? Schiet in actie en bezorg je toekomstige een Kerst om nooit te vergeten. Neem contact op met Jennifer en ze helpt je mee te zoeken naar de perfecte verlovingsring.

mail: hello@elliotandostrich.com

websitewww.elliotandostrich.com