Yasmine & Mathieu

Cosy Barn Wedding - Creativiteit, warmte en veel bloemen maakten van het feest van Yasmine en Mathieu een pareltje. Ze toverden een schuur om tot een droomlocatie voor hun ceremonie en party.


Zaterdag 24 juli 2017 , Horebeke

foto's by Myra Fotografie

In tegenstelling tot de andere koppels begonnen Yasmine en Mathieu hun trouw niet halsoverkop te plannen. Hun relatie was best nog pril en ze namen uitgebreid de tijd om te dromen en te sparen.


Na een romantisch aanzoek in Bangkok genoten we van de felicitaties en het gevoel om verloofd te zijn, heerlijk.’

Ze schakelden hun eigen creativiteit in, maar ook lieve vriendinnen en ouders droegen hun steentje bij aan het feest. 'Eén van mijn beste vriendinnen leidde de ceremonie, wat voor een erg persoonlijke toets zorgde.’


VENUE

Het koppel creëerde elk afzonderlijk een Pinterestbord en al gauw bleek dat hun ideeën erg gelijkaardig waren. Een bohemien sfeer en ruimte om onze creativiteit z’n gang te laten gaan stonden centraal. Ze gingen op zoek naar een schuur waar ze volledig hun eigen ding in konden doen.

‘Onze locatie was tamelijk ver rijden voor onze gasten, maar je trouwt maar één keer, en gelukkig was iedereen bereid in de wagen te springen voor ons feest.’De (letterlijk) rode draad doorheen de dag was een verwijzing naar een oude, bordeaux stropdas van Yasmines overleden opa. De warme, liefdevolle kleur keerde terug in zowat alle details die dag. Mathieus kostuum, de jurken van de bruidsmeisjes, de aankleding in de zaal, de taart, … Het plaatje klopte helemaal. Gouden accenten maakten het af. A little sparkle never killed nobody!


Creativiteit zit in onze vingers, Mathieu is erg handig en zo konden we onze ideetjes uitwerken.’


Zo pimpten ze een heleboel bokalen die de eye catchers vormden op de tafels, boomstammen werden in schijven gezaagd, oude linnen gordijnen werden omgetoverd tot tafellopers en om de bohemian vibe af te maken lagen er oude tapijten in het gangpad. So cosy!
Yasmine is gek op bloemen, geen wonder dus dat het hele feest overladen was met verse bloemen. Voor het prachtige stuk in haar haar ging ze te rade bij een dorpsgenoot. Voor alle andere bloemen schakelde ze haar vader in, die de bloemen zelf kocht op de vroegmarkt in Brussel.
Het heeft iets therapeutisch, zelf je boeketjes maken. Zo kon ik ontspannen en tegelijk nóg harder uitkijken naar de grote dag.


ADVICE

Het is een cliché, maar geniet van élk moment en van elkaar. De dag vliegt voorbij. Durf ook beslissingen te nemen. Er zullen altijd wel mooiere jurken, bloemen en taarten zijn, maar je moet knopen kunnen doorhakken en vooral zelf achter je keuze staan. Een goed moodboard kan je daar enorm bij helpen. Zo kan je met een duidelijke visie naar leveranciers stappen en hoef je niet meer te twijfelen.’

'she keeps me wild

he keeps me safe'LEUKSTE HERINNERING

Je kijkt samen zo hard uit naar die dag, en als je dan eindelijk ‘JA’ mag zeggen tegen elkaar, geeft het een ongelooflijk gevoel. Ook toen de taart werd aangesneden had ik kippenvel. Ik had deze namelijk zelf gemaakt en was erg benieuwd naar de reacties.’Liefste Yasmine en Mathieu,

spread the love & be wild!

xoxo


STYLE GUIDE

fotograaf: Myra Fotografie

bloemen - boeket: versmarkt Brussel // Vincent Moens

grafisch ontwerp: Dimitri Van Gaever

bruidsjurk: Covers Couture Utrecht

schoenen: Asos

make-up & hair: Sharon de Winter

catering: Vishandel Traiteur Luc (ZEMST) – ‘T BBQ’TJECOCO DONUTSWITTAMERCUPCAKES & BEYOND ANTWERP

bruidstaart: Yasmine

dj: Tex (Alex Timmermans)

feestlocatie: 't Verstand van Leven

weddingplanner: Yasmine

aankleding: Happy Vintage

ceremoniespreker: vriendin van Yasmine