Wat zet je allemaal op je trouwuitnodigingen?

Jullie save the dates zijn op de post en binnen enkele maanden trouwen jullie. Hoog tijd dus om ook jullie officiële trouwuitnodigingen te finaliseren. Dit is de eerste glimp die jullie gasten te zien krijgen van het feest. Denk dus goed na over de stijl want eigenlijk schep je hier al een beetje de sfeer. Vind hier alle info die je zeker moet vermelden!


de basis

Jullie namen, families (niet verplicht, dat kiezen jullie helemaal zelf!), trouwdatum en locatie mogen uiteraard niet ontbreken. Met deze informatie zullen jullie gasten vermoedelijk wel op het appel geraken, maar jullie willen natuurlijk dat jullie uitnodigingen een beetje ‘body’ hebben, dus let’s ad some extra’s!


wat nog?

Hebben jullie een logo? Laat het dan prominent aanwezig zijn op de uitnodiging. Dit kan ook later terugkeren op menukaarten, misboekjes, thank you gifts enzovoort.


Vermeld duidelijk wanneer jullie gasten ten laatste moeten bevestigen of ze al dan niet zullen komen naar jullie trouwfeest. Neem 1 maand vóór jullie trouwdatum als deadline, zo hebben jullie nog voldoende tijd om aan de tafelschikking te werken, leveranciers in te lichten, … Voeg hiervoor een gsm-nummer of e-mailadres toe. Je kan ook een website aanmaken waarop gasten kunnen ‘RSVP’en’, maar maak het niet te ingewikkeld. Jullie willen liefst zo snel mogelijk van iedereen iets horen. Hebben ze voor vermelde datum nog steeds niets laten weten? Stuur hen vriendelijk een berichtje met de vraag of ze al dan niet kunnen komen.


Jullie trouwdag is een aaneenschakeling van kleinere onderdelen. Communiceer duidelijk aan jullie gasten voor welk onderdeel ze al dan niet uitgenodigd zijn. Mogen ze naar zowel ceremonie als avondfeest komen? Of enkel naar de receptie in de namiddag? Jullie zullen dus verschillende versies van jullie uitnodigingen hebben! Dit kan je eenvoudig oplossen door naast de ‘hoofdkaart’ (die voor iedereen hetzelfde is) een kleiner kaartje toe te voegen, met uur en tijdstip op.


leuke extraatjes

Jullie gasten willen jullie vast en zeker een cadeautje geven voor jullie huwelijk. Voeg dus jullie rekeningnummer toe, uiteraard met de vermelding dat dit volledig vrijblijvend is. Steeds meer koppels kiezen ervoor om een goed doel te steunen, dit kan je ook gewoon vermelden op de uitnodiging.


Moeten jullie gasten van ver komen? Voeg een klein kaartje toe met leuke logeeradresjes. Er zullen vast en zeker enkele B&B’s in de buurt van jullie trouwlocatie zijn, altijd handig dat ze daar kunnen gaan slapen.


Wil je dat jullie gasten écht al in de feeststemming komen bij het openen van jullie trouwuitnodiging? Voeg gedroogde bloemblaadjes, confetti of rijst toe. Mini party, check!


enveloppes

Niet onbelangrijk en de verpakking van jullie uitnodiging: de enveloppe. Hoe kan je ook déze mooi en speciaal maken?


Schrijf de adressen met de hand, dat is veel persoonlijker. Dit is een werkje van lange adem, begin dus tijdig alle adressen van jullie gastenlijst te verzamelen en de enveloppen te schrijven.


Jullie kunnen bij Bpost postzegels laten personaliseren (misschien met een foto of jullie logootje?) aan een kleine meerprijs. Leuke personal touch!


Op de achterkant plaats je altijd jullie eigen adres. Verloren uitnodigingen komen zo weer bij jullie terecht en het is ook meteen het adres waar wensen naar verstuurd kunnen worden. Dit hoef je niet met de hand te doen, maar laat een leuk stempeltje ontwerpen door je grafisch vormgeven. Dit komt in de toekomst vast en zeker nog van pas!


Jullie kunnen de enveloppe verzegelen met een stempeltje, sticker of, als je véél geduld hebt, kaarsvet.


Wanneer verstuur je je huwelijksuitnodigingen?

6 tot 8 weken voor jullie trouwdatum. Dat geeft jullie gasten voldoende tijd om te antwoorden en blijft het toch ook fris in het geheugen zitten.(foto's & ontwerp door Papel & Co)meer trouwinspiratie


Destination wedding: Kim & Greg trouwden in het zuiderse Puglia.

Hoe maak je je trouwfeest duurzaam?

Hidden gem in Antwerpen: trouwlocatie met prachtige binnentuin en Italiaanse keuken

Trouwen in het buitenland: hoe begin je eraan?boek hier je favoriete leveranciers